Afhængighed af sociale medier med Camilla Julie Skov Hansen

Afhængighed af sociale medier podcastepisode

Hvad sker der, når det, der foregår online, pludselig bliver lige så (eller måske mere) vigtigt end det, der sker offline? Når vi tager os selv i at se vores liv gennem et Instagram-filer og tænke: Kan det deles? Vil det klæde mit feed? Mon det giver likes?

I dagens podcastepisode tager jeg en snak med Camilla Julie Skov Hansen om at trække stikket. Hun traf for flere måneder siden valget om at lukke sin blog, droppe den ivrige opdatering af Instagram, og i stedet øve sig i at lade telefonen blive i lommen. At kunne gå en tur med sin kæreste uden at føle, hun gik glip af noget. At kunne tage på ferie uden internet. Og at dele sit liv med dem omkring hende i stedet for fremmede på internettet.

Internettet er en kæmpe del af min hverdag, og jeg har valgt at dele (en filtreret udgave af) mit liv. Hvordan jeg deler, hvor meget og hvorfor er overvejelser, jeg konstant tager op til revision. Og jeg er overbevist om, at det er noget, vi alle bliver nødt til at forholde os til – ligegyldigt om vi blogger eller blot fra tid til anden deler billede af os selv og andre på sociale medier.

LYT MED HER ELLER PÅ EN SMARTPHONE I DIN PODCAST APP

I denne episode kan du høre om…

… hvordan Camilla Julies og min vej mødtes
… hvorfor hun i sin tid valgte at starte sin blog
… hvad, der motiverede hende til at dele ud af sig selv
… forskellen på private og personlige blogindlæg
… hvilke tanker spørgsmålet “hvorfor blogger du?” satte i gang
… hendes oplevelse af afhængighed af de sociale medier
… hvorfor Camilla Julie valgte at trykke på “stop”.
… hvordan vores online liv kan forhindre os i at være til stede
… at tage sine digitale-vaner op til revision.

 

LYT OGSÅ TIL: Bevægelsesglæde og en sund balance med Malene Arvin, En rejse mod selvkærlighed med Carla Mickelborg eller Aftabuisering af døden med Birgitte Due

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej søde Emma.
  Det er virkelig et spændende podcast! Jeg synes, I tager fat i et vildt tankevækkende (og ikke mindst svært) emne. For hvordan finder man balancen mellem online og offline, og hvornår tager det overhånd? Jeg synes selv, at jeg i perioder kan blive forpustet af de sociale medier, fordi man hele tiden skal følge med, være på og dele. Jeg synes, det er så sejt, at Camilla har valgt at sige fuldstændig stop. Det kræver dælme mod! Når jeg selv synes, at onlineverdenen fylder for meget, er mit bedste tip at logge af. Altså logge af Instagram, Facebook, SnapChat mm. Så skal jeg aktivt logge ind, når jeg gerne vil følge med og bliver derfor ikke taget i pludselig at scrolle gennem Instagram uden at tænke over det. Derudover har det også været en befrielse for mig at slå diverse push-meddelelser fra. Faktisk får jeg kun beskeder fra Messenger, og det synes jeg er mere end rigeligt. Tak for en halv times dejlig refleksion. Rigtig god dag. Knus

  1. Hey du 🙂
   Tak! Det er nemlig svært – jeg har spekuleret over spørgsmålet “hvorfor blogger du?” hele ugen, og er stadig ikke nået frem til et klart svar.
   Vildt god idé med at logge af. Jeg bruger det, når jeg virkelig skal koncentere mig (fx om en arbejdsopgave), men hvorfor ikke også gøre det, når jeg holder fra?
   Rigtig god dag til dig. Håber, du har fået en god start i praktikken 🙂

 2. Så fedt at du er tilbage med en ny sæson! 🙂
  Jeg har lige et lille ønske til et podcast-emne. Jeg kunne nemlig vildt godt tænke mig at høre lidt om hvordan man lærer at tackle de dårlige perioder i forbindelse med bloggen. Jeg har det personligt selv sådan at jeg kan blive rigtig trist når sidevisningerne falder og jeg ikke tjener særlig mange penge ind. Og det er jeg virkelig dårlig til at håndterer. Måske man kunne lave en podcast om de perioder hvor det kan være lidt surt at blogge? 🙂
  Kan dog ikke huske om du har et afsnit med dette emne, så hvis det har været omtalt i podcasten må du meget undskylde. 🙂

  1. Hej Alberte 🙂
   Mange tak! Tak for dit ønske. Det kommer jeg faktisk lidt ind på i denne uges podcast, så det kan du glæde dig til 🙂

 3. Spændende afsnit. Og spændende betragtninger, som Camilla har. Jeg har selv taget mig selv i at sidde AAALT for meget med min telefon (har vi ikke alle det?) og nu har jeg besluttet, at når jeg er hjemme omkring kl. 15-19, så holder jeg telefonen slukket mest muligt – ikke noget med sociale medier lige i det tidsrum. Hjælper at jeg leger og er sammen med min lille dreng, han holder mig fint beskæftiget 🙂

  1. Dejligt, du synes om det 🙂
   Det lyder som en virkelig god beslutning, du har taget, Lika. Der vil jeg også gerne nå til, når jeg engang får børn 🙂

 4. Sikke mange tanker denne episode satte gang i hos mig! Glæder mig til at høre din vinkel på problematikken på søndag 🙂 Tak for er lærerigt, tankevækkende og hyggeligt podcast 🙂

 5. Denne podcast satte virkelig nogle tanker i gang hos mig. Vildt spændende emne at tage op, og de tanker, det har sat i gang hos mig, tænker jeg måske kan bruges til liiige at stoppe op en gang i mellem og overveje, hvordan jeg navigerer rundt på de sociale medier, så jeg stadig er jordnær, og den samme person, som da jeg begyndte “blogeventyret”. På den anden side får jeg også enormt meget positivt ud af at være krea med bloggen, så det er med at finde en form for balance.
  Tak for en dejlig podcast,
  Knus Anna

Skriv en kommentar