Altura coffee Aarhus

IMG_0023
Der er mange rigtig lækre kaffebarer i Århus, men alligevel vender jeg ofte tilbage til de samme steder, når jeg vil forkæle mig selv med en rigtig god kop kaffe. Hvis jeg skal betale 30 kr (eller mange steder endnu mere) for noget, jeg kunne have brygget bedre selv, er jeg hellere fri, og derfor er det dejligt at sætte sig tilrette et sted, hvor jeg ved, jeg ikke bliver skuffet.

IMG_0015
Ét af de steder er Altura, den ældste kaffebar i byen. Det er et lille, hyggeligt sted i graven, med søde, nede-på-jorden mennesker bag disken (ingen Joe and the Juice-typer med ananashår), og de serverer altid rigtig, rigtig god kaffe.
Altura har deres egen kaffebrænder, og rister selv bønnerne på egen hånd flere gange om ugen. Derfor er kaffen altid helt friskristet, og det er både muligt at bestille en skøn barista-forkælet kop (der altid er med dobbeltshot. Tommel op!) og sætte sig tilrette ved at af de få borde eller at købe en pose bønner med hjem.

IMG_0018
Kaffebaren serverer hverken serverer mad eller kage, men det er man tilgengæld velkommen til selv at medbringe. Og heldigvis kan man hos den økologiske bager, Nr. 24, lige ved siden af, købe de lækreste nybagte sager eller en bolle med tandsmør til helt rimelige priser.
Hvor drikker I gerne jeres kaffe? 

Altura Kaffe
www.altura.dk
Graven 22, 8000 Aarhus C 

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Tandsmør er kun lækkert, hvis det er med lurpak-smør eller hjemmelavet øko-smør;)
  Jeg må helt sikkert prøve deres kaffe, næste gang jeg er inde i byen. Jeg er ved at få nok at de urimelige priser, Baresso og Starbucks tager for en almindelig kop sort kaffe!
  Hvad er prislejet for hhv. en kop sort kaffe og så en caffe latte eller cappuccino?

  1. Når jeg skriver smør, så mener jeg SMØR – og ikke et fesent planteolie-magerine-produkt 😉
   Jeg mener, at en americano koster 25 eller der omkring, og så 30 kr for en latte 🙂

 2. Hvor synes jeg bare, at det er ØV, at du ikke er i KBH! Jeg har stor tiltro til dit valg af hyggelige caféer, men kan bare ikke selv besøge dem, du anbefaler – og det ville jeg ellers rigtig gerne! 🙂
  I København har jeg de sidste 5-6 år hold til på MJ Coffee på Gothersgade. Ellers åbner der hele tiden nye, og det hele skal gerne prøves 🙂

  1. Du må komme på besøg i Aarhus Isidora – så har du en hel liste med steder, du kan besøge 🙂

Skriv en kommentar