Hvad er amaranth?
Opskriften på denne amaranth müsli indeholder stjerneingrediensen poppede amaranth. Amaranth er et frø, der vokser på en plante med dybrøde blomsterranker i Mellem- og Sydamerika. Det er kendt som inkaernes vidundergryn og har været en af Latinamerikas væsentligste fødekilder i over 8000 år. Frøet er nemlig sprængfyldt med gode egenskaber. Da det ikke er korn men et frø, er det glutenfrit, og så er det rig på fiber og protein – faktisk indeholder amaranth mere protein end alle andre frø og korntyper. Du kan ofte finde frøene i din lokale helsekost.
Jeg har været vældig forelsket i de små kaviarlignende Amaranth frø de sidste måneder, og bruger dem både i det søde og salte køkken. De har en mild nøddeagtig smag, og kan bruges nøjagtig som andre kornprodukter. Frøene kan også poppes som mikroskopiske popcorn, hvilket er, hvordan de bruges i denne opskrift.
TIP: jeg elsker at bruge müslien i min opskrift på yoghurtis
Poppede amaranth
Poppede amarant smager lidt som poppede ris, men har en mere nøddeagtig smag. Jeg er vild med at spise dem med mælk på om morgenen som bittesmå rice krispies – der rent faktisk mætter! Når de tilsættes til en müsli og bages i ovnen, bliver de sprøde og samler sig i små knasende klumper.
Flere opskrifter med nødder og drys:
- Dukkah
- Honningristede mandler
- Grøn gudindedressing /Vegansk cashewdip
- Stegte blommer med granola
- Bagt havregrød med nøddetopping