Aperol Spritz

Aperol Spritz er en italiensk favorit, der ofte serveres som en aperitif før middagen. Men jeg tør godt skrive under på, at drinken også smager skønt som forfriskning på en varm eftermiddag eller som en sen aftendrink. Smagen er frisk med en let bitterhed, der gør, at den efter min mening også sagtens kan serveres til selve middagsbordet.

aperol spritz

aperol spritz

 

Bedøm denne ret

til 1 personer

Ingredienser

  • 3 dele tør mousserende vin (prosecco, prosecco, cremant, cava eller champagne)
  • 2 dele Aperol
  • 1 del danskvand
  • Isterninger
  • Evt. en appelsinskive til pynt

Fremgangsmåde

Kom isterningerne i et stort vinglas. Fyld først mousserende vin, så aperol og til sidst danskvand i glasset. Pynt eventuel med en appelsinskive, servér og nyd.

Find flere opskrifter i samme kategori

P9050083

 

Aperol Spritz

Aperol Spritz er en italiensk favorit, der ofte serveres som en aperitif inden middagen serveres – gerne med en let snack til – eller som en forfriskning på varme eftermiddage. Og det virker (heldigvis) til, at drinkens popularitet er nået til Danmark. Jeg har i hvert fald ofte set mange langs åen i Aarhus, der nyder en Aperol i eftermiddagssolen denne sommer – så hyggeligt! Drinken består kun af 3 ingredienser: prosecco, aperol og danskvand. Såfremt man har købt ind, tager den altså ingen tid at lave.

P9050062

Hvilken drink skal jeg lave?

Hvis du heller ikke ved, hvilken drink du skal fejre fredagen med, så har jeg et par gode bud til dig! I sommerhalvåret er jeg personligt stor fan af denne italienske klassiker Aperol Spritz. Den smager skønt med en let bitterhed og er ikke for sød, så den kan også sagtens serveres til det meste mad. Så hvis du ikke har prøvet sådan en sag, så er det ved at være på tide! En af mine absolut favoritter er dog en gin & tonic. Og den bedste opskrift? Det vil jeg næsten mene, er min egen gin & tonic med jordbær og grape. Hvis du dog befinder dig i vintermånederne, har jeg også en lækker opskrift på en julet gin & tonic. Den laves med tranebær og rosmarin, der passer skønt til gin.

 

P9050074

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Stort tillykke både med de 2 1/2 år som kærester, men også med kontrakten på bog nr. 3! Du er for vild :smiley: To gode grunde for at poppe en flaske champagne eller to 😉

  2. Ej hvor er du sej! Kæmpe stort tillykke med det – glæder mig til de kommer på hylderne i butikkerne 😀

Skriv en kommentar