At blive rask fra en spiseforstyrrelse med Kirstine Martiny

At blive rask fra en spiseforstyrrelse med Kirstine Martiny
Dagens podcast er meget særligt. Først og fremmest fordi, jeg optog det med interviewpersonen siddende lige overfor mig hjemme i vores stue. Men også fordi, jeg kender vedkommende rigtig, rigtig godt. Det er nemlig min lillesøster, Kirstine Martiny, som har valgt, at hun gerne vil dele et uddrag af sin historie med jer.
Kirstine var i flere år meget alvorligt syg med anoreksi. Det er ikke noget, jeg har skrevet om her på bloggen tidligere, for selvom det naturligvis har præget hele vores familie, og på mange måder har gjort mig til den, jeg er i dag, er det først og fremmest Kirstines historie at fortælle. Det har hun selv taget initiativ til nu, og jeg håber, I vil tage rigtig godt imod hende.
I interviewet taler vi blandt andet om, hvordan Kirstine gik fra at være en “rask” anorektiker, som stadig har et meget kontrolleret forhold til, hvad hun spiste, til at kunne leve et liv, hvor sygdommen intet fylder. I dag er Kirstine nemlig fuldstændig rask fra sin spiseforstyrrelse. Og jeg vil vove at påstå, at hun har et langt sundere forhold til sin krop og kost end de fleste unge kvinder har i dag. Hvis I ligesom jeg også har dage, hvor I kigger jer selv i spejlet og ønsker, at jeres maveskind, lår, bagdel – you name it – så anderledes ud, er dagens podcast altså også til jer.
LYT MED HER ELLER PÅ EN SMARTPHONE I DIN PODCAST APP

{ I denne episode kan du høre om… }
… hvordan Kirstines spiseforstyrrelse byggede sig op
… hvordan Kirstines ego styrede hendes hverdag
… hvorfor hun blev hjemmeindlagt
… følelsen af at have kontrol, og hvordan den var et tema gennem Kirstines spiseforstyrrelse
… hvordan Kirstines spiseforstyrrelse stadigvæk kontrollerede hende, selvom hun var normalvægtig
… at gå fra at være en “velfungerende anorektiker” til er være helt rask.
… hvorfor det er så vigtigt at turde åbne op
… hvordan Kirstine har lært at elske sin krop
… at man kan blive 100% rask.
{ Nævnt i podcastet }
Center for Eating Disorders Martiny Podcast Season 3 Episode 2 on Intuition and Ego
{Find Kirstine her}
Instagram:
@Kirstine_Martiny


 

30 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor er din søster sej og modig, at hun tør åbne om om det at have haft en spiseforstyrrelse.
  Det afsnit glæder jeg mig til at høre.

 2. Kære Kirstine, tak fordi du ville dele din historie <3 Du har fået sat nogle gode tanker igang hos mig.

 3. Denne podcast kunne virkelig ikke komme på noget bedre tidspunkt. Har selv døjet med en spiseforstyrrelse i 6 år, hvor jeg er 20 år i dag og finder godt nok det stadie, hvor man ser sund ud, men har mange svære tanker, svær. Det er derfor rigtigt dejligt at høre, at det er muligt at blive rask igen og få det godt med sig selv 🙂

 4. Sikke et rørende og vigtigt podcast! Tusind tak for det!
  Jeg tror, at podcastet også taler ind i, hvordan det generelt er at have en psykiske lidelse. For mig taler det i hvert fald direkte ind i min situation: Jeg har kæmpet med depression (og stress og angst) de sidste år, og selvom jeg ikke længere er dopet på medicin og heller ikke længere har hyppige tanker om ikke at ville være her, så har jeg stadig ikke vundet over depressionen endnu. På det punkt kan jeg virkelig godt spejle mig i Kristines historie, og det er en lettelse for mig at høre, at man kan overvinde en psykisk lidelse i en så høj grad, at man ikke er bange for at falde tilbage. For jeg er hunderæd for at falde tilbage til dengang, det var allerværst.

 5. Hvor er det flot, at I begge to deler og åbner op. Blev ret rørt af det her podcast, det er meget livsbekræftende! Og søskendekærligheden stråler jo ud af jer ?
  Samtidig er der vigtige pointer at hente, både for folk, der har haft spiseforstyrrelse, og for dem, der ikke har. At elske vores krop og være god ved den, er noget alle kan have godt af ? Synes også, I er med til at aflive nogle fordomme omkring spiseforstyrrelser; det er jo fantastisk at høre, at din søster er blevet helt rask igen! Knus til jer begge

 6. Jeg har desværre ikke nået at høre episoden i dag, men jeg glæder mig til at høre den! Det er vildt sejt og modigt af din søster! Knus til jer begge ❤️

 7. Kan ikke få den til at virke i browseren…? Jeg ville ellers virkelig gerne høre den, da jeg også selv har kæmpet/kæmper med spiseforstyrrelser (dog mere ortorexi præget)

 8. Hvor er det skønt at høre Kirstine fortælle sin historie.
  Jeg kæmper også selv med en forskruet forhold til min krop, hvor jeg lader mig selv og mit liv styre enormt meget af, hvordan mit sind fortæller mig, at min krop ser ud.
  Rådet om at se på min krop og sige til mig selv, at det her mig. Det er et virkelig godt råd. Tak fordi du deler, Kirstine <3

 9. Hvor er jeg glad for at høre, at din smukke søster er blevet rask igen <3
  Men jeg har ikke været et sekund i tvivl om, at hun var på den anden side, for hun stråler og ser oprigtigt glad ud på alle de billeder, du deler af hende! Hun er SÅ sej og SÅ smuk!

 10. Fantastisk podcast! Din søster er sej (og har btw den sødeste stemme jeg længe har hørt) – jeg er selv vokset op med en søster som har haft sit at kæmpe med og jeg ved hvor meget det fylder i en familie når en af medlemmerne bliver syg, hvor er det godt i er ude på den anden side <3

 11. Rigtig sej søster du har dig, Emma! En af mine tættest veninder går i øjeblikket igennem den samme forfærdelige sygdom, hvilket er virkelig slemt at være vidne til. Har i overvejet en opfølger med gode råd til, hvordan pårørende kan reagere på den mest hensynsfulde og støttende måde? Jeg føler mig magtesløs, og kunne derfor virkelig godt bruge råd fra en, der har klaret den ud på anden side. Igen tusind tak for at i begge deler!

 12. Hej Cille 🙂 Jeg er ked af at høre, at du stadig har det svært efter så lang tid. Det er vigtigt at vide, at det er muligt at komme på den anden side, selvom det kan virke helt uoverskueligt. Derfor er det også meget dejligt for mig at høre, at du finder podcastet behjælpeligt.
  Knus!

 13. Jeg er meget enig med dig og det betyder meget, at du kan spejle dig i min historie. Da jeg stadig var i slutningen af mit “sygdomsforløb”, havde jeg også meget svært ved at kunne se, at det var muligt for mig at blive rask igen. Og tanken om at jeg kunne falde tilbage igen fulgte mig i lang tid. Det er først efter at jeg er kommet over på den anden side og har fundet ud af og mærket den glæde, man kan føle i livet, at jeg ved, at sygdommen ikke vil kunne få mig ned med nakken igen.
  Tusind tak for din kommentar, knus <3

 14. Dejligt at du synes om podcastet <3 – og at du har fået fat i de helt centrale budskaber, det er jeg meget glad for at høre.
  Knus!

 15. Hvor dejligt at høre, at du har fundet det behjælpeligt og kunne finde inspiration <3 Det er vigtigt at vide, at man kan have det anderledes og bedre med sig selv – og at det kræver nogle justerer og øvelse ift. hvordan man forholder sig til sine tanker.
  Kæmpe knus til dig <3

 16. Jeg har tænkt en masse på denne episode siden jeg hørte den i søndags.. Jeg er selv lige der hvor jeg egentlig ser sund og rask ud, og har i sidste uge afsluttet min forløb for center for spiseforstyrelse efter 2 år. Men jeg mangler at give slip på den sidste del – den sidste kontrol der stadig fylder altaltalt for meget. Så TAK fordi I har lavet denne episode. Det er virkelig skønt at høre at det kan lykkes! Jeg har nemlig også fået af vide at spiseforstyrelse nok altid vil være der – men at jeg bare skal lære at kontrolere den, eller sige nej til tankerne. Men sådan vil jeg ikke være – jeg vil gerne give helt slip og ikke skulle døje med disse tanker og denne adfærd som ikke gør noget som helst positivt for mig. Så igen TAK – det er virkelig befriende og bekræftende at høre det godt kan lade sig gøre – det giver mig endnu mere gåpåmod til at få give slip på denne sidste del. Måske vil det hjælpe mig når jeg starter på universitet til sommer – ligesom gymnasiet hjalp dig kirstine 🙂 Det håber jeg!
  Knus.
  ps. Jeg så lige en ret fin dokumentar om intuition på netflix – som hedder “Innsæi”. Stor anbefaling herfra!

 17. Meget personligt podcast fra både din og din søsters side – virkelig godt og er sikker på det kan hjælpe andre i lignende situation <3

 18. Tusind tak for din besked – og for at du synes om podcastet! At du skriver, at du ikke vil have spiseforstyrrelsen til at kontrollere dig længere, selvom du nok har fået at vide at den vil uanset hvad, er virkelig noget stort og tankegangen, du skal holde fast i <3 Jeg er så glad for, at du kan finde inspirationen i mig – for det er virkelig muligt at komme på den anden side. Jeg håber, du får en skøn start på studiet og husk at være dig og åben for det, du går i møde, og samtidig giv dig selv lov til at tage et skridt af gangen. Det handler nemlig meget om tålmodighed og at se glæden i de små sejre, man gør.
  Mange knus til dig – og tak for anbefalingen <3

Skriv en kommentar