
Ingredienser
Auberginer
- 2 auberginer
- 1 spsk. sesamolie
- 2 spsk. sesamfrø
- Korianderblade til servering
Miso-glace
- 1 spsk. mørk miso
- 1 spsk. kokosnektar (kan erstattes af ahornsirup)
- 1 spsk. soya
- 1 spsk. sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
- 1 spsk. risvinseddike (kan erstattes af mild hvidvinseddike)
- 2 fed hvidløg, pressede
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader.
Halvér auberginerne, og skær forsigtigt snit på to led uden at skære gennem skallen, så du får tern på max 1×1 cm. Placér auberginebådene på en beklædt bageplade, og pensl dem med sesamolie. Sæt nu bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil aubeginekødet er helt mørt.
Bland miso, kokosnektar, soya, sesamolie og pressede hvidløgsfed i en skål. Pensl de bagte auberginebåde med miso-glazen, og sørg for, at den kommer ned mellem ternene. Drys med sesamfrø, og sæt igen auberginerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er flot gyldne og sprøde i overfladen.
Pynt med korianderblade, og servér.
Auberginebåde med miso-glace
Denne opskrift på auberginebåde med miso-glace er perfekt som både tilbehør eller en simpel vegetarisk forret. Miso-glacen giver masser af smag til de bagte auberginer, der bliver møre og saftige efter en tur i ovnen. Særligt smagen af umami bliver fremtrædende – den femte grundsmag, der betyder ’velsmag’ på japansk. Denne smag er ofte fremtrædende i retter med kød, men her får man virkelig fremhævet smagen i en skøn vegetarisk ret ved hjælp af miso.
TIP: prøv også min opskrift på fyldte aubergine med quinoa, ricotta og romesco eller hasselback aubergine med kødsauce
Inspiration til brug af miso i køkkenet
Jeg har tidligere skrevet om miso her på bloggen. Den japanske, fermenterede soyabønnepesto er fantastisk sundt for fordøjelsen og kan tilføje den dejligste, komplekse umami-smag til maden. Den mørke variant, der er fermenteret med brune ris, er min favorit, og den er efterhånden blevet fast inventar i mit køleskab. Den ryger ofte i misosuppe, i en smagsfuld dressing, bliver brugt til at give ekstra smag til kød (i fars eller marinade) eller som et umami-pift til vegetariske retter.
TIP: prøv også min opskrift på miso suppe eller aubergineruller med quinoa og tomatsauce
I denne opskrift har jeg brugt misopastaen i en glaze, der er penslet over bagte auberginer. På denne måde får det bløde auberginekød masser af smag og de små tern en uimodståelig sprød overflade. De ristede auberginebåde smager skønt som en forret, men de er også dejligt tilbehør til asiatisk mad eller som en mere central del af måltiden.
Hej Emma, kommentaren her er meget off-topic. Men jeg er gået i gang med at se serien Gossip Girl, og jeg er blevet helt forelsket i rollen Georgina Sparks makeup og jeg kan simpelthen ikke regne ud, hvordan hun har lagt den. Du er jo så god til at lægge makeup, så jeg tænkte om du måske ville lave en tutorial?
Og forøvrigt er det en rigtig god blog du har 🙂
Hej du 🙂 mange tak 🙂 Send mig gerne et billede på emmamartiny@hotmail.com, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre 🙂
Hej Emma
hej 🙂
Hej Emma
Det kunne være så fedt, hvis du udfordrede dig selv til at finde på måltider ud fra ugens tilbudsaviser. F.eks. Netto eller Rema, så vi andre kan få inspiration og samtidig spare lidt penge 😉 Ikke at du nødvendigvis skal handle dér, hvis ikke man kan få tingene i øko-version, men det kunne være sjovt at se, hvad du finder på. Du er i hvert fald meget kreativ!