Auberginebåde med miso-glace

Denne servering er virkelig skøn og kan både bruges som forret, tilbehør eller i stedet for en bøf sammen med en fyldig, mættende salat. De bagte aubergine får en herlig smag af umami, som fremhæves af den lækre miso-glace.

auberginebåde med miso-glace

auberginebåde med miso-glace

 

Bedøm denne ret

til 4 personer

Ingredienser

Auberginer

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Korianderblade til servering

Miso-glace

  • 1 spsk. mørk miso
  • 1 spsk. kokosnektar (kan erstattes af ahornsirup)
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
  • 1 spsk. risvinseddike (kan erstattes af mild hvidvinseddike)
  • 2 fed hvidløg, pressede

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.
Halvér auberginerne, og skær forsigtigt snit på to led uden at skære gennem skallen, så du får tern på max 1×1 cm. Placér auberginebådene på en beklædt bageplade, og pensl dem med sesamolie. Sæt nu bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil aubeginekødet er helt mørt.
Bland miso, kokosnektar, soya, sesamolie og pressede hvidløgsfed i en skål. Pensl de bagte auberginebåde med miso-glazen, og sørg for, at den kommer ned mellem ternene. Drys med sesamfrø, og sæt igen auberginerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er flot gyldne og sprøde i overfladen.
Pynt med korianderblade, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

auberginebåde med miso-glace

Auberginebåde med miso-glace

Denne opskrift på auberginebåde med miso-glace er perfekt som både tilbehør eller en simpel vegetarisk forret. Miso-glacen giver masser af smag til de bagte auberginer, der bliver møre og saftige efter en tur i ovnen. Særligt smagen af umami bliver fremtrædende – den femte grundsmag, der betyder ’velsmag’ på japansk. Denne smag er ofte fremtrædende i retter med kød, men her får man virkelig fremhævet smagen i en skøn vegetarisk ret ved hjælp af miso.

 

TIP: prøv også min opskrift på fyldte aubergine med quinoa, ricotta og romesco eller hasselback aubergine med kødsauce

 

bagte aubergine med miso-glace

Inspiration til brug af miso i køkkenet

Jeg har tidligere skrevet om miso her på bloggen. Den japanske, fermenterede soyabønnepesto er fantastisk sundt for fordøjelsen og kan tilføje den dejligste, komplekse umami-smag til maden. Den mørke variant, der er fermenteret med brune ris, er min favorit, og den er efterhånden blevet fast inventar i mit køleskab. Den ryger ofte i misosuppe, i en smagsfuld dressing, bliver brugt til at give ekstra smag til kød (i fars eller marinade) eller som et umami-pift til vegetariske retter.

TIP: prøv også min opskrift på miso suppe eller aubergineruller med quinoa og tomatsauce

 

I denne opskrift har jeg brugt misopastaen i en glaze, der er penslet over bagte auberginer. På denne måde får det bløde auberginekød masser af smag og de små tern en uimodståelig sprød overflade. De ristede auberginebåde smager skønt som en forret, men de er også dejligt tilbehør til asiatisk mad eller som en mere central del af måltiden.

 

auberginebåde med miso-glace

 

bagte aubergine penslet med marinade

auberginebåde med miso-glace

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma, kommentaren her er meget off-topic. Men jeg er gået i gang med at se serien Gossip Girl, og jeg er blevet helt forelsket i rollen Georgina Sparks makeup og jeg kan simpelthen ikke regne ud, hvordan hun har lagt den. Du er jo så god til at lægge makeup, så jeg tænkte om du måske ville lave en tutorial?
    Og forøvrigt er det en rigtig god blog du har 🙂

  2. Hej Emma
    Det kunne være så fedt, hvis du udfordrede dig selv til at finde på måltider ud fra ugens tilbudsaviser. F.eks. Netto eller Rema, så vi andre kan få inspiration og samtidig spare lidt penge 😉 Ikke at du nødvendigvis skal handle dér, hvis ikke man kan få tingene i øko-version, men det kunne være sjovt at se, hvad du finder på. Du er i hvert fald meget kreativ!

Skriv en kommentar