Bagte gulerødder med dukkah & mynte-yoghurtdressing

I sidste uge faldt jeg over en pose multi-farvede gulerødder i supermarkedets grøntafdeling, og jeg fik straks lyst til at lave en bestemt opskrift fra min kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør”: De lækreste langtidsbagte gulerødder vendt i smagsfuld dukkah, serveret med frisk mynte-yoghurtdressing.

Bagte gulerødder med dukkah

Bagte gulerødder med mynte-yoghurtdressing

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 2 timer / i alt 2 t 25 min

Ingredienser

Dukkah

  • 100 g hasselnødder
  • 45 g pinjekerner
  • 25 g sorte eller almindelige sesamfrø
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • 1/2 tsk. salt

Mynte-yoghurtdressing

  • 300 g græsk yoghurt
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 stor håndfuld frisk mynte

Bagte gulerødder

  • 1 kg gulerødder
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • salt & friskkværnet peber
  • 2 dl dukkah

Fremgangsmåde

Bagte gulerødder

Skrub eller skræl gulerødderne. Hvis nogle er tykkere end andre, eller er over 2 cm i diameter, skal du halvere dem.

 

Vend gulerødderne i olivenolie og honning, og fordel dem i et stort ildfast fad eller på en beklædt bageplade. Kværn en smule salt og peber over, og bag gulerødderne ved 150 grader i 2 timer. Imens kan du lave dressingen og dukkahen.

Dukkah

Kom alle nødder, kerner og krydderier i en foodprocessor, og hak dem, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkahen på en stor, tør pande, indtil den dufter aromatisk og bliver gylden. Du kan opbevare din dukkah i en lufttæt beholder i flere måneder.

Mynte-yoghurtdressing

Hak mynten groft, og bland den sammen med salt og græsk yoghurt. Stil gerne dressingen i køleskabet en time inden servering, så smagen af mynte rigtig kommer frem.

Bagte gulerødder fortsat

Når gulerødderne er færdige, vendes de straks i dukkah og serveres med mynte-yoghurtdressingen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Grunden til, de multi-farvede gulerødder i supermarkedet mindede mig om denne opskrift, er, at jeg pludselig huskede en (noget panisk) mail fra min redaktør, jeg modtog aftenen inden, bogen blev sendt til tryk: “Gulerødderne på side 173 er brændte?! Har du tilfældigvis et andet billede, eller skal opskriften streges?”.
Streges skulle opskriften i hvert fald ikke – det er den alt for god til. Men det var måske lidt uheldigt, at jeg havde valgt at bruge en blanding af lilla og orange gulerødder på dagen til photoshootet, for uden dén information, kan jeg godt se, at det ligner, jeg har brændt rødderne godt og grundigt på. Eller.. Jeg ved ikke, hvad I siger? Hvis min redaktør har ret, får I så fald den lille forklaring sammen med opskriften her – det ville nemlig være en frygtelig skam, hvis ingen andre end jeg får fornøjelsen af at prøve den.

Hjemmelavet dukkah af krydderier og nødder

Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, der har en aromatisk og vanedannende mellemøstlig smag. Den består af ristede og knuste nødder og krydderier, hvoraf ordet dukkah (”at knuse”) er opstået. Du kan bruge din dukkah på et utal af måder: på brød dyppet i olie, som drys på supper eller salater, til panering af kød og meget mere. I denne opskrift giver dukkahen masser af smag til de langtidsbagte, næsten karamelliserede, gulerødder.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar