Grunden til, de multi-farvede gulerødder i supermarkedet mindede mig om denne opskrift, er, at jeg pludselig huskede en (noget panisk) mail fra min redaktør, jeg modtog aftenen inden, bogen blev sendt til tryk: “Gulerødderne på side 173 er brændte?! Har du tilfældigvis et andet billede, eller skal opskriften streges?”.
Streges skulle opskriften på bagte gulerødder i hvert fald ikke – det er den alt for god til. Men det var måske lidt uheldigt, at jeg havde valgt at bruge en blanding af lilla og orange gulerødder på dagen til photoshootet. For uden dén information, kan jeg godt se, at det ligner, jeg har brændt rødderne godt og grundigt på. Eller.. Jeg ved ikke, hvad I siger? Hvis min redaktør har ret, får I så fald den lille forklaring sammen med opskriften her. Det ville nemlig være en frygtelig skam, hvis ingen andre end jeg får fornøjelsen af at prøve den.
TIP: prøv også min opskrift på bagt blomkål med tahin og granatæble, eller kebabspyd af lam med gulerodssalat eller et overdådigt hummusfad med bagte gulerødder
Hjemmelavet dukkah af krydderier og nødder
Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, der har en aromatisk og vanedannende mellemøstlig smag. Den består af ristede og knuste nødder og krydderier, hvoraf ordet dukkah (”at knuse”) er opstået. Du kan bruge din dukkah på et utal af måder: på brød dyppet i olie, som drys på supper eller salater, til panering af kød og meget mere. I denne opskrift giver dukkahen masser af smag til de næsten karamelliserede, bagte gulerødder.