Bedste falafler i Århus – Falafel King

falafel king århus

Falafel i Århus

Falafel-udvalget i Århus er ikke just prangende. Især ikke, hvis man sammenligner med hvad, byer København eller særligt Berlin har at byde på. MEN folkens! Jeg har gjort en fantastisk opdagelse. Og jeg har ærligt talt virkelig svært ved at få armene ned. Sprøde, saftige, hjemmelavede(!!), krydrede, lune falafler – lige midt i Aarhus C. Nøj, hvor har jeg savnet det.

falafel king

falafel king takeaway

Det er faktisk min kæreste Simon, vi skal takke. Jeg var nok aldrig gået ind i Falafel King NR 1, hvis han ikke med sine bedste overtalelsesevner havde lokket med en autentisk Berliner-style smagsoplevelse.

Vi brugte hele formiddagen i går på at arbejde ved hver vores computer hos Kjærs Kaffebar, og han blev ved med at pege mod det (ret snuskede) take-away sted på den anden side af gaden. Da vi nåede frokosttid, og min mave rumlede tilpas meget, var jeg pludselig lidt nemmere at hive med derover, selvom det blot var med forventninger om OK-udemærkede-fra-pose-til-friture falafler med fritter til. Heldigvis skulle jeg blive klogere.

 

falafel king århus takeaway

Det lille spisested er placeret på rutebilstationen, og det ser bestemt ikke ud af noget særligt. Som i overhovedet ikke. Men inde i det lille skur står betjeningen og former falafler af hjemmelavet dej og plopper dem direkte ned i frituregryden og over disken. Simon har fået deres falafelsandwich flere gange (den koster kun 30 bobs!), men denne dag valgte vi en falafel tallerken sammen med en håndfuld ekstra falafler on the side.

Det mindede fuldstændig om den type falafel teller, som vi spiser nærmest dagligt, når vi besøger Berlin, og der var mere end rigeligt til to personer. Hummus, fritter og grønt smagte djeligt, men nøj-nøj-nøj, hvor var falaflerne gode.

Standarden kan snildt konkurrere med hvad, man kan få i den tyske hovedstad, og jeg tør faktisk godt proklamere, at de overhaler alle dem, jeg har spise på Nørrebro. Slet, slet ikke dårligt for at sige det mildt.

I hørte det her først 😉 Skynd jer forbi Falafel King NR 1 på rutebilstationen, før stedet bliver overrendt af turister og typer, der (som jeg) er glade for take-away af høj kvali til SU-venlige priser.

FALAFEL KING NR 1
Fredensgade 45, 8000 Aarhus C

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. De er nemlig gode. De roses i øvrigt også st byens veganere for at være det bedre sted…

  2. Hvor er jeg lykkelig for den anbefaling! Jeg går forbi stedet dagligt (og cravet falafler og Berlin for hårdt hver gang), men stedet ser bare sådan lidt… tvivlsomt ud, haha. Jeg smutter ind næste gang!

  3. Tusinde mange tak !! Det er lige sådan et sted jeg har manglet til de dage, hvor det gerne må være let, lidt snasket og stadig god kvalitet.
    Jeg glæder mig til at prøve det.
    God weekend herfra 🙂

  4. Ej ej ej, hvor herligt at de laver gode falafler! Jeg er altid blevet skræmt væk af det snuskede udseende og ikke engang overvejet at give det en chance. Jeg er ellers helt skør med falafler. Det skal prøves – tak for anbefalingen!

  5. Jeg er meget enig. Jeg bor på Nørrebro i Kbh, hvor der er mange steder som byder på pita med falafel, men jeg synes faktisk at Falafel King i Aarhus laver den bedste pita med falafel, som jeg har smagt noget sted i DK. Men det er helheden der gør det. Dressingen og det er der er mynte i fx. Selve falafelkuglerne er gode, men de er ikke de bedste jeg har smagt. Der kan jeg anbefale et sted på Nørrebro i Kbh, nemlig Falafelkælderen, som ligger i Rantzausgade. De laver de bedste falafler jeg har smagt, og mange kommer også bare for at købe 5 kugler for 20 kr. Hermed anbefalet 🙂

Skriv en kommentar