Berlin guide

Berlin Guide

 

Berlin er uden tvivl en af mine yndlingsbyer. Hvis jeg skulle vælge et andet hjem end Århus (og ikke tænke over, hvor langt der ville være til min familie), ville jeg straks pakke flyttevognen og ræse mod Tysklands hovedstad.

 

Miniferie i Berlin

Heldigvis er Berlin jo den perfekte destination til en lille miniferie, og det har jeg benyttet mig af i høj grad. 20 gange eller deromkring har jeg besøgt byen, og tallet blev særligt skudt i vejret i 2018, hvor min kæreste boede og arbejdede dernede i et halvt år. Mange af de tips, I finder i denne guide, er derfor også hans.

 

TIP: Find også rejseguides til Bornholm , Malmø eller Paris

 

Berlin Guide

Berlin Guide

Det har været noget af et projekt at samle Berlin guide. For byen er stor, og der er så meget fint og forskelligt at udforske. I min Berlin guide har jeg derfor samlet de bydele, jeg har opholdt mig mest i, og her kan I læse, hvad jeg synes, I bør opleve og spise i de forskellige områder. Først får I dog her nogle mere generelle tips til en tur til byen:

 

Hvordan kommer man nemmest/billigst til Berlin?

Jeg har oftest taget tog eller bus til byen. Bus er utrolig billigt, men turen er lang og ikke super komfortabel. At rejse med tog er derfor min favorit, men prisen er også derefter.

Man kan også køre til Berlin, hvilket jeg har gjort et par enkelte gange. Det tager omkring 7 timer, og hvis man har det fint med at køre på tysk motervej, kan det også anbefales.

En enkelt gang er jeg fløjet til Berlin, og det vil jeg som udgangspunkt ikke anbefale. Selvom det er billigt, synes jeg, det er unødvendigt at flyve så kort en tur, når der er andre fine transportmuligheder.

 

Hvor skal man bo i Berlin?

Vi bor altid i AirBnBs, når vi besøger byen. Oftest i området Kreuzberg, Schöneberg eller Neukölln, hvor priserne er lidt mere fair. Der kan nemlig være stor prisforskel, alt efter hvilket område, man søger I.

I Tyskland bruger man ordet ”Keiz” til at beskrive et byområde med liv og butikker. Hver bydel har typisk en eller flere Keiz, og det er her, det er hyggeligst og sjovest at befinde sig. Meget i denne Berlin guide ligger fx i en Kiez.

Når du leder efter et sted at bo, kan du både kigge efter områdenavne (fx Bergmankiez) i bydelene eller de gule områder på Google Maps, der typisk markerer, hvor der er mest leben.

Husk også at overveje, om lejligheden ligger tæt på en station, så I nemt kan komme med U- eller S-bahn.

 

Hvordan kommer man rundt i Berlin?

Det er utrolig nemt at komme rundt i Berlin med både U- og S-bahn. Køb gerne en dagsbillet eller en billet til 4 dage, så I nemt kan ræse rundt mellem de forskellige bydele og opleve så meget af min Berlin guide som muligt. I skal nok få gået en masse alligevel! Afstandene mellem de forskellige hyggelige bydele/kiez i Berlin kan godt være meget store, så det er ærgerligt at spilde tiden på at gå 5 km igennem et kedeligt bolig område.

 

Kan man betale med kort i Berlin? 

Tjooo.. De fleste steder har en kortterminal, men de foretrækker som regel, at man betaler kontakt. Ofte er der et minimumsbeløb (fx 15 euro), og alt her under skal betales kontakt. Husk derfor at have euro på dig.


Kaffeebar Berlin
Kaffeebar

 

Hallesches haus Berlin
Hallesches haus

Umami berlin
Umami
Umami
Umami

Concierge coffee berlin
Concierge coffee

 

Annelies Berlin
Annelies
Tischendorf Berlin
Tischendorf
Chapter One Coffee
Chapter One Coffee

Okay Café

 

KREUZBERG

Kreuzberg er Berlin i en nøddeskal. Her finder man et miks af studerende, kunstnere, børnefamilier og mange forskellige nationalitet. Gadekunst, kebabshops, fine gallerier, legepladser og genbrugsbutikker.

Når du går gennem Kreuzberg kan bydelen få en ny stemning, hver gang du svinger omkring et gadehjørne. Den brogede befolkning (hvoraf en tredjedel ikke har tysk statsborgerskab) repræsenteres i gadebilledet, hvor der er restauranter fra alle verdenshjørner.

Omkring Kottbusser Tor er særligt den tyrkiske befolkning meget repræsenteret med markeder og falafelbikse. Bergmannkiez er særligt kendt for sine mange genbrugsbutikker. Og omkring Graefestraße og ned langs kanalen finder du hyggelige, grønne gader med charmerende kaffebarer.

 

Det skal du opleve i Kreuzberg: 

 

Landwehrkanalen

En gåtur langs kanalen er obligatorisk. Her møder du folk, som løber, går, cykler og slænger sig på stierne på hver side af kanalen.

 

Markthalle Neun
Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlin

En markedshal med alverdens streetfood-boder. Husk at tjekke deres åbningstider, for det kan være delvist dødt eller vanvittigt travlt, alt efter hvornår, du kigger forbi.

 

Victoria Park

En anlagt park med en høj bakke, hvorfra man kan få den fineste udsigt over byen. Gå herop og nyd en øl på trappen lige inden solnedgang.

 

Freiluftkino

Hvis du er i Berlin om sommeren, kan du tage forbi en af de mange friluftsbiografer, der viser film under stjernerne. Her er flere lokationer i Kreuzberg, fx i Hasenheide park og ved Mariannenplatz.

 

Det skal du spise og drikke i Kreuzberg:

 

Hallesches haus
Tempelhofer Ufer 1, 10961 Berlin

En stor café med en tilhørende designbutik. Der er altid ret travlt og akustikken er ikke den bedste – men det er alligevel bestemt et besøg værd. Kreative retter, generøse portioner og fair priser.

 

Kaffee bar
Graefestraße 8, 10967 Berlin

En hyggelig kaffebar, der også serverer brød, salater og kage. Her har jeg tilbragt mange timer, da de åbner tidligt, og det er et fint sted at arbejde (lige bortset fra at der ikke er internet).

 

Cuccuma
Zossener Str. 34

En lille kaffebar i to etager, hvor næsten alle sider og læser eller arbejder ved laptop. Maden er ikke noget særligt, men betjeningen er utrolig venlig.

 

Chapter One Coffee
Mittenwalder Str. 30, 10961 Berlin

Virkelig god kaffe, der ikke kan og bør sættes en finger på. De har også lidt croissanter og sandwich.

 

Tischendorf
Friedelstraße 25, 12047 Berlin

En hyggelig lille café med charmende, broget indretning. De er særligt populære for deres salatskåle og mange veganske muligheder på menukortet.

 

Annelies
Görlitzer Str. 68, 10997 Berlin

En vanvittig lækker og hip café. Alle serveringer er smukke og interessante, og så er kaffen fra La Cabra i Århus.

 

Concierge coffee
Paul-Lincke-Ufer 39-40, 10999 Berlin

En lille bitte og meget charmerende kaffebar i en gammel port. Perfekt til to-go kaffe, hvis du vil gå en tur langs kanalen.

 

% Arabica
Reichenberger Str. 36, 10999 Berlin

Hvis du går forbi Concierge coffee og gennem hele tre baggårde finder du Arabica, der er en super stilet café og kaffebar.

 

Umami
Bergmannstraße 97, 10961

En populær vietnamesisk restaurant, der både ligger i Bergmannkiez og på Prenzlaurberg.

 

Shishi Berlin
Ritterstraße 12-14, 10969 Berlin

En moderne mellemøstlig restaurant med hippe Berliner-vibes. Stedet kan være lidt svært at finde, for det ligger gemt i en baggård.

 

Santa Maria
Oranienstraße 170, 10999 Berlin

Mexicansk i afslappede omgivelser. Deres nachos er gode, hvis du har lyst til snask.

 

Okay Café
Pflügerstraße 68, 12047 Berlin

En ganske OK café 😉 Vist nok ejet af et par fra Sverige, og de serverer en ny udgave af “bullar” hver dag.

 


 

Winterfeldt Schokolade
Winterfeldt Schokolade
Winterfeldt Schokolade
Winterfeldt Schokolade

The Visit
The Visit
The Visit berlin
The visit

Ksara
Ksara

 

SCHÖNEBERG

De fleste kender Schöneberg for det farverige homomiljø omkring Nollendorfplatz. Bydelen har dog også en anden kontrast: Et roligt område med smukke herskabelige bygninger, små butikker og en lokal stemning.

Schöneberg er overgangen fra Charlottenburg til Kreuzberg, og det beskriver meget fint det skifte i stemning, man kan forvente, når man bevæger sig gennem bydelen. Prøv at gå fra Winterfeldtplatz (evt. gennem lørdagens marked) ned gennem Goltzstraße og Akazienstraße, hvor en stor del af bydelens hyggeligste caféer er samlet.

 

Det skal du opleve i Schöneberg:

 

Park am Gleisdreieck

En stor nyanlagt park, hvor det er herligt at hænge ud på en solskinsdag. Her har man formået at forvandle gamle togbaner til et livligt område med legepladser, skaterbaner og diverse aktivitet.

 

Winterfeldtplatz Markt

Hver lørdag er der marked fra 8-16. Stemningen er hyggelig og lokal, og boderne byder på en broget samling af delikatesser, genbrug og håndværk.

 

Det skal du spise og drikke i Schöneberg:

 

The Visit
Goltzstraße 39, 10781 Berlin

En cafékæde, der har en fin placering på hovedgaden i Schöneberg. Prøv deres grønne shakshuka og matcha latte

 

Ksara
Crellestraße 17, 10827 Berlin

Meze og falafel en masse! Perfekt hvis man både har lyst til hummus og stearinlys på bordet.

 

Winterfeldt Schokolade
Goltzstraße 23, 10781 Berlin

En gammel chokoladebutik, der serverer alt i chokolade – blandt andet bland-selv med alle de klassiske fyldte chokolader. Deres varme kakao med flødeskum er et must på kolde dage.

 

Ryam Gemusekebab
Hauptstraße 133, 10827 Berlin

En af byens bedste kebabbikse. Deres teller med ris, grøntsager og kyllingekebab er overdådig, greasy og lige, som den skal være.

 

Double eye
Akazienstraße 21, 10823 Berlin

En populær kaffebar. På fortovet finder du altid (undtagen søndag) en samling af lokale, der sipper til deres latte og hyggesnakker i timevis.

 

Café Bärbucha
Eisenacher Str. 73, 10823 Berlin

En lille kombucha-shop, der serverer alt fermenteret. Du kan købe med hjem eller spise en fermenteret frokost i den lille butik.

 


 

Silo Coffee
Silo Coffee
RAW-Gelände
RAW-Gelände
Michelberger Hotel
Michelberger Hotel

 

FRIEDRICHSHAIN

Friedrichshain ligge i det gamle Øst, og det er en af de mere rå, alternative områder i byen. Her finder du massevis af unge, små indiebutikker og de vilde technoklubber, som Berlin er så kendt for.

 

Det skal du opleve i Fredrichshain:

 

East Side Gallery
Her finder du en rest af Berlinermuren, dekoreret med 106 malerier af kunstnere af hele verden. Det er super turistet men et must-see.

 

RAW-Gelände

Et råt område fyldt med graffiti, skaterbaner og gamle lagerhaller, nu indtaget af forskellige hippe startups og vilde techno-klubber.

 

 

Det skal du spise og drikke i Fredrichshain:

 

Michelberger Hotel
Warschauer Str. 39-40, 10243 Berlin,

Dette hotel har en virkelig fin restaurant, der serverer en lækker frokost. Om sommeren kan man side i deres flotte gårdhave.

 

Silo Coffee
Gabriel-Max-Straße 4, 10245 Berlin

Et populært sted i Fredrichshain, der serverer kaffe og morgenmad, der får din indre hipster til at klappe i hænderne. Prøv deres brød, hvor du selv kan bestemme de overdådige toppings.

 


Tempelhofer Feld
Tempelhofer Feld

 

No58 Speiserei
No58 Speiserei

Roamers
Roamers
Roamers
Roamers

Isla Coffee
Isla Coffee

 

NEUKÖLLN

Hvilken bydel, berlinerne synes er den hippest, skifter hvert årti. Pt er det Neukölln, hvor unge og kunstnere flyttede til på grund af billige huslejer. Helt billigt er det dog ikke længere, for nu er det hér, alle vil opholde sig.

I Neukölln åbner der nye butikker og spisesteder hele tiden. Det er altså her, du skal tage til, hvis du vil prøve det nyeste og hippeste og mingle med de smarte Berlinere. Der kan dog også være lidt længere mellem guldet i Neukölln, og en større del af området byder på kedelige boligblokke og skrammelbutikker.

 

Det skal du opleve i Neukölln:

 

Tempelhofer Feld
Den gamle flyveplads, der står som en stor park midt i byen. Her dyrker Berlinerne sport (alt fra løb og rulleskøjter til skateboard med sejl og liggecykler) og holder søndags-picnic. Parken har masser af kroge, hvor der altid sker et eller andet spøjst og nyt.

 

KINDL – Centre for Contemporaray Art

Et museum med moderne kunst. Uanset om udstillingerne siger dig noget eller ej, bør du kigge forbi, for bygningen, der er et gammelt bryggeri, er virkelig smuk.

 

Schiller Kiez

En hyggelig lille “Kiez”, der grænser op til Tempelhof. Perfekt til en gåtur.

 

Treptower Park

I udkanten af Neukölln finder du en stor park ned mod Spree. Gå ud forbi det store kunstværk Molecule Man og fortsæt helt ud til Det sovjetiske krigsmindesmærke.

 

Det skal du spise og drikke i Neukölln:

 

No58 Speiserei
Weisestraße 58, 12049 Berlin

En hyggelig vegansk/vegetarisk café, der laver simpel mad til fair priser. Menukortet skifter ugentligt, og de har typisk en curry og en salat til frokost.

 

Isla Coffee
Hermannstraße 37, 12049 Berlin

En af mine favorit-kaffebarer i Berlin, hvor de bare kan deres kram. Deres morgenmad og frokost er også utrolig lækker, og menukortet skifter ofte.

 

La Malo
Flughafenstraße 25, 12053 Berlin

En lille fransk vinbar og spisested. Rustik mad, naturvin og hyggelig stemning.

 

Roamers
Pannierstraße 64, 12043 Berlin

Et hipt og meget populært sted, der serverer velsmagende og yderst instagramvenlige retter. Prøv deres lemonder og forskellige retter med æg.

 


Udsigten fra Siegessäule
Udsigten fra Siegessäule
Manufactum Berlin
Østers i KaDeWe

Thai Market
Thai Market
Thai Market
Thai Market

 

CHARLOTTENBURG

Charlottenburg er nok det mest ”posh” kvarter i Berlin. Her finder man store boulevarder, anlagte parker og elegante bygninger. Du har sikkert hørt om Kurfürstendamm (“Ku’damm”), Berlins mest kendte shoppinggade, der er beliggende i Charlottenburg. Generelt er bydelen fyldt med dyre butikker, så hvis man er på udkig efter en designertaske eller et par fancy sneaks, er det altså her, man skal slændre forbi.

Jeg har ikke nogle anbefalinger til spisesteder i Charlottenburg i denne Berlin guide (andet end Thai Market og KaDeWe, som du kan læse mere om nedenfor). Simpelthen fordi min oplevelse er, at man får langt mere for pengene i andre bydele.

 

Det skal du opleve i Charlottenburg:

 

Schloss Charlottenburg

En fint slot med en sirligt lige slotspark ud med Spree. Et dejligt sted til en gåtur på en solskinsdag.

 

C/O Berlin

Et cool galleri i Berlin, der specialiserer sig i fotografi og visuelle medier. Vi har set flere spændende udstillinger her, så tjekker altid programmet ud.

 

KaDeWe

Kaufhaus das Westens er et stort (dyrt) stor magasin, som udemærker sig på grund af den overdådige gourmet afdeling. Her kan du få alt fra østers og champagne til lækkerier og delikatesser fra hele verden.

 

Thaipark

Hver fredag, lørdag og søndag, fyldes Preußen Park i Charlottenburg med små thai-bikse, der serverer mad tilberedt i trangia og frituregryde på et tæppe på græsset. Super autentisk thaimad, og ikke særlig Charlottenburg’sk, men så så sjovt og cool!

 

Manufactum Berlin
Hardenbergstraße 4-5, 10623 Berlin

En anderledes designbutik, der sælger håndværk og alverdens ting til hjemmet lavet i den bedste kvalitet. Tænk trælegetøj, nattøj i uld, naturbørster og lokale delikatesser.

 

Tiergarden

Den kæmpe park ligger central i Berlin, og fra Charlottenburg-siden finder du indgang omkring zoologisk have, og derfra kan du gå hele vejen til Brandenburger Tor. Det er det perfekte sted til en lang gå- eller løbetur med ro fra trafikken, og særligt om efteråret er parken ufattelig smuk.

 

Siegessäule

Midt i Tiergarden i Der Große Stern står sejrssøjlen. Man kan komme op i toppen for et beskedent beløb, og herfra er der den smukkeste udsigt.

 


 

The Klub Kitchen
The Klub Kitchen
Cookies Cream
Cookies Cream
Monsieur Vuong
Monsieur Vuong

Neus Museum
Neus Museum

 

Mozzarella Bar & bottega
Mozzarella Bar & bottega

 

L.A. Poke Berlin
L.A. Poke Berlin
Fleischerei Berlin
Fleischerei Berlin
Fleischerei Berlin
Fleischerei Berlin

Beets&Roots
Beets&Roots
The Barn
The Barn
The Barn
The Barn
Do you Reed Me?
Do you Reed Me?

 

MITTE

Centrum af Berlin byder på alt fra obligatoriske turistdestinationer og dyre hoteller til fancy gallerier og vinbarer. Mitte omkranser byens historiske centum, Museumsinsel, hvor du finder flere museer, end man kan nå at se på en hel weekend.

 

Det skal du opleve i Mitte:

 

Kanalrundfart

En kanalrundfart på Spree-floden er en hyggelig måde at se Mitte og få de mest interessante facts om de historiske bygninger med.

 

Brandenburger Tor

Den store byport er et af Berlins mest kendte monumenter. Her skal man forbi og tage et selfie, hvis man ikke har besøgt byen før.

 

Pergamonmuseet

Et af de mest kendte – og største! – museer på Museumsinsel. Her finder man kunstskatte fra blandt andet det gamle Ægypten og Mellemøsten samt udstillinger af hele vægge og trapper fra græske templer og byzantiske byer. Det er en god idé at købe en billet online, så du undgår den lange kø.

 

TV-tårnet

Fra det meste af Berlin kan man spotte det berømte ”Fernsehturm” på Alexanderplatz. Her kan man få udsigt over hele byen – hvis man altså orker den lange kø! Husk derfor at booke billetter online.

 

Mindesmærke for Europas myrdede jøder

Holocaust mindesmærket må man forbi. En labyrint med 2711 betonsteler.

 

Neues Museum

På trods af, hvad navnet ellers indikerer, er det altså ikke moderne kunst, der udstilles, men derimod egyptiske og forhistoriske samlinger. Det er dog et besøg værd alene på grund af bygningens arkitektur. Den blev bombet under krigen, men er nu blevet genopbygget med den kendte arkitekt David Chipperfield i spidsen.

 

Boros bunker / Sammlung Boros

Denne private kunstsamling er noget ganske særligt. Først og fremmest fordi den udstilles i en gammel bunker med en rig historie fra både under og efter krigen. Det er kun muligt at se stedet ved rundvisning, og den skal bookes i god tid – gerne flere måneder før!

 

Walther König boghandel
Burgstraße 27, 10178 Berlin

Denne store boghandel har et imponerende udvalg som nutidskunst, grafisk design og arkitektur.


Kino Central
Rosenthaler Str. 39, 10178 Berlin

Denne lille, gamle biograf er utrolig charmerende. Den ligger i en grafitiklædt baggård, der står i kontrast til kvarterets travle shoppinggade.

 

Det skal du spise og drikke i Mitte:

 

Fleischerei Berlin
Schönhauser Allee 8, 10119 Berlin

Et klassisk bøf-bearnaise sted, der dog også har meget andet at byde på. Du bestiller kød, tilbehør og sauce hver for sig, så du selv kan sammensætte din favoritkombination.

 

The Barn
Auguststraße 58

En sand berliner-klassiker, der har helt styr på deres kaffe. The barn har flere lokationer i byen, men min favorit finder du i Mitte.

 

Cookies Cream
Behrenstraße 55, 10117 Berlin

En vegetarisk fine dining resturant med ægte Berliner vibes. Hvis du vil forkæle dig selv med en anderledes Michelin-oplevelse, er dette stedet.

 

Distrikt Coffee
Bergstraße 68, 10115 Berlin

God kaffe, instavenlig morgenmad og fine kager. Det her sted vil de fleste synes om!

 

L.A Poke Berlin
Alte Schönhauser Str. 44, 10119 Berlin

Et næsten lidt for hipt sted – men maden skal man ikke kimse af! Deres bowls er gode til frokost, hvis man har lyst til noget frisk og sundt.

 

Monsieur Vuong
Alte Schönhauser Str. 46, 10119 Berlin

En berliner-klassiker! Dette travle spisested serverer fremragende vietnamesisk mad til fair penge. Man kan ikke bestille bord, så kom gerne lidt tidligt, hvis du vil undgå at stå i kø.

 

Mozzarella bar & bottega
Auguststraße 34, 10119 Berlin

Hvis du er til mozzarella, pølse, pasta og god rødvin, er dette stedet! Meget autentisk og fantastisk til en datenight.

 

Transit
Rosenthaler Str. 68, 10119 Berlin

God asiatisk mad. Alt serverer som små portioner, så man kan dele og smage en masse. Husk at bestille bord.


Beets&Roots
Große Hamburger Str. 38, 10115 Berlin

Et populært frokoststed, der laver gode salatskåle. Selve stedet er lidt kedeligt, så gå forbi en dag solen skinner, så du kan tage maden med over i en park.

 

The Klub Kitchen
Almstadtstraße 9, 10119 Berlin

Fancy instagram-venlig frokost i travle, minimalistiske omgivelser. De har både gode salater og simple pastaretter.

 

Pastificio Tosatti
Pastificio Tosatti
No Fire No Glory
No Fire No Glory

 

No Fire No Glory
No Fire No Glory

Yafo
Tribeca Ice cream
Tribeca Ice cream
Tribeca Ice cream
Tribeca Ice cream

Kanaan
Kanaan
Kanaan

PRENZLAURBERG

Den del af Berlin, som først vandt mit hjerte, var Prenzlauer Berg. Her finder man brede, grønne gader fyldt med caféer, børnefamilier og charmerende markeder.

Siden har jeg forelsket mig i de mere rå dele af Berlin, for som modsætningen til dem, virker Prenzlauer Berg hurtigt lidt turistet. Det skyldes nok de evigt stigende huslejer, og at bydelen efterhånden hovedsagligt huser de mere velstående familier og ferielejligheder.

Alligevel kigger jeg altid forbi Prenzlaurberg, for charmen har bestemt ikke forladt området (endnu).

 

Det skal du opleve i Prenzlaurberg:

 

Mauerpark

En stor og rå offentlig park. Her er der et populært loppemarked hver weekend, og skinner solen, er der altid fyldt med berlinere, som spiller musik og hænger ud.


LPG BioMarkt GmbH
Kollwitzstraße 17, 10405 Berlin

Eftersigende det største økologiske supermarked i europa. Her må jeg altid forbi og helse-shoppe.

 

Everyday life in the GDR

Et mindre museum, der skildrer hverdagen i DDR på godt og ondt.

 

Do you read me?!
Auguststraße 28, 10117 Berlin

En lille bogbutik, der frister med inspirende magasiner og smukke coffee table books.

 

Det skal du spise og drikke i Prenzlaurberg:

 

No Fire No Glory
Rykestraße 45, 10405 Berlin

Fremragende kaffe og god steming. De frabeder laptops.

 

Pastificio Tosatti
Schliemannstraße 14A, 10437 Berlin

Fuldstændig fantastisk pasta. Alt tilberedes fra bunden, og går du forbi om eftermiddagen, kan du se kokken stå og forme pastaen i hånden.

 

Zweistrom
Kollwitzstraße 104, 10435 Berlin

Et lille sted, der laver en fantastisk falafel-teller. Bedst om sommeren, hvor man kan sidde ude, for der er ikke meget plads indenfor.

 

Tribeca Ice cream
Rykestraße 40, 10405 Berlin

Vegansk is lavet af naturlige råvarer. Så lækkert og de har ofte nogle spændende varianter i disken.

 

Yafo
Gormannstraße 17B, 10119 Berlin

En af mine absolutte favoritter i Berlin. Israelsk mad og gode drinks serveret i stemningsfulde, hippe og afslappede omgivelser.

 

Chutnify
Sredzkistraße 43, 10435 Berlin

En low-key indisk resturant, der serverer autentisk curry, dosa og lassi.

 

Kanaan
Schliemannstraße 15, 10437 Berlin

Et af mine favoritsteder at spise falafel i Berlin! Især om sommeren, hvor maden kan nydes i deres hyggelige lille gård.

 

Jeg håber, I får glæde af min Berlin guide! Rigtig god tur ♥

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg får lyst til at tage afsted med det samme 🙂 Det flere år siden, at jeg sidst har været i Berlin, men der drak jeg også kaffe på både The Barn og The Silo – gode steder 🙂 Berlin er en af de mest børnevenlige byer, som jeg har været i, og dejlig at rejse til – også når man har små børn.

 2. Tak for guiden! Dejligt med så mange tips.

  Jeg er lige kommet hjem fra mit fjerde besøg i Berlin og glæder mig allerede til at skulle derned igen til næste år.

  De sidste to gange har vi lejet cykler, både i juni og i november i år. Det er en super god – og meget fleksibel – måde at komme rundt i byen på.

 3. Tusind tak for den fine guide Emma 🙂 Hvor har du lagt tid og kærlighed i den – man kan virkelig fornemme din glæde for byen! Berlin er også min mest velbesøgte yndlingsby, dog “kun” 5 gange indtil videre, så er glad for at genkende mange af dine anbefalinger og til at prøve nogle nye spisesteder næste gang!

 4. Tak for guiden. Første gang jeg var i Berlin var jeg på ingen måde overbevist, men nu – fire besøg senere – har jeg ændret mening. Jeg kan lide at byen er overskuelig og den er helt klart børneegnet. Vi har haft vores yngste med da hun bare var 2 år.
  Jeg foretrækker også toget når jeg skal derned, og hvis man er ude i OK tid behøver det ikke blive så dyrt. Hvis man køber via Deutsche Bahns hjemmeside (Bahn.de) kan man finde sparpreis billetter til meget rimelige priser. Og ja så længe én af stationerne er i Tyskland kan man godt købe billetter til og fra Danmark 🙂

 5. Fremragende, overskuelig blog …. elegant lys indbydende typografi og layout. De gode råd til næste berliner-tour er velskrevne.
  Mit visit nummer 26 er i påsken – og jeg har her fået nye input til små og store, berigende fornøjelser . I denne Multi kulturelle smeltedigel kan man virkelig oplever noget. nyt, hver gang man dukker op.

Skriv en kommentar