Forret: Blinis med stenbiderrogn
Blinis med stenbiderrogn er blevet en genganger hjemme hos os. Særligt til nytår, for jeg kan ikke komme i tanke om en mere perfekt nytårsforret. Så delikat, utrolig nemt og virkelig smukt at servere.
Stenbiderrogn er jo egentlig en forårsspise. De smukke laksefarvede rogn fra stenbideren er typisk ikke i sæson før til februar, så man skal være heldig, hvis man kan få fingrene i dem allerede omkring nytår. Heldigvis kan de dog ofte købes på frost (fx på Nemlig.com), og det smager mindst lige så dejligt, når man tør det forsigtigt op i køleskabet.
TIP: Prøv også min opskrift på hvide asparges med stenbiderrogn.
Idéer til blinis toppings
Hvis du ikke kan få fingrene i stenbiderrogn, kan du sagtens toppe dine blinis med andre herligheder. For et par år siden serverede vi blinis for en stor flok venner til nytår, og her fik hver person en anrettet tallerken med tre blinis med forskelligt fyld. Prøv eksempelvis nogle af disse idéer:
- Røget laks og en smuk rødbedecreme (find opskriften her)
- Cremefraiche, finthakket rødløg og kaviar
- Ristede kammuslinger og avocado
- Pesto og røget laks
- Chilimayo og sprødstegt serranoskinke
- Bagt gedeost og karameliserede rødløg
- Rejer og cremefraiche-dressing med urter
Tips til de bedste blinis
Hvis du vil servere blinis med stenbiderrogn, har jeg en række tips, der giver den nemmeste process og det lækreste resultat:
- Husk, at du kan foreberede blinis i forvejen. Steg dem dagen forinden, og lun dem blot i ovnen, inden servering.
- Lad enten dine gæster toppe blinisene eller anret dem på tallerkener eller et fad. Hvis du vil anrette, skal det dog gøres umiddelbart inden servering.
- Klargør alle toppings i skåle og fade i køleskabet, så du nemt kan anrette dine blinis, når gæsterne ankommer.
- Husk at købe en fuldfed cremefraiche 38% – det gør hele forskellen
- Du kan lave glutenfrie blinis, ved at erstatte hvedemel med rismel. Smag og konsistens af det færdige resultat er nærmest identisk.