Boghvede-galette med rødbede, feta og karameliserede rødløg

Denne boghvede-galette med rødbede smager herligt og passer både til aftensmad og frokost! Kombinationen af feta og rødbede er vidunderlig og de karameliserede rødløg er uden tvivl prikken over i’et.

Tærtedejen bliver lækker og sprød og de nøddeagtig smagsnuancer fra boghvedemelet komplimenterer fyldet utrolig godt. Dejen er glutenfri men alligevel nem at arbejde med. Her bages tærtebunden som en galette – dvs. uden tærteform – så du sparer tid og opvask.

 

boghvede galette med rødbede feta og rødløg

 

Bedøm denne ret

til 3 personer

Ingredienser

Tærtedej

 • 200 g boghvedemel + mel til udrulning
 • 1/2 tsk. salt
 • 75 g smør
 • 1 æg
 • 1-2 spsk vand

Fyld

 • 1 æg
 • 200 g feta
 • 1 håndfuld frisk timian
 • Salt og peber
 • 2 rødbeder

Glaserede rødløg

 • 1 rødløg
 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. balcamicoeddike
 • 1 tsk. ahornsirup
 • En smule salt

Fremgangsmåde

Bland boghvedemel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, indtil det ligner havregryn.
Pisk ægget sammen i en kop, og tilsæt det til skålen. Begynd nu at ælte dejen sammen, og tilsæt gradvist vand lidt efter lidt, inden dejen er smidig og blød.
Sæt dejen i køleskabet, imens du forbereder fyldet og forvarmer ovnen på 175 grader.
Smelt smørret på en pande, og skær rødløget i skiver. Lad rødløgsskiverne stege ved middelvarme, indtil de begynder at blive brune. Tilsæt derefter balcamicoeddike og arhornsirup, imens du vender rundt i panden. Drys med salt, og tag panden af varmen, når al væsken er fordampet.
Rør ægget sammen med 100 gram feta og bladene fra halvdelen af den friske timian i en foodprocessor eller med en håndmixer. Smag til med salt og peber.
Skræl rødbederne, og skær dem ud i tynde skiver.
Tag nu dejen ud af køleskabet, og rul den ud i en cirkel på et stykke bagepapir. Det skal fylde næsten en hel bageplade. Smør ægge- og fetamassen ud i en 30 x 30 cm stor cirkel, og fordel derefter rødbedeskiverne her over. Drys med resten af fetaen og de karameliserede rødløg,  pynt med kviste af timian, og fold derefter siderne af dejen op over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke dannes huller langs kanten, så fyldet fylder ud i ovnen.
Sæt galetten i ovnen i 30 – 40 minutter, indtil dejen er sprød og gylden. Servér den varm med en simpel grøn salat.

Find flere opskrifter i samme kategori

Denne opskrift på boghvede-galette med rødbede er fra min kogebog Herlig og Ærlig mad. En skøn klassiker som jeg elsker at servere derhjemme. Portionen passer perfekt til 2 personer til aftensmad og frokost dagen efter!


IMG_2085

IMG_2101

Galette

En galette er en fransk tærte bagt uden form. I stedet er kanterne bøjet ind over fyldet, hvilket giver et flot, rustikt udseende. De er enormt hurtige at lave og kan varieres i det uendelige, og derfor er en galette – ligesom en almindelig tærte – perfekte til aftener, hvor køleskabet skal tømmes. Dertil kommer at de efterlader en med mindre opvask, da den blot bages på et stykke bagepapir. Det perfekte hverdagsmåltid der dog smager af fest og farver!

 

IMG_2070

 

Råvarerne i denne galette er perfekt til den nuværende årstid. Dejen fyldes med rødbede, feta og karameliserede rødløg, en kombination, der er en sikker genganger i mit køkken. Jeg bruger en “rigtig” feta lavet af gedemælk, da jeg synes, smagen klæder de andre ingredienser utrolig godt. Hvis du ikke bryder dig om smagen af gedeost, kan du dog nemt erstatte den af en mildere feta (fx PUCK middelhavsost).

 

IMG_2009
IMG_1976

Boghvedemel

Jeg er blevet helt vild med at bruge boghvedemel i mit bagværk. Det hitter virkelig også i denne tærtedej, der bliver lækker sprød og får en fantastisk nøddeagtigsmag på grund af melet. Dejen er hurtig at lave og nem at arbejde med, og den kan også sagtens bruges i en almindelig tærteform. Det ville give mulighed for at tilsætte endnu mere fyld og æggemasse. Næste gang vil jeg bruge dejen til en frugtgalette, jeg tror nemlig også, den ville gøre sig fremragende i det søde køkken.

 

IMG_2014
IMG_2035 IMG_2054

Andre opskrifter på tærter og galetter

Jeg har efterhånden skabt en del gode tærter og galetter gennem tiden. Det er virkelig et lækkert måltid, der aldrig skuffer – og kan varieres i det uendelige.

 1. Tærte med serrano, gedeost og figner
 2. Galette med sød kartoffel og feta
 3. Mexi-tærte med kylling, chorizo og søde kartofler
 4. Tærte med gedeost og karameliserede rødløg
 5. Tærte med græskar, spinat og feta

 

IMG_2069
IMG_2077 IMG_2110

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Øj, det ser dødlækkert ud! Mmm!
  Nu ved jeg ikke om denne opskrift er fra din kogebog, men jeg er også nødt til at rose din flotte bog! Den ser virkelig lækker og gennemført ud!
  Jeg ved ikke om du har lavet sådan et indlæg(?), men jeg synes det kunne være lidt sjovt, med et indlæg om fun-facts om din bog og processen bag – for os andre dødelige, der aldrig kunne finde ud af at skrive sådan en;) Fx hvor lang tid det tog samle opskrifter, er alle opskrifter nogen du har lavet fra bunden, var det dig der single-handedly tog alle beslutningerne bag bogen osv. Bare en ide! God lørdag:)

 2. Hold op hvor ser det lækkert ud! Og hvorfor har jeg aldrig hørt om den form for tærte før?! Det lyder jo super nemt 😀

 3. Absolutement delicieux !!
  – Lavede denne til aftensmad i går og tror snart jeg må investere i din kogebog eftersom jeg har afprøvet flere af dine opskrifter her på bloggen. 🙂

 4. Kære Emma
  Jeg har lige lavet galetten (dog uden frisk timian, da det ikke var til at opstøve i den lokale døgnnetto). Resultatet var sublimt lækkert! Jeg må investere i din kogebog altså!
  Tak for lækre og kreative opskrifter!
  fredagskrammer 🙂

 5. Så lækkert fyld! Jeg har lavet den to gange nu, dog lavede jeg en anden tærtedej denne gang, da boghveden gjorde det for tørt til min smag. Jeg lavede også en dobbeltportion af løgene, da de var så lækre og lidt mere feta. Det bliver ikke sidste gang!

 6. Kæreste Emma!
  Jeg har med stor succes lavet virkelig mange af dine lækre opskrifter og har længe haft netop denne i kikkerten. Jeg tænkte dog på, om man kan udskifte boghvedemelet med en anden meltype? Og i så fald, hvilken vil du anbefale?
  Kh Camilla Kirstine.

  1. Hej Camilla 🙂 Du kan sagtens bruge en blanding af almindelig hvedemel og speltmel i stedet 🙂

 7. Hej Emma
  Jeg har før lavet en boghvedegalette med abrikos, men kan ikke opstøve opskriften igen. Derfor vil jeg høre om du har prøvet at lave den som en frugtgalette endnu og om du vil dele opskriften? På forhånd tak. Marlene

  1. Hej Marlene
   Det har jeg desværre ikke. Men jeg tror sagtens, du kan tilføje lidt sukker og bruge den sådan.

Skriv en kommentar