Denne opskrift på boghvede-galette med rødbede er fra min kogebog Herlig og Ærlig mad. En skøn klassiker som jeg elsker at servere derhjemme. Portionen passer perfekt til 2 personer til aftensmad og frokost dagen efter!
Galette
En galette er en fransk tærte bagt uden form. I stedet er kanterne bøjet ind over fyldet, hvilket giver et flot, rustikt udseende. De er enormt hurtige at lave og kan varieres i det uendelige, og derfor er en galette – ligesom en almindelig tærte – perfekte til aftener, hvor køleskabet skal tømmes. Dertil kommer at de efterlader en med mindre opvask, da den blot bages på et stykke bagepapir. Det perfekte hverdagsmåltid der dog smager af fest og farver!
Råvarerne i denne galette er perfekt til den nuværende årstid. Dejen fyldes med rødbede, feta og karameliserede rødløg, en kombination, der er en sikker genganger i mit køkken. Jeg bruger en “rigtig” feta lavet af gedemælk, da jeg synes, smagen klæder de andre ingredienser utrolig godt. Hvis du ikke bryder dig om smagen af gedeost, kan du dog nemt erstatte den af en mildere feta (fx PUCK middelhavsost).
Boghvedemel
Jeg er blevet helt vild med at bruge boghvedemel i mit bagværk. Det hitter virkelig også i denne tærtedej, der bliver lækker sprød og får en fantastisk nøddeagtigsmag på grund af melet. Dejen er hurtig at lave og nem at arbejde med, og den kan også sagtens bruges i en almindelig tærteform. Det ville give mulighed for at tilsætte endnu mere fyld og æggemasse. Næste gang vil jeg bruge dejen til en frugtgalette, jeg tror nemlig også, den ville gøre sig fremragende i det søde køkken.
Andre opskrifter på tærter og galetter
Jeg har efterhånden skabt en del gode tærter og galetter gennem tiden. Det er virkelig et lækkert måltid, der aldrig skuffer – og kan varieres i det uendelige.
- Tærte med serrano, gedeost og figner
- Galette med sød kartoffel og feta
- Mexi-tærte med kylling, chorizo og søde kartofler
- Tærte med gedeost og karameliserede rødløg
- Tærte med græskar, spinat og feta