Bornholm guide

Bornholm, bornholm, bornholm. Det ér virkelig den dejligste ferie-ø. Så mange idylliske byer, fantastisk natur, fremragende mad, unik kunsthåndværk og dejlige strande.

I denne Bornholm guide finder du mine bedste anbefalinger til Bornholm. Min mand og jeg  tilbragte en lille uge på øen med vores lille dreng på 1,5 år, hvor vi nød en god blanding af små vandreture og ægte feriestemning på stand og i havnebyer. 

 

 

Bornholm guide: Oplevelser på Bornholm

Der er meget at se og opleve på Bornholm, på trods af øens beskedne størrelse. Dette er med til at gøre den til en oplagt feriedestination, for du kan nemt både cykle og køre rundt mellem de forskellige byer og attraktioner.

 

TIP: Find også rejseguides til Berlin , Malmø eller Paris

 

Opalsøen
Opalsøen

Opalsøen

Opalsøen finder du i den nordligste del af Bornholm, tæt på den hyggelige by Allinge-Sandvig. Søen er opstået i et tidligere stenbrud, og det smukke opalfarvede vand omkranses af høje granitskranter og smuk natur.

Du kan vælge at gå langs søens kant på en flad (og barnevogsvenlig) strækning, eller vandre op gennem skranterne. Her får man en fantastisk udsigt over hele området og Østersøen på begge sider.

Opalsøen er en badesø, hvor de modige kan springe i fra en høj klippe.

 

Grydesøen i Paradisbakkerne

rokkestenen

 

Paradisbakkerne

Paradisbakkerne er et fantastisk smukt naturområde på Østbornholm. Her finder du skov, vilde klippeformationer, kløfter og snoede stier. Området er stort, og der er mange muligheder for at sammensætte din egen vandretur. En populær rute går forbi Rokkestenen, der er en populær turistattraktion.

 

Hammershus

hammershus besøgscenter

 

Hammershus og det nye Besøgscenter

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og en af de mest velbesøgte turistattraktioner på Bornholm. Der går en fin gåtur ud til ruinen, hvor man kan udforske den store borg og den smukke omkringliggende natur.

Hammershus nye besøgscenter er også en attraktion i sig selv med spændende akitektur og en udstilling om borgruinens historie. Fra besøgscenteret får du også en fantastisk panoramaudsigt over Hammershus.

 

Ekkodalen
Ekkodalen

Ekkodalen

Ekkodalen er en stor sprækkedal, der strækker sig ca 2 km gennem området Almindingen. Der går en fantastisk fin vandrerute gennem ekkodalen, som er delvist belagt med træstier. Det gør det til en god tur for børnefamilier og ældre. Er du bedre gående, kan jeg anbefale dig den længere vandrerute, der går op gennem skoven over “styrtebakkerne”.

 

Dueodde strand
Dueodde strand

 

Dueodde strand

Dueodde strand er eftersigende en af de bedste badestrande i Europa. Her finder du hvid sandstrand og klart vand så langt øjet rækker. Stranden er meget børnevenlig, og den er yderst populær, men går du langt nok langs strandkanten, skal du nok finde dig egen lille krog.

 

Lykkelund Gedemejeri & besøgsgård
Lykkelund Gedemejeri & besøgsgård

 

Lykkelund Gedemejeri & besøgsgård

Et mindre landbrug, hvor du kan klappe både geder, grise og kaniner. Det er perfekt for børn, men den hyggelige stemning og lille café med delikatesser er også nok til at tiltrække voksne. I caféen kan du blandt andet nyde franske hotdogs med lammepølser eller en fremragende is på gedemælk.

 

Hareløkkerne Legeplads

En stor og fin naturlegeplads midt i Almindingen. Her er der masser af plads at boltre sig på og ting for både store og små børn.

 

Bornholms keramikfabrik
Bornholms keramikfabrik

 

Bornholms keramikfabrik

På Nexø havn finder du Bornholms keramikfabrik, der laver smuk, bæredygtigkeramik, skabt på Øen. Husk også at besøge næsten-naboen “Matter”, der udstiller og sælger keramik og glaskunst.

 

Udsigt over Gudhjem
Udsigt over Gudhjem

 

Mad på Bornholm

Der er oplevelser for alle sanser på Bornholm – og særligt smagssansen! Klippeøen er kendt for sine gastronomiske oplevelser, og både fin gourmet og traditionelle egnsretter tilberedes på friske, bornholmske råvarer.

Husk at nyde masser af fisk og skaldyr fra de mange røgerier, is lavet på lokale råvarer og vin og cider produceret på øen. Er du på udkig efter en enestående gastronomisk oplevelse, anbefaler mange Michelinrestauranten Kadeau.

 

TIP: Find også rejseguides til Skotland, Skåne eller Stockholm

 

Nordbornholms røgeri
Nordbornholms røgeri
Fisketapas fra Nordbornholms røgeri
Fisketapas fra Nordbornholms røgeri

 

Nordbornholms røgeri

Et af de fineste røgerier, vi kom forbi på vores tur. Prøv deres skønne fiskefrikadeller eller fisketapas, hvor du kan vælge 7 forskellige delikatesser for bare 149 kr. Der er rigeligt til to personer.

TIP: Nordbornholms røgeri har også en populær fiskebuffet i nabohuset. 

 

Torvehal Bornholm
Torvehal Bornholm

 

Torvehal Bornholm

Hvis du vil udforske Bornholms mange delikatesser og råvarer, er Torvehallen i Rønne lige sagen. Her kan du købe spiselige souvenirs med hjem eller nyde et hurtigt og utrolig dejlig måltid.

 

Vingården Lille Gadegård
Vingården Lille Gadegård

 

Vingården Lille Gadegård

På denne stemningsfulde gård, finder du ægte Bornholmsk vin, brygget på druer og bær. Køb vin med hjem eller nyd et dejligt glas i smukke omgivelser.

TIP: De har en lille smagsprøve-tapas, hvor du kan smage lidt af hvert for omkring 100 kr.

 

Bornholms ismejeri
Bornholms ismejeri

Bornholms ismejeri

Fremragende is lavet på lokale råvarer. Menukortet skifter dagligt, og stemningen er god og travl.

 

Maltbrød fra Svaneke Brød
Maltbrød fra Svaneke Brød

Svaneke Brød

Hos Brød i Svaneke kan du købe godt surdejsbrød, bagværk og nyde god kaffe. Jeg kan særligt anbefale deres rugbrød.

 

Risteriet Sueños
Risteriet Sueños

Risteriet Sueños

Et lille kafferisteri placeret i en smuk rustik lade. Kaffen smager herligt og stemningen er helt særlig.

Âvijll Mikrovineri

Et lille cideri og mikrovineri, der laver fremragende æblecider. De har endnu ikke en egentlig butik eller café, men du er velkommen til at kigge forbi og købe direkte fra cideriet.

 

Bonalâs pizzaria
Bonalâs pizzaria

 

Bonalâs pizzaria

Bonalâs er bornholmsk for: bonderøv. Og disse bonderøve laver altså god pizza! Nyd den i Svanekes hyggelige gader eller tag pizzabakken med ned på en klippe. Det er perfekt til den hurtige sult, når du trænger til noget andet end fisk.

 

Christianshøjkroen
Christianshøjkroen
Smørrebrød med hønsesalat, børnetallerken og rejemad.
Smørrebrød med hønsesalat, børnetallerken og rejemad.

Christianshøjkroen

En idyllisk kro, der til frokost serverer traditionelt og alligevel inspirerende smørrebrød. Husk at bestille bord i højsæsonen, hvor de også er helt bookede.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar