Mexi-kylling i grøn burrito bowl
Burrito bowl blev hurtigt en hof-ret, da Simon og jeg flyttede sammen. Det var ikke noget, der blev serveret for gæster, men når vi kom hjem efter en lang dag på studiet, kunne vi hurtigt blive enige om, at saftig, mexicanskinspireret, krydret kylling vendt i pinlige mængder smeltet cheddar var den perfekte aftensmad. Særligt fordi retten både er til den sunde side (med bønnemos, avokado, salat og sød kartoffel) og og samtidig en ret, som uden tvivl forkæler smagsløgene!
TIP: Prøv også denne opskrift på mexi bowl med laks eller quesadillas med kylling
Siden da har jeg udviklet opskriften, så mexi-kyllingen har fået selskab af flere af vores fælles favoritter: min kærestes yndlingsbønnemos sammen med mine højtelskede sprøde sød kartoffel-tern på en bund af knasende grønt, toppet med avocado og cremefraiche. Sammen udgør det en burrito bowl, der for os er indbegrebet af en hyggelig date-night – sådan én, der kan foregå både tirsdag og lørdag, og hvor Netflix og nattøj lyder som en langt bedre idé end restaurant og bio.
TIP: Prøv også at erstatte kylling med veganske mexi-bøffer og udelad ost/creme fraiche for en sund, vegansk mexi bowl!