
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. smør til stegning
- 2 dåser butterbeans
- 5 stilke frisk grønkål
- salt og friskkværnet peber
- 4-8 æg
- 30 g parmesan
Fremgangsmåde
Pil og pres hvidløgsfeddene. Svits dem i smør i en dyb pande. Afdryp butterbeans, og hæld dem på panden. Lad dem stege i ca. 10 minutter, til de er gyldne og let sprøde. Krydr med salt og peber. Skyl grønkålen, og riv bladene af stilkene. Steg grønkålsbladene på panden, til de falder let sammen. Slå æggene ud på panden, og undlad at røre rundt. Lad æggene stege, til hviden er fast.
Riv parmesan over retten, og servér den direkte fra panden.
Pande med grønkål og ristede butterbeans
Butterbean-pande med grønkål og æg er en lynhurtig ret, der serveres direkte fra panden. Piv-lækkert og virkelig nemt.
Butterbeansene smager fantastisk, når de bliver ristet let sprøde på panden. Sammen med spejlæg med blød blomme, sauteret grønkål og smeltet parmesan, får du et fyldstgørende, sundt og mættende måltid i én pande – lige til at servere med godt brød og gerne lidt gnavegrønt.
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Find flere opskrifter på opskrifter med æg
- Humshuka – shakshuka på bund af hummus
- Salade niçoise med ristede kartofler
- Ristede gulerødder med quinoa, dukkah og labneh
- Æggekage med laks, squash og spinat
- Spejlægsreder med gulerod, sprød ost og chia-karse
Kære Emma
Jeg oplever virkelig tit, at jeg får ret ondt i maven/luft i maven, når jeg spiser bønner og kikærter, som jeg selv har udblødt og kogt. Jeg kan også godt få det med dem på dåse, men det er som om, at det er endnu værre når jeg selv har kogt dem. Har du nogen ide om, om jeg gør noget forkert? Eller har du et tip til det? Jeg ved, at du selv har haft nogle udfordringer med din mave på et tidspunkt?
kh
Hej Cathrine 🙂 Der er et stof i bælgfrugter, der kommer frem, når man koger dem. Sørg for at stille dem i blød i 24 timer, og skyl dem derefter MEGET grundigt, inden du koger dem 🙂
Ved du om iblødsætningstiden kan have en betydning? Altså kunne det blive bedre, hvis jeg sætter dem i blød i 48 timer fx? Eller har det ingen betydning? 🙂
Hm… Altså tror ikke, det gør nogen forskel så længe du bare lader dem stå 24 timer 🙂
Uh, det her skal jeg have i aften! Jeg har nemlig lige butterbeans og grønkål på lager 😉
Glæd dig!
Det var så godt! Jeg forudser, at det bliver en god SU-ret, når jeg flytter hjemmefra næste år 😉
Yay, dejligt at høre 🙂
Det smager dog ualmindelig godt. Har lige lavet en portion, inden jeg skal ud på julegaveindkøb???
Er butterbeans’ne blevet kogt inden de kommer på panden eller har de ligget i blød i 24 timer eller måske begge? 🙂
Hej du 🙂 Jeg bruger butterbeans fra dåse i denne opskrift, så de skal ikke koges.