Cæsar salat med kylling

En cæsar salat er sådan en god og simpel salat. Friske, grønne salatblade, en cremet dressing, sprøde croutoner og ost. Mere skal der ikke til, og det smager jo bare så godt!

Ved at tilsætte kylling til en klassisk cæsar salat forvandler du salaten til en måltidssalat. Det er et sandt frokosthit, som jeg holder af at servere, hvis vi får gæster til frokost i weekenden. Det er nemlig en utrolig nem men alligevel imponerende servering, som de fleste synes om.

Cæsar salat med kylling

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 15 min / i alt 25 min

Ingredienser

CÆSARDRESSING

 • 2 ansjosfileter i olie (kan undlades)
 • 1 æggeblomme
 • 1 spsk. vand
 • 2 spsk. citronsaft eller hvidvinseddike
 • 1 tsk. dijon-sennep
 • 0,5 dl olivenolie
 • 40 g revet parmesan
 • Salt & friskkværnet peber

KYLLING

 • 4 kyllingebrystfileter
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt og friskkværnet peber

ENDVIDERE

 • 2 stk. romaine eller hjertesalat
 • 2 håndfulde croutoner
 • 20 g parmesan

Fremgangsmåde

DRESSING

Start med at lave dressingen. Kom ansjosfileter, æggeblomme, vand, citronsaft, dijonsennep og i en blender, foodprocessor eller minihakker, og kør, til du får en konsistens, der minder om en tynd mayonnaise.

Tilsæt nu revet parmesan, og blend igen. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.

KYLLING

Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie over, og drys med salt og peber. Bag nu kyllingefileterne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og let gyldne i overfladen.

Skær det tilberedte kyllingekød i skiver.

SALAT

Skyl og pluk salatbladene, og læg dem på et salatfad. Dryp dressing over, og fordel kyllingekød og croutoner over salaten. Riv parmesan ost over, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Cæsar salat med kylling

Cæsar salat med kylling dressing og salat

 

Den bedste cæsar salat opskrift

Cæsar salat er en caféklassiker, der er at finde på menukortet på både fancy og halv-fesne fortovscaféer. Det er sådan en opskrift, der både kan lave på den lækreste, mest luksuriøse måde. Og med tarvelige ingredienser og kyllingekød, der nærmest er endnu mere tørre end croutonerne.

Dit forhold til cæsar salat afhænger nok af, hvilke af ovenstående udgaver, du har fået serveret. Personligt har jeg oftest stiftet bekendtskab med sidstnævnte, så det var først, da jeg forsøgte mig med en hjemmelavet udgave, at jeg blev fan. Cæsarsalat kan virkelig være den lækreste servering, og jeg håber, I vil prøve min opskrift og blive overbevist!

 

PRØV OGSÅ: Pastasalat med pesto og bagte gulerødder eller quinoasalat med kylling og jordbær eller frokostsalat med æg og avocado

 

Hvorfor hedder det cæsar salat?

Da jeg satte mig ned for at skrive dette blogpost, måtte jeg lige google mig frem til, hvorfor det egentlig hed cæsar salat? Det lyder jo næsten, som var opskriften opkaldt efter en romersk kejser! Desværre er svaret lidt mere kedeligt:

Det hedder cæsar salat, fordi salaten blev skabt af en mand ved navn “Caesar Cardini”. Han var italiensk immigrant til USA under Første Verdenskrig, og salaten kan derfor siges at være en italiensk/amerikansk fusion.

 

 

Cæsar salat dressing

Hemmeligheden bag en god cæsar salat er dressingen! Den kan ellers godt skræmme mange væk, fordi den indeholder rå æggeblomme og ansjoser. Jeg ved godt, at det måske ikke er ingredienser, du normalt rører i din dressing, men stol på mig: Det smager så lækkert! Og overhovedet ikke af hverken rå æg eller fisk.

Æggeblommen bruger vi lidt som når man laver en hjemmelavet mayonnaise eller aïoli. Den gør dressingen rig og cremet og får olien til at emulgere. Ansjoserne tilføjer en helt unik umami-smag til dressingen. Umami er en smagen af “velsmag”. Den samme mmmmhm-smag, som der opstår, når ting grilles eller karamelliseres, og som vi kender fra soltørrede tomater, svampe og parmesan. Og ja, der skal jo faktisk også parmesan i dressingen, så her er virkelig tale om en vaskeægte umami-dressing!

Hvis ansjoser er et no-go i dit køkken (på trods af min lille salgstale), kan de godt undlades. Jeg synes, det er en skam, men dressingen smager bestemt også godt uden.

 

PRØV OGSÅ: Kikærtesalat med aubergine og soltørrede tomater eller efterårssalat med græskar

 

 

 

Hvordan laver man cæsar salat?

Cæsar salat laves på en base af romaine salat eller den lidt mindre hjertesalat. Der kan være stor forskel på størrelsen af romaine salat, men tilpas bare mængden til, hvor salatsultne i er, og fyld salatfadet op derefter.

Over salaten skal der den cremede cæsar dressing. Jeg laver nemt dressingen ved at blende ingredienserne sammen med en stavblender. På den måde skal man ikke bekymre sig over, om dressingen skiller.

I den klassiske udgave af salaten er der faktisk ikke kylling på ingredienslisten. Men det passer så godt dertil og forvandler salaten til en måltidssalat, så den kan snydes som et måltid for sig. Kyllingekødet tilbereder jeg i ovnen, fordi det er nemmest. Men du kan også sagtens stege det på panden eller grillen – og du kan også bruge en rest kyllingekød fra dagen forinden. Du kan også pochere kyllingekødet, som jeg gør i denne opskrift på fyldte søde kartofler.

Croutoner er også en vigtig ingrediens, og jeg vil meget varmt anbefale dig, at du laver dine egne, hjemmelavede croutoner. Det er simpelthen så nemt og en fantastisk måde at undgå madspild.

Til sidst drysser vi en god mængde parmesan over salaten. Her kan man enten lave parmesanflager eller rive parmesanosten over. Begge dele smager dejligt, så der gør du bare, hvad du foretrækker eller lige er i humør til.

 

PRØV OGSÅ: Salat med varmrøget laks og avocado 

 

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Mmmmh, det lyder bare lækkert! Jeg elsker virkelig cæsarsalat, og vi laver det også hjemme hos os ret ofte. Jeg plejer dog at lave dressingen uden ansjoser.Dog ikke fordi jeg har noget imod det, men fordi jeg synes, det er irriterende at smide resten ud, når man kun skal bruge så lidt i dressingen. Og jeg ved virkelig ikke, hvad jeg ellers skulle bruge ansjoser til og jeg forestiller mig ikke, at man kan fryse dem ned 🙂

  1. Hej Sabrona 🙂 Man kan sagtens lave dressingen uden – jeg synes bare, den er bedre med 😉
   Ansjoser holder sig ret godt på køl (i hvert fald et par uger), men jeg tænker faktisk sagtens, man kan fryse dem ned også.

   KH

 2. Aner ikke hvorfor, men har aldrig lavet en Cæsar salat før i dag….har bare tænkt det som besværligt med dressingen?!? Men hold da op det var jo lige modsat. Kæmpe succes med din opskrift!!! Virkelig virkelig lækkert! Min mand mener vi skal lave den en gang i ugen nu….;)

Skriv en kommentar