Chia-karse

P4210401
Jeg uploadede et billede på Instagram i sidste uge af et af mine nyeste påfund: Chia-karse! Der var flere som blev meget nysgerrige, og derfor synes jeg, at de af jer, der ikke så ofte klikker forbi mine andre sociale medier, også skulle have chancen for at kunne skrive jer det nemme lille tip bag øret.

Vidste du, at du kan spirer de super-sunde chiafrø? Resultatet kalder jeg for chia-karse, fordi det minder mig om min barndoms karse-eksperimenter, men de små spirer smager langt mildere end karse – lidt som mikroskopisk og meget pæn salat.

P4210404
Fremgangsmåden er virkelig simpel: Fugt en klump vat, og placér den i en kop, på et fad eller lignende. Drys med chiafrø i ét lag, og stil derefter vat og frø et solrigt sted, imens du tænder for din tålmodighed og venter to døgn på at små spirer begynder at titte frem. Venter du endnu et par dage, bliver spirerne så lange, at du kan klippe dem af og drysse dem over en æggemad, en salat eller pynte bøffen med lidt grønt.

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Jeg køber mange forskellige. Så længe der står chia-frø på pakken, er det helt sikkert de rigtige 🙂

  1. Jeg plantede nogle med det samme, jeg så det. På vatrondeller, det virker også! 😉 Og nu har jeg en lille skov af chia-karse i min vindueskarm og synes, det er ret pænt. Har ikke smagt det endnu, men hvis det smager så mildt skulle man måske overveje at bruge det som noget pynt i stedet? Altså i en pæn beholder eller i bunden af en anden plante. Nogen ideer? 🙂

    1. God idé! Jeg har nogle små keramik æg, som de helt sikkert ville se super fint ud med lidt spirer i 🙂

Skriv en kommentar