Jeg uploadede et billede på Instagram i sidste uge af et af mine nyeste påfund: Chia-karse! Der var flere som blev meget nysgerrige, og derfor synes jeg, at de af jer, der ikke så ofte klikker forbi mine andre sociale medier, også skulle have chancen for at kunne skrive jer det nemme lille tip bag øret.
Vidste du, at du kan spirer de super-sunde chiafrø? Resultatet kalder jeg for chia-karse, fordi det minder mig om min barndoms karse-eksperimenter, men de små spirer smager langt mildere end karse – lidt som mikroskopisk og meget pæn salat.
Fremgangsmåden er virkelig simpel: Fugt en klump vat, og placér den i en kop, på et fad eller lignende. Drys med chiafrø i ét lag, og stil derefter vat og frø et solrigt sted, imens du tænder for din tålmodighed og venter to døgn på at små spirer begynder at titte frem. Venter du endnu et par dage, bliver spirerne så lange, at du kan klippe dem af og drysse dem over en æggemad, en salat eller pynte bøffen med lidt grønt.