Autentisk opskrift på chicken tikka masala
Chicken tikka masala er en indisk klassiker… Eller nyklassiker er det vist nærmere, for retten stammer vist nok nærmest nationalretten i Storbrittanien.
Retten smager fantastisk med krydderier fra det indiske køkken. Men den er samtidig ikke så stærk som andre indiske retter, og så indeholder den almindelige, tilgængelige ingredienser, der gør, at den til oplagt hverdagsmad i de fleste familiekøkkener.
En autentisk chicken tikka masala skal gerne serveres med både ris og naanbrød. Prøv min opskrift på nemme hjemmelavede naanbrød her. Jeg kan også anbefale dig at servere raita dip til, som man ofte gør på indiske resturanter.
TIP: Prøv også min opskrift på afrikansk curry med kylling og peanutbutter
Tikka masala med kylling
Til tikka masala marineres kødet i en marinade af yoghurt og massevis af krydderier. Syren fra yoghurten er med til at gøre kødet ekstra mørt, samtidig med at det tager smag fra de mange krydderier.
Oftest bruger man kyllingekød som i denne opskrift, men jeg vil også anbefale jer at prøve min vegetariske version med aubergine og kikærter. Eller en utrolig dejlig version med super mørt lammekød. Du kan også vælge at lave små kødboller af kyllingekødet som i denne opskrift.
Tikka masala sauce med fløde og mandler
Efter kødet er stegt i ovnen, vendes det i en mild, cremet og alligevel krydret sauce, der får en fantastisk smag og konsistens fra finthakkede mandler og en generøs sjat fløde. Det afbalancerer den stærke smag, og gør tikka masala til et familievenlig måltid, der kan nydes af både store og små.
Flere indisk inspirerede opskrifter
Jeg elsker indisk mad og lunende curries. Prøv nogle af mine favoritopskrifter her: