
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst- eller inderfilet
MARINADE
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- 2 dl græsk yoghurt
- saft af 1 limefrugt
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 3 tsk. garam masala
- 2 tsk. salt
SAUCE
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- smør til stegning
- 50 g mandler
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 3 dl hønsebouillon
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 dl piskefløde
TILBEHØR
- 4 dl ris
- 1 håndfuld mandler
- 1 håndfuld koriander
Fremgangsmåde
MARINADE
Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.
Skær kyllingekødet i strimler. Vend kyllingestrimlerne i marinaden. Lad dem trække i mindst 1 time i køleskabet eller gerne op til 1 døgn.
TILBEHØR
Kog ris efter anvisningen på pakken.
TILBEREDNING
Tænd ovnen på 250°. Læg kyllingestrimler og marinade i et ovnfast fad. Steg det i ovnen i ca. 10 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt og toppen let gylden.
SAUCE
Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler meget fint, og tilsæt dem sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op og derefter simre i 5 minutter, inden den marinerede kylling vendes i. Varm retten godt igennem, og tilsæt fløden. Lad retten simre videre i et par minutter.
SERVERING
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille fint. Servér chicken tikka masala med ris og et drys mandler og koriander.
Autentisk opskrift på chicken tikka masala
Chicken tikka masala er en indisk klassiker… Eller nyklassiker er det vist nærmere, for retten stammer vist nok nærmest nationalretten i Storbrittanien.
Retten smager fantastisk med krydderier fra det indiske køkken. Men den er samtidig ikke så stærk som andre indiske retter, og så indeholder den almindelige, tilgængelige ingredienser, der gør, at den til oplagt hverdagsmad i de fleste familiekøkkener.
En autentisk chicken tikka masala skal gerne serveres med både ris og naanbrød. Prøv min opskrift på nemme hjemmelavede naanbrød her. Jeg kan også anbefale dig at servere raita dip til, som man ofte gør på indiske resturanter.
TIP: Prøv også min opskrift på afrikansk curry med kylling og peanutbutter
Tikka masala med kylling
Til tikka masala marineres kødet i en marinade af yoghurt og massevis af krydderier. Syren fra yoghurten er med til at gøre kødet ekstra mørt, samtidig med at det tager smag fra de mange krydderier.
Oftest bruger man kyllingekød som i denne opskrift, men jeg vil også anbefale jer at prøve min vegetariske version med aubergine og kikærter. Eller en utrolig dejlig version med super mørt lammekød. Du kan også vælge at lave små kødboller af kyllingekødet som i denne opskrift.
Tikka masala sauce med fløde og mandler
Efter kødet er stegt i ovnen, vendes det i en mild, cremet og alligevel krydret sauce, der får en fantastisk smag og konsistens fra finthakkede mandler og en generøs sjat fløde. Det afbalancerer den stærke smag, og gør tikka masala til et familievenlig måltid, der kan nydes af både store og små.
Flere indisk inspirerede opskrifter
Jeg elsker indisk mad og lunende curries. Prøv nogle af mine favoritopskrifter her:
Hej.
Kan man bruge ymer eller yoghurt naturel i stedet for græsk yoghurt?
Mvh. Hanna
Hej Hanna
Det kan du godt, men det er tyndere i konsistens og med lavere fedtprocent, så det bliver lækrere med græsk yoghurt 🙂