Chilimarineret satay med blomkålscouscous & myntedressing

Min opskrift på chilimarineret satay er en herlig servering når vejret tillader, at man kan hive grillen frem. Det bedste er, at marinaden gør det meste af arbejdet og sørger for, at du får lækkert, saftigt og velsmagende kød! Servér med blomkålscouscous og myntedressing for et overdådigt men overskueligt måltid. Perfekt til en sommerdag med venner på terrassen!

chilimarineret saray med blomkålscouscous

Chilimarineret satay med blomkålscouscous og myntedressing

 

Bedøm denne ret

til 4 personer

Ingredienser

Chilimarineret satay

  • 1 mørbrad af gris, ca. 600 g
  • 2 løg, ca. 200 g
  • 1 grøn chili
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk karry
  • 5 spsk. kokosmælk
  • 1 spsk fiskesauce eller lidt salt
  • 8 bambus- eller grillspyd

Mynte-dip

  • ½ bundt mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl yoghurt naturel
  • Salt og peber

Blomkålscouscous

  • 1 blomkål, ca. 500 g
  • 75 g rucola
  • 1 dl peanuts
  • 1 god håndfuld tørrede abrikoser

Dressing til salat

  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og friskkværnet peber

Rugbrødscroutoner

  • 4-6 skiver rugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. hvidløgspulver

Fremgangsmåde

Pil og hak løg groft. Skyl chili og skær stilken af. Blend løg med soya, grøn chili, karry og kokosmælk til en marinade. Tilsæt fiskesauce eller salt. Hæld marinaden i en skål eller en frysepose.

Fjern sølvsenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder. Skær kødet i 2 cm tykke skiver og kom det ned i marinaden. Lad det stå og marinere i køleskabet, imens du tilbereder resten af måltidet og dækker bord. Tænd grillen, hvis du bruger kul og ikke gas, så den er klar.

Skyl og hak mynte. Pil og hak hvidløg fint. Rør yoghurt med den ene halvdel mynte og hvidløg, og smag til med salt og peber.Skær blomkål fri for blade og skyl den. Hak blomkålen blomkålen eller riv den på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med skyllet rucolasalat. Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend det i skålen. Fordel det evt. på et saladfad. Skær abrikoserne i tynde skiver eller tern, og drys det over salaten sammen med peanutsene.
Skær rugbrødsskiverne ud i trekanter, og pensl dem med lidt olie. Drys med salt og hvidløgspulver. Du kan enten riste dem i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter eller grille dem, til de bliver sprøde.
Sæt kødet på spyd. Grill kødet ca. 8 minutter i alt, vend det hyppigt imens.

Servér kødet sammen med blomkålscouscous, dressing og rugbrødstrekanter.

Find flere opskrifter i samme kategori

chilimarineret satay og blomkålscouscous

 

 

Det lækreste måltid med chilimarineret satay

De her chilimarineret satay smager simpelthen SÅ godt efter en tur på grillen. Og selvfølgelig gør de det. Marinaden er nemlig intet mindre end fantastisk! Med bl.a. chili, kokosmælk, soya og karry som smagsgivere, sikrer marinaden, at du lækkert, saftigt og velsmagende kød.

TIP: prøv også lakse satayspyd eller filippinsk adobo kylling 

 

forberedelse af marinade

Tilbehør til chilimarineret satay

I denne opskrift serverer jeg grillspydene med en lækker blomkålscouscous, rugbrødscroutoner og en simpel myntedressing. Det giver et skønt og overdådigt måltid, der heldigvis er overskueligt og forholdvis simpelt at lave.

Der er dog et hav af muligheder, hvis man gerne vil sammensætte grillspydene med noget andet tilbehør. Her kan jeg særligt anbefale min mangosalat med chili (hvis man ikke får nok i marinaden!) og en lækker peanutbutter sauce. Man kan også sammensætte med en mere klassisk salat såsom min salat med edamamebønner og boghvedekerner.

 

chilimarineret satay

chilimarineret satay og blomkålscouscous

Opskrift på blomkålscouscous

Som tilbehør til de chilimarineret satay spyd laver jeg en simpel men lækker salat – eller blomkålscouscous som man kalder det. Her hakker eller river man blomkålen så groft eller fint, som man har lyst til. Derefter tilsætter man de resterende ingredienser, der sagtens kan varieres alt efter, hvad man lige har derhjemme. Jeg vil dog virkelig anbefale at holde fast i salatdressingen med bl.a. honning og dijonsennep – den er nemlig virkelig med til at give denne salat prikken over i’et!

 

TIP: prøv også min opskrift på krydret blomkål med tzatziki eller en speltkernesalat med ristet blomkål

 

middag med chilimarineret satay

myntedressing
blomkålscouscous
rugbrødscroutoner

chilimarineret saray

 

blomkålscouscous

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar