Chilimarineret satay med blomkålscouscous & myntedressing

P7130112

I går eftermiddags sendte jeg Simon til slagteren, imens jeg gjorde rent efter dagens kogebogs-photoshoot. Vi havde nemlig inviteret Mette og Jacob forbi grill og en lille buffet af foto-desserter, som vi aldrig ville kunne have kæmpet os gennem alene.
Der ligger den fineste lille slagterbutik på Trøjborg, KOedSTADEN, som vi holder at cykle forbi, når der skal kød på bordet. De to unge mænd, der ejer butikken, er simpelthen så venlige, og så er de altid hjælpsomme, når foodien her ringer og lægger lidt atypiske bestillinger såsom “20 svinekæber og 15 spoleben, tak”. Denne dag var det dog en nået mere klassisk udskæring, vi havde skrevet på indkøbslisten – nemlig mørbrad, der skulle marineres i satay marinade og smides på grillen.
P7130073P7130095
P7130135

P7130147
P7130104 P7130133
Aftenens middag var en stor succes, og opskriften var virkelig nem at følge – især fordi, jeg kunne have følge den på min iPhone i køkkenet. Naturligvis lykkes det mig ikke helt at holde mig til opskriften – det gør det stort set aldrig, for jeg får altid idéer til mine egne twists her og der. Men det er jo det herlige ved mad, og jeg håber også, at I får lyst til at gøre det samme, når I forsøger jer med opskrifterne fra mit arkiv eller mine kogebøger.
P7130130
P7130081
P7130141
I min udgave har jeg tilsat lidt tørrede abrikoser til salaten, lavet en mere smagfuld dressing og tilsat kokosmælk til marinaden, da jeg havde en rest i køleskabet. Derudover brugte jeg noget daggammeltrugbrød til at lave sprøde trekanter, der blev ristet i ovnen med lidt olie og hvidløgspulver. De smagte helt vildt skønt, når de blev dyppet i dressingen, så det kan virkelig anbefales ?
P7130115 P7130125
{ Chilimarineret satay med blomkålscouscous & myntedressing }
Chilimarineret satay
1 mørbrad af gris, ca. 600 g
2 løg, ca. 200 g
1 grøn chili
2 spsk soya
1 tsk karry
5 spsk. kokosmælk
1 spsk fiskesauce eller lidt salt
8 bambus- eller grillspyd
Mynte-dip
½ bundt mynte
1 fed hvidløg
2 dl yoghurt naturel 10%
Salt og peber
Blomkålscouscous
1 blomkål, ca. 500 g
75 g rucola
1 dl peanuts
1 god håndfuld tørrede abrikoser
Dressing
2 spsk citronsaft
2 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og friskkværnet peber
Sprøde rugbrødstrekanter
4-6 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidløgspulver
Pil og hak løg groft. Skyl chili og skær stilken af. Blend løg med soya, grøn chili, karry og kokosmælk til en marinade. Tilsæt fiskesauce eller salt. Hæld marinaden i en skål eller en frysepose. 
Fjern sølvsenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder. Skær kødet i 2 cm tykke skiver og kom det ned i marinaden. Lad det stå og marinere i køleskabet, imens du tilbereder resten af måltidet og dækker bord. Tænd grillen, hvis du bruger kul og ikke gas, så den er klar. 
Skyl og hak mynte. Pil og hak hvidløg fint. Rør yoghurt med den ene halvdel mynte og hvidløg, og smag til med salt og peber.
Skær blomkål fri for blade og skyl den. Hak blomkålen blomkålen eller riv den på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med skyllet rucolasalat. Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend det i skålen. Fordel det evt. på et saladfad. Skær abrikoserne i tynde skiver eller tern, og drys det over salaten sammen med peanutsene. 
Skær rugbrødsskiverne ud i trekanter, og pensl dem med lidt olie. Drys med salt og hvidløgspulver. Du kan enten riste dem i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter eller grille dem, til de bliver sprøde. 
Sæt kødet på spyd. Grill kødet ca. 8 minutter i alt, vend det hyppigt imens. Servér sammen med blomkålscouscous, dressing og rugbrødstrekanter. 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar