Kold / varm hudtone

Har du løst gåden om, hvilke farver, der klæder dig? Hvorfor nogle farver, får dig til at føle dig godt tilpas, mens andre får dig til at ligne en grå mus. Hvorfor den hårfarve, du ellers var sikker på, ville klæde dig, fik dig til at se syg ud, med mindre du havde en masse make-up på?
Nå ikke? Så lad os tale lidt om farver… eller “lidt” er nok en underdrivelse, for jeg kan skrive side op og side ned om farveteori. Farver er fantastiske! De kan få dig til at stråle, fremhæve dine bedste sider eller skjule det, du gerne vil gemme væk fra offentligheden. Det handler alt sammen om, hvilken undertone vores naturlige hudfarve har.

farver
Når man først er blevet klogere på, hvilken undertone ens hud har, bliver det nemmere at købe make-up og tøj. Man ved, hvilke farver man skal gå efter, hvilke foundations der vil passe perfekt i farven og hvilke farver, man skal undgå i sin garderobe. Kort sagt klæder varme farver bedst mennesker, hvis hud har en kold undertone, imens kolde farver kan få hud med en kold undertone til at stråle. Selvom jeg har en lys hud, er min undertone varm, hvilket betyder at jeg vil se syg og kedelig ud, hvis du kommer mig i en isblå kjole og giver mig en kold, rød farve på læberne, imens min hud vil se sund ud, og jeg vil få farve i kinderne, når jeg iklæder mig en laksefarvet kjole og drysser en gylden øjenskygge på øjenlågene.
Hvis du er blevet nysgerrige efter at finde ud af om din hud har en kold eller varm undertone, så læs med her.
 photo Desktop_zpsca1cfdb9.jpg
Hvad er en kold eller varm farve?
En lys hud betyder ikke nødvendigvis en kold undertone, og ligeledes vil en mørk eller solbrun person ikke altid have en varm undertone. Ovenover ser du nogle eksempler på kendte med henholdvis kolde eller varme undertoner. Måske du kan spejle dig selv i en af dem? Det er også muligt at have en neutral hudtone. Nogle mennesker vil endda opleve, at deres ansigt har en anden undertone end resten af kroppen.
Hvordan finder jeg min huds undertone?
Hvis du ikke umiddelbart kan genkende din hud som kold eller varm, er der et par test, man kan lave for at blive klogere.
1. Gul eller blå?
Synes din hud mere gul eller mere blå? Mennesker med en meget lys hud og kold undertone, vil se næsten blå eller lilla ud, hvis de fryser, men man kan sagtens have en lys, gullig hud og derved have en varm undertone. 

2. Kig på dit håndled
Tag et kig på dit håndled. Hvis dine blodårer synes grønne, har du med stor sandsynelighed en varm undertone (blå + gul = grøn), hvis de ser mere lilla ud, har du en kold undertone (pink + blå = lilla)
3. Sølv eller guld?
Hvad får din hud til at stråle? Hvis sølv klæder dig bedst, har du med stor sandsynlighed en kold undertone, og hvis du altid bruger guld, har du en varm undertone.
4. Hvidt tøj
Ser du bedst ud i en kridhvid t-shirt eller klæder det dig bedre med en lidt mere støvet eller cremet hvid? Den helt kridhvide farve kan nemt så meget ‘hård’ ud til en hud med en varm undertone, imens den får en kold undertone til at stråle.
5.  Blush test
Prøv en ferskenfarvet blush på den ene kind og en kølig pink på den anden. Hvilken ser naturlig ud, og smelter ind i huden?

 photo IMG_0993_zps83043555.jpg

Måske I kan se, hvilken undertone min hud har ud fra billedet? 

 

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg ville virkelig ønske jeg kunne finde ud af det, men jeg KAN bare ikke få nogen som helst fornemmelse af, hvorvidt min hudtone er kold eller varm, og derfor er jeg komplet lost, ift. hvilke farver der klæder mig.

  1. Måske din hudtone er neutral? Det er rigtig svært for mig at hjælpe dig, når jeg ikke kan se dig 🙂

 2. først og fremmest: 1000 tak for et super inspirerende og hyggeligt “univers”. 🙂
  nu har jeg siddet og kigget dine guides igennem, men jeg synes, at det er helt vildt svært at bedømme, om jeg har kold eller varm undertone. umiddelbart synes jeg, at jeg har en varm undertone, men sølvsmykker klæder mig bedst, og mine blodårer på håndleddet er nærmest blålilla. 😛
  måske jeg kan overtale dig til at hjælpe mig?
  https://www.facebook.com/anne.l.raun/photos

  1. Hej Anne 🙂 Det er lidt svært at se, da der er et filter over de fleste af dine billeder. Jeg synes dog, det ser ud til, at du har en varm undertone i huden. Har du farvet dit hår i en kold rød farve? Måske en mere varm rød ville klæde dig bedre 🙂

   1. tusind tak for dit svar. 🙂 god idé med en varmere rød farve til håret – det vil jeg prøve næste gang!

 3. Syntes ligesom de andre det er utrolig svært det med undertonen, og hvilket en af dem jeg er, det ville spare mig for mange penge, med hensyn til makeup, hår, smykker og tøj.
  Og derved kan jeg også få mere gavn af dine gode indlæg om hvad der passer til en 🙂

 4. Hej ? Jeg er faldet over dit indlæg her og kan se at det er gammelt, men jeg forsøger mig alligevel ?
  Har man med sikkerhed en kold hudtone hvis blodårerne på håndleddet er lilla og blå?
  Mit naturlige hår er nemlig blond med et lidt rødligt skær så jeg har altid tænkt at efterårsfarverne klæder mig bedst?
  Det er en jungle ??

  1. Hej Jeanette 🙂 Det er virkelig svært for mig at sige – jeg synes, du skal vælge det, du selv føler, klæder dig bedst. Dette indlæg er jo mest men som sjove tips 🙂 Prøv evt at tage en kold læbestift på og tage et billede, og gør det sammen med en varm læbestift. Så vil du nok hurtigt kunne se, hvad der er bedst 🙂

 5. Hej, Det er et super godt indlæg om hud-undertoner og farver. Jeg har en kold undertone og det er de kolde farver og sølv som klæder mig bedst. Men hvad med hårfarve? Jeg har som teenager haft naturligt ufarvet hår, som lignede at jeg havde lyse striber i det. Med årene er min hårfarve blevet mere leverpostejsagtig og jeg har farvet det i mørkebune, kolde nuancer. Det har klædt mig, men jeg er lidt træt af det og overvejer om jeg skal farve det lyst / lysere? Problemet er jeg ANER IKKE om det vil klæde mig eller om jeg vil komme til at se udvasket ud?. Synes det er en stor (og dyr) beslutning og vil gerne være mere sikker på, hvad der vil klæde mig. Har du nogen bud på, hvordan man vælger hårfarve 🙂 ?

 6. Hold nu fast det er svært at finde rundt i – som en jungle. Jeg synes hverken mine blodårer er grønne eller lilla. Både kridhvid og creme klæder mig, og når jeg køber foundation er den enten for gul eller for lyserød ?.
  Jeg kan bedst lide guld smykker. Jeg er vild med farven abrikos og mine blodårer er meget tydelige – min hud virker tynd. Blodet ser nærmest blåt ud. Selv på mine øjenlåg er årene tydelige. Jeg er er lys i huden. Jeg bliver yderst sjældent forbrændt og let brun. Jeg har mellemblå klare øjne og grøn øjenskygge for mig til at se syg ud.
  Kan du se noget mønster? ?

 7. Et godt fif. Hvis du ønsker at være dit eget bedste så se på din øjenfarve. Tøj til en grundgarderobe i din øjen farve betyder at det er dig vi ser. Har du Lys hud, fregner , gyldent , brunt eller rødt hår er du varmpigmenteret og du tåler ikke solen .. kolde typer bliver let brune og nogle endda meget brune. Du kan farve dit hår, men hverken ændre på hud eller øjenfarve. Husk øjnene er livets spejl. 😉

Skriv en kommentar