Couscous salat med abrikoser

Denne couscous salat er en fyldig og nem salat, der er perfekt til både hverdag og fest.

Den er farverig og fyldig med tørrede abrikoser, pistacienødder og friske krydderurter.

Couscous er hurtigt og nemt at tilberede, og det giver en god base til en salat. Sammen med friske, søde og sprøde elementer og en simpel dressing, får du en salat, der er helt uimodståelig.

Couscous salat

Couscous salat med abrikoser

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • saft og skal af 1 citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 10 tørrede abrikoser
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 50 g pistacienødder og/eller pinjekerner

Fremgangsmåde

Hæld 8 dl kogende vand over couscoussen, og lad den stå i 10 minutter. Tilsæt citronsaft og -skal, olivenolie, salt og peber, og rør rundt.

Hak rødløget helt fint. Skær abrikoserne i tynde skiver, og hak mynte og persille fint. Rist pistacienødder og/eller pinjekerner på en tør pande, og hak dem groft.

Bland det hele sammen med couscoussen. Opbevar salaten på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

tørrede abrikoser i salat

 

Couscous salat med tørrede abrikoser

Denne couscous salat minder lidt om en klassisk tabouleh salat med de mange hakkede krydderurter er en tand mere særlig. Perfekt til sprøde, lækre falafler – måske af den hjemmelavede slags?

Salat med couscous er ufattelige let at tilberede. Her smager den dejlig frisk og sødmefuld på grund af citronskal, mynte og abrikos.

Couscous er små forkogte gryn af durumhvede. De kan lynhurtigt tilberedes ved, at du hælder kogende vand over i en skål. De små couscousgryn vil nu suge væsken til sig, og efter 10 minutter kan du skille grynene ad med en gaffel. På den måde slipper du for at koge couscous og holde øje med en gryde.

 

cous cous salat med abrikoser

 

Couscoussalat  til mellemøstlig buffet

Denne couscous salat er et fremragende alternativ til en klassisk tabouleh. Derfor holder jeg af at servere salaten som et friskt pust som tilbehør til mellemøstlig mad.

En mellemøstlig inspireret buffet er fantastisk mad til mange. Jeg elsker at invitere venner til “falafelfest” med diverse dips, delikatesser, fladbrød og salater som denne couscous salat.

Det er en nem buffet, fordi det meste kan forebredes i forvejen. Vi plejer at hente falafler fra en lokal falafelbiks, og så tilbereder jeg nogle lækre mellemøstlig inspirerede salater og tilbehør. Så skal falaflerne bare lunes i ovnen inden servering og bordet dækkes, og så kan gæsterne bydes velkomne.

Den mellemøstlige buffet får altid masser af ros, og det er så smart, når man får mange på besøg, fordi alle kan vælge det, de bedst kan lide.

 

Find min mellemøstlige menu lige her

 

Opskrifter til en mellemøstlig buffet

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor er det en smuk salat, ja hele den buffet ser ganske fantastisk ud. Glæder mig til alle opskrifterne, tror da lige det er menuen til min fødselsdag i april. Elsker mellemøstlig mad..

Skriv en kommentar