INDEHOLDER REKLAME

Daglig hudplejerutine

Huden er vores største organ, og det er vigtigt, at vi plejer og beskytter den. Med omtanke og en god daglig hudplejerutine, kan vi både få en sundere og smukkere hud i balance – hele livet.

En sund og strålende hud gør, at føler jeg mig som den bedste udgave af mig selv. Det gør, at jeg kan spare på makeuppen, og giver mig et selvtillidsboost. Og så er det en form for hverdagsvelvære, når jeg bruger få minutter på at gøre noget godt for mig selv, selv i en travl hverdag.

 

Daglig hudplejerutine emma martiny

 

Daglig hudplejerutine med naturlige produkter

Mit ansigt er den første til at sladre, når jeg er ude af balance. Når der ryger lidt for meget takeaway indenbords, når jeg ikke får mig rørt, er stresset eller træt. Det kan ses på huden, og derfor er mit første og allerbedste tip at bevare nogle gode, sunde vaner. Når vi føler os i balance, vil vores hud også ofte være det.

Når dét er sagt, så har en god daglig hudplejerutine også stor betydning. Det er med til at give huden de bedste forudsætninger, når vi husker at rense, fugte, beskytte og pleje ♥

 

Daglig hudplejerutine med jurenka organic care

 

Min hudpleje til ansigtet

I dette blogpost deler jeg min nuværende hudpleje til ansigtet. Den er den samme morgen og aften og tager mig ikke mere end 2,5 minut, hvis jeg ikke laver en længere gua sha massage.

Blogpostet er udgivet i samarbejde med JURENKA, et enestående dansk hudpleje mærke, jeg er meget stolt af at have startet et samarbejde med. Faktisk er jeg blevet så glad for at bruge produkterne, at de snart vil være at finde på min lille webshop.

JURENKA Organic Body Care er udviklet og produceret i Danmark. Produkterne er 100% naturlige og ECOCERT-certificerede, med et så højt indhold af økologiske ingredienser som overhovedet muligt.

Økologi og bæredygtighed er omdrejningspunktet hos JURENKA. De er fuldstændig kompromisløse, både når det gælder ingrediensliste og emballage, der laves af elegant mørk glas uden skadelige stoffer.

 

 

Step 1 – Rens

Jeg renser mit ansigt både morgen og aften. Her bruger jeg JURENKA Cleansing Milk, der er en utrolig mild rensemælk, der på ingen måde forstyrrer hudens evne til at beskytte sig selv. I hudens yderste cellelag sidder 80% af hudens eget antioxidant forsvar, og det kan blive forstyrret, hvis man bruger en skrap rens.

Rensemælken renser huden og fjerner make-up, og den har ingen problemer med at fjerne øjenmakeup. Den indeholder nemlig naturlige olier som oliven squalane (det fedtstof huden selv producerer), der hjælper til at opløse makeuppen.

Jeg bruger produktet på den måde, at jeg fugter mit ansigt, inden jeg med mine fingrene fordeler rensemælken og masserer den ind i ansigtet. Herefter skyller jeg ansiget i håndvasken og fjerner makeup-rester med en ren klud.

 

Step 2 – Massage og serum

Efter jeg har renset min hud påfører jeg et serum og derefter en smule (to dråber) jojobaolie, inden jeg laver min gua sha massage. Grunden til, at jeg kommer serum på, før jeg laver massagen, er at det hjælper serumet effektivt ind i huden.

Af serum bruger jeg JURENKA Face Serum Botanical Pure. Et ansigtsserum, der er lavet til at give huden fugt og liv med naturlige og aktive ingredienser som hyaluronsyre, glycerin, betain og C-viatamin. Serumet indeholder også surkirsebær ekstrakt, der har anti-aging egenskaber (og det siger jeg altså ikke nej tak til, som mor med manglede nattesøvn).

 

Step 3 – Fugt

Til at fugte mit ansigt bruger jeg JURENKA Face Cream Delicate Cucumber med 100% naturlige ingredienser. En utrolig let og silkeblød creme, der siver hurtigt ind i huden og efterlader den blød og fugtet. Den dufter diskret af agurk, hvilket kommer fra indholdet af ren agurke ekstrakt.

Cremen indeholder blandt andet ingredienserne hyaluronsyre, glycerin, betain og lanolin, der hjælper huden med at kunne frembringe en god fugtbalance og smidighed. Og så plejer den huden med naturlige fedtsyrer fra cacaosmør, sheasmør, berry wax, avocado-, agurke- og hybenrosekerne olie.

Jeg har aldrig oplevet, at en så fugtighedscreme med så mild en konsistens fugter min hud så godt. Cremen er mildest talt vanedannende!

 

Step 4 – Facemist og solfaktor

Skal jeg ud i solen bruger jeg en solfaktor over min ansigtscreme for at beskytte mod for høj eksponering af solens skadelige stråler.

Jeg kan også godt lide at bruge en facemist enten før eller efter, jeg lægger min make-up. Her bruger jeg typisk en mist af ren aloevera juice, der virker beroligende, frugtgivende og helende.

 

Læs også: min gua sha guide eller lidt om tørbørstning i ansigtet

 

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Sikke et inspirerende indlæg – jeg elsker også hudpleje! Det er virkelig noget jeg prioritere efter jeg er blevet mor, de der få minutter morgen og aften på at forkæle mig selv (og se bare nogenlunde ud efter en lang nat/ tidlig morgen).
  Jeg er nysgerrig på om Jurenka også går efter at blive certificeret med Svanemærket? Jeg vælger altid Svanemærkede produkter, da det er min garanti for at produkterne rent faktisk lever op til målbare krav om at passe på mennesker og miljø. Det er nemt at sige at man er bæredygtig – men hvad menes det helt konkret med det? Så vidt jeg ved kan produkter blive ECOCERT certificeret med “kun” 5-20% økologiske ingredienser (og “kun” da mange ingredienser til kosmetiske produkter ikke kan fås økologiske) og de har vist ikke konkrete krav til emballage, som feks Svanen har. Håbet at du/ I vil gøre mig lidt klogere på hvad de mener 🙂
  Jeg hepper så meget på danske certificerede produkter og vil helt sikkert tjekke dem ud!

  1. Kære Ida
   Mange tak! Og tak for din super relevante kommentar. Det med mærkninger kan godt være lidt forvirrende, og netop derfor gør Jurenka meget ud af at være så transparente som muligt. Jeg sendte det videre til ejeren af Jurenka, og hun gav følgende svar:

   “Vores fortsatte mål er at forblive 100% naturlige, så økologiske som muligt og anvende ECOCERT/COSMOS-certificerede råvarer. Vi har ingen plan om at blive certificeret med Svanemærket, fordi Svanemærket accepterer ingredienser, som vi aldrig kunne forestille os at anvende i vores produkter, og det ønsker vi ikke at blive sidestillet med. Vi ved godt at mange føler sig trygge ved Svanemærket, og det er jo godt – vi har bare valgt at tage endnu et skridt :-).
   Et par eksempler:
   1.Vi anvender kun naturlig konservering (det skal vi jo, når vi siger 100% naturlig), heller ikke der er der syntetisk indhold. Vores produkter bliver udsat for de samme 30 dages laboratorie tests for at sikre at konserveringen er i orden.
   2.Vores Deo Serum var 2 år under udvikling, og det var først forsøg 110, som sad i skabet, og det var bl.a. fordi vi ikke ønskede at anvende aluminium, sodium bikarbonat, alkohol eller andre almindeligt anvendte råvarer, som vi mener kan kan forstyrre den sarte hud under armene- og kroppen.
   Mht. hendes tanker omkring ECOCERT, så er det forståeligt at det kan forvirre. ECOCERT certificerer både med ECOCERT natural og ECOCERT organic. Procentdelen af økologisk indhold kan variere, men skal mindst være 20% af det totale produkt. Miljøstyrelsen har også retningslinier mht økologisk indhold, og her kan andelen af økologi ende med at være ret lav, når vandindhold fratrækkes.
   Alt dette er en af vores andre årsager til at vi skriver % indhold på produkterne, for ærlighedens skyld. Derudover har ECOCERT i den grad krav til emballage, også labels og anden yderligere indpakning af produktet (faktisk flere end svanen)”

   Jeg håber, det gav lidt afklaring 🙂

   KH E

 2. Tak for det grundige svar! Sejt at I har lavet en deo uden aluminium, sådan en har længe været på jagt efter – men har endnu ikke fundet en som virker for mig. Den vil jeg klart se nemmere på 🙂

 3. Dejligt kort og simpelt indlæg som beskriver hver punkt så godt og forstående.
  Er interesseret i at høre dig hvor tit du (og hvor tit generelt man må) bruger gua sha, er der en grænse på hvor tit man må lave den ansigtsmassage ? 🙂

Skriv en kommentar