I mit køkken er der ikke noget, der er forbudt. Men samtidig ved I også, at jeg foretrækker at lave mad fra bunden og at bruge hele, naturlige råvarer (og gerne lidt ekstra grønt!). Det betyder, at jeg til hver en tid heller vil bruge en lille sjat, frisk dansk piskefløde end større mængder af diverse lightprodukter. Lidt men godt er vejen frem, og det oplever jeg heldigvis, at de fleste danskere er ved at blive enige om.
Første stop på Fløderuten var hjemme hos tangspecialisten Heine i Grenå. Og nu ved jeg ikke med jer, men da jeg fik at vide, at vi skulle besøge en fiskemand ved navn Heine, der ville lave fiskesuppe med masser af frisk fløde, forestillede jeg mig en 70+ årig mand med godt med topmave (holdt på plads af et par blå overalls) og flere grå hår på brystet end på hovedet. Jeg havde ikke forestillet mig yngre mand med hipsterhue og tatoveringer op og ned ad armene – men det var altså det, som mødte os, da camperen rullede ind på en villavej i Grenå.
{ Se den fulde video hos Karolines Køkken }
Godt nok var Heine ikke så gammel, som jeg havde spået, men hans fiskesuppe, den smagte altså, som havde han ikke lavet andet i mindst 70 år. Nøj, hvor var den god! Og meget, meget cremet og fyldig (næsten som at spise sauce med ske, hæhæ). Jeg var derfor lidt spændt, da jeg hoppede i køkkenet for at lave mad til de to mænd og vise, at jeg sagtens kunne lave noget tilsvarende lækkert og hverdagsvenligt uden at bruge en hel liter fløde.
Heldigvis lykkedes det mig at fremtrylle noget, som fik både Mattias og Heines godkendelse (deres tallerkener blev i hvert fald tømt – flere gange!). En super simpel men ufattelig lækker pande med dampet torsk, søde kartofler, svampe og feta. Retten tilberedes med minimal opvask på én pande, og så tager den kun 30 minutter at bikse sammen. Men ved at sætte godt med kærlighed og en lille sjat, får man et resultatet, der på ingen måde smager af hverdag.