Lammekølle med et mellemøstligt twist
Giv din lammekølle – og måske endda påskelammet – ekstra smag med mellemøstlige krydderier. Her kommer jeg dukkahen på lammet, inden det kommer i ovnen. Krydderierne giver smag til kødet, som langsomt ristes og får en sprød overflade i ovnen. Utrolig nemt og lækkert! Du kan desuden lave dukkah krydderiblandingen i forvejen – så er det virkelig, hvad man kalder nem gæstemad. Man skal blot værne sig med lidt tålmodighed, i mens lammekøllen hygger sig i ovnen.
TIP: Jeg har en del skønne opskrifter med lam – se eksempelvis også lammekoteletter med ristet gulerodssalat eller lammekrone med urter og pistacie
Hvad serverer man til påske?
Hvis du skal holde påskemiddag med familie eller venner, så er det oplagt at servere påskelam. Her er denne opskrift på lammekølle med dukkah skøn, da det er en nem og overskuelig servering. Ellers har jeg selv serveret lammekrone med urter og pistacie, som serveres med bagte gulerødder. Du kan evt. supplere lammet med en salat som denne couscous salat med abrikoser eller en grøn salat med granatæble og avokado. Du kan også holde fast i det mellemøstlige twist i påskemiddagen og servere bagte aubergine med tahindressing og granatæblekerner.
Får du gæsterne på besøg til kaffe, har jeg også to skønne bud på påskekager: en gulerodslagkage med (den bedste!) flødeostcreme eller en herlig chokoladekage med mascarpone-kaffe creme. Så er der uden tvivl sørget for en skøn (og overdådig) påske for dem, du holder af!
Hvad er dukkah?
Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, der laves ved at riste nødder og krydderier på en pande. Her kommer jeg dukkahen lammekøllen, inden den kommes i ovnen, så krydderierne kan give smag til kødet, som langsomt ristes og får en sprød overflade i ovnen. Det er en af mine favoritmåder at servere lam på, for kødet bliver fantastisk saftigt og smagfuldt.
Til lammekøllen serverer jeg en frisk myntedressing samt verdens bedst sprøde, knuste kartofler. Tro mig: De er så gode, og jeg er altså normalt typen, der ikke rigtig gider kartofler – med mindre de altså er tryllet om til pommes selvfølgelig…
TIP: Prøv også min opskrift på lammeculotte på grill eller kebabspyd af lam med gulerodsråkost