
Ingredienser
- 500 g pillede edamamebønner fra frost
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 2 spsk. tahin
- 1 dl sesamfrø
- 2 røde peberfrugter
- 200 g blød feta, fx Puck
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk. sambal oelek
- 2 fed hvidløg
- friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 8 pitabrød
- ¼ frisk rødkål
- 1 rødløg
Fremgangsmåde
HAYDARI
Tænd ovnen på 200°. Skyl peberfrugterne, halvér dem, og fjern lameller og frø. Bag peberfrugterne i ovnen i 20-30 minutter, indtil skindet bliver sort. Afkøl, og fjern skindet. Blend peberfrugterne sammen med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg. Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, spidskommen, salt, æg og tahin sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Form små falafler af dejen, rul dem i sesamfrø, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til falaflerne er sprøde.
SERVERING
Lun pitabrødene. Snit rødkål fint. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Servér med haydari og edamame-falafler.
Opskrift på grønne edamame falafler
De grønne edamame falafler er både en fryd for både øjne og smagsløg! Farven skyldes edamamebønner, der også sikrer en herlig konsistens og god mæthed på grund af det høje proteinindhold.
Falafler af edamamebønner er nemme at lave – især hvis du har en foodprocessor, der samler ‘farsen’ på ingen tid. Du kan dog også sagtens lave den i en minihakker eller med en stavblender, hvis blot du har lidt mere tålmodighed.
TIP: Prøv også mine gulerodsfalafler
Da edamame falafler tilberedes i ovnen, er det oplagt at tilberede til mange mennesker, eksempelvis som en del af en mellemøstlig buffet med hjemmebagte pitabrød. Suppler haydari med cremet hummus eller baba ganoush dip, skønne salater såsom min couscoussalat med abrikoser eller min salat med kikærter, gulerødder og feta.
Sprøde falafler rullet i sesamfrø
Jeg ruller mine falafler i sesamfrø, inden de bages i ovnen, hvilket giver en ekstra sprød konsistens og en skøn smag. Du kan også vælge at stege falaflerne på en pande eller at dybstege dem, hvis du vil have den helt autentiske falafelsmag. Det behøves dog slet ikke, så jeg synes lige så godt, man kan spare på frituren.
TIP: Prøv også min populære opskrift på kikærtepizza
Haydari dip med ristet peberfrugt
Haydari er en tyrkisk dip med ristede peberfrugter. Måske I kender den fra mellemøstlige butikker og kebab-shops, hvor man finder den ved siden af hummus, oliven og de andre delikatesser.
Du kan finde min opskrift på den bedste haydari lige her og få mange flere tid til den lækreste dip.
Haydari med feta
Haydari kan både laves med yoghurt eller feta. Begge dele smager herligt, men skal jeg vælge, foretrækker jeg den mere cremede og fede variant med feta. Lav gerne en stor portion af dippen, for den smager herligt til alt fra grøntsagsstænger til sandwiches.
Det lyder alt for lækkert! Og jeg elsker edamame. Opskriften kommer med perfekt timing, da mine forældre snart kommer på besøg, og de elsker, når jeg laver, det de kalder, ægte “Birgittemad”. Men i virkeligheden er det bare tyvstjålet “Emmamad” ??
Tak for opskrift, og god weekend!
Haha 😀 Jeg elsker din kommentar, Birgitte! 🙂
Håber, du får lavet noget skøn Birgitte/Emma-mad til dem 😉
God weekend <3
Vil bare lige sige tak for opskriften – både falafler og dip smager jo SÅ godt!
Skønt at høre, Trine! 🙂
Ej hvor ser de gode ud! Jeg synes altid det kan være så svært at lave sine egne falafler, men jeg må have prøvet dem her!
Vh. Christina
http://christinabønding.dk/
Hej. Den Haydari ser helt vildt lækker ud! Kan man erstatte sambal oelek med almindelig currypaste eller helt undlade den?
Hej Hanna
DU kan erstatte det med finthakket rød chili 🙂