Emilies Paris // Kaffebarer

kaffebareremilie
Franskmændene er et kaffeelskende folk – men mest sådan en hurtig ind, hurtig ud espresso på den lokale bar. De seneste år er der dog kommet så mange gode og hyggelige kaffebarer til byen, at jeg nærmest ikke ved, hvor jeg skal starte. Jeg eeeelsker en god kop kaffe, og nedenunder er listet fire favoritter plus en enkelt matchabar.

{ K A F F E B A R E R }

Ob-La-Di på rue de Saintonge i Marais åbnede sidste sommer og er et sted, jeg efterhånden har drukket mange søndagskaffer. Den fine, lille biks serverer skøn kaffe, de bedste madder og hjemmelavet granola. Efter et besøg på kaffebaren er der et væld af oplevelser ude foran døren. Marais er blandet andet fyldt med små gallerier, og så kan et smut forbi konceptbutikken Merci på 111, boulevard Beaumarchais kun få minutter derfra anbefales. For at vende tilbage til kaffebaren er jeg desuden ret vild med navnet, der mest af alt minder mig om Beatles’ sang af samme navn, og som på yoruba (der tales flere steder i Vestafrika) betyder, at livet nu engang fortsætter.

Ob-La-Di
Åben onsdag til fredag fra 08.00-17.00, lørdag til søndag fra 09.00-18.00
54, rue de Saintonge, 75003 Paris (Métro Filles du Calvaire)

 
The Broken Arm har god kaffe og er kendt (i hvert fald i mine øjne) for deres overdådige cheesecake. Desuden serverer de lækre frokost-anretninger, og hvis vejret er til det, kan man nyde det uden for på fortovet eller i parken overfor. Tjek også deres cool konceptbutik ved siden af ud. Ti minutter fra caféen ligger Place des Vosges – Marais’ fineste plads, hvor alt er så smukt og gennemtænkt. Pladsen er kvadratisk og symmetrisk, og på hver side findes ni ens smukke rødstens herskabslejligheder.

The Broken Arm
Åben tirsdag til lørdag fra 09.00-18.00
12, rue Perée, 75003 Paris (Métro Temple)

Coutume ligger gemt i l’Institut Finlandais (det finske institut) i det dejligste lyse lokale med store vinduer og højt til loftet. Her bliver virkelig kræset om kaffen, og det er også deres bønne, som flere kaffebarer i byen har taget til sig. Til frokost har de et lækkert (og billigt!) udvalg af sæsonsalater, sandwiches og en dagens suppe. Området omkring Coutume er desuden skønt og ligger tæt op af Sorbonnes smukke, gamle universitetslokaler.

Coutume
Åben tirsdag til lørdag fra 09.00-18.00, søndag fra 10.00-18.00
60, rue des Écoles, 75005 Paris (Métro Cluny – La Sorbonne)

Ten Belles serverer skøn-skøn kaffe! Den lille biks ligger lige ved Canal Saint Martin, der er et af mine absolut favoritsteder i Paris, som man vist allerede kunne fornemme i mit forrige indlæg – mere om det senere. Atmosfæren på kaffebaren er afslappet og chik.

Ten Belles
Åben mandag til fredag fra 08.00-17.00, lørdag til søndag fra 09.00-18.00
10, rue de la Grange aux Belles, 75010 Paris (Métro Jacques Bonsergent)

 
Umami er en japansk café i Marais tæt på République pladsen, og bedst af alt serverer de matcha! Mange af jer kender sikkert allerede til den grønne drik, men hvis ikke, så er der tale om en grøn te, hvor hele bladet bliver udnyttet 100% (i modsætning til normal grøn te). Det betyder, at matcha er fyldt med ekstra mange næringsstoffer og antioxidanter. Til sammenligning er én kop matcha = 10 kopper normal grøn te. Min favorit er en matcha-cappuccino, der fungerer som en kop kaffe, men hvor espresso shottet er skiftet ud med et shot matcha. Umami serverer desuden mad og sælger japanske specialiteter.

Umami
Åben tirsdag til fredag fra 09.00-19.00, lørdag fra 10.00-19.00
22, rue Béranger, 75003 Paris (Métro République)


Kig med i næste uge, hvor jeg tipper om Paris’ bedste kulturoplevelser.
Bisous Emilie

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar