Emilies Paris // Recap

collage
emilie (1)
Hej alle
Så er det blevet tid til en allersidste pariser-snak i denne omgang. Jeg har virkelig nydt at dele mine yndlingssteder med jer de sidste mange onsdage, og jeg håber, at de kan hjælpe nogle af jer rundt i byens gader – hvis ikke lige nu, så på et senere tidspunkt. Vi starter med et lille overblik over mine tidligere indlæg efterfulgt at et par nice to know-tips om Paris. Klik på billederne nedenfor, for at komme til de enkelte indlæg.
emiliespisesteder
kaffebarer
collage1
parisbynight
 

{ N I C E  T O  K N O W }

Hvor i Paris skal jeg bo?
Mine tips til Paris er vist rimelig farvede af, hvilke områder jeg selv har boet i. Jeg har haft adresse fire forskellige steder i byen – alle på Rive Droite, som er den nordlige del af Paris over Seinen – og de fleste steder, jeg har anbefalet, ligger også der. Det er derfor her, at mit hjerte er, og hvis jeg havde rigtig mange penge, ville jeg købe en lejlighed lige ud til Canal Saint Martin. En weekend i en airbnb-lejlighed går dog også an. Ellers kan jeg rigtig godt lide Marias kvarteret samt området omkring Rue des Martyrs i det 9ende arrondissement.

Hvordan kommer jeg rundt
Den nemmeste måde at komme rundt i Paris er med metroen. Den kører hele tiden (bortset fra om natten), og man kan komme fra den ene ende af byen til den anden på 30 minutter. Hvis man er her en hel uge, kan jeg anbefale at købe et Navigo Découverte, som er et metrokort, man selv tanker op. En uge (mandag til søndag) koster 22 euro, og det er meget billigere end de dyre turistkort, som ellers bliver solgt. Kortet kan bruges allerede fra lufthavnen, og på den måde sparer man de 10 euro, som billetten ellers koster hver vej. Dog skal man have in mente, at oprettelsen af kortet koster 5 euro, og at et pasbillede skal klistres på (men måske du allerede har et liggende derhjemme?). Man kan også vælge at købe et carnet på ti metrobilletter til 14 euro. En anden rigtig dejlig måde at opleve Paris er på cykel. Byen har nogle rigtig gode bycykler (Velib’) med stationer over det hele – en dag koster 1,70 euro, en uge 8 euro. 
Hvor kan jeg læse endnu mere om Paris?
Udover at jeg selvfølgelig synes, at I skal smutte forbi min pariserguide KlodenDanser.dk, hvor alle de gode tips til Paris gemmer sig, har jeg også et par andre favoritter, når jeg selv skal ud og opleve nye steder. En side jeg sværger til er Que Faire à Paris, som er fyldt med tips om aktuelle udstillinger, markeder og events, som man normalt ikke ville falde over ellers. En anden er Le Fooding, som giver et godt overblik over Paris’ restauranter. Der kan du læse kort om den restaurant, du har i tankerne samt få en idé om, hvor meget du cirka skal af med. Begge sider har engelske versioner, der dog desværre ikke er lige så gode som de oprindelige, så hvis I har mod på det, så prøv jer frem på fransk. Udover de online sider elsker jeg også at bladre i rigtige guidebøger. En ret sej en af slagsen er denne fra Lost In. Det er byens lokale insidere, der guider, og det er en af de første guidebøger, jeg er stødt på, hvor jeg virkelig har lyst til at besøge alle de omtalte steder.


IMG_2788
Det var alt for nu, ha’ det rigtig godt!
Bisous
Emilie

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar