Emilies Paris // Spisesteder

Kære alle sammen. Jeg har lokket søde Emilie, som jeg kender fra mit studie, til at skrive en guide til sin yndlingsby: Paris. De næste onsdage vil I derfor få massevis af tips og fantastisk pariser-stemning her på bloggen. Jeg glæder mig både til at dele det med jer og til selv at læse med – Paris er nemlig en af de byer, som jeg altid at drømt om at besøge, men hvor muligheden ikke har budt sig endnu. Forhåbentlig bliver mit første visit i den franske hovedstad en snarlig begivenhed, og derfor har jeg tænkt mig at suge alle Emilies insider-tips til mig. Jeg håber, I vil få lyst til at gøre det samme 🙂


emilie
Hej alle sammen
De sidste seks måneder har jeg været så heldig at tilbringe al min tid i min ubetingede yndlingsby – Paris. Her prøver jeg at snakke så meget fransk som overhovedet muligt, og så deler jeg mine tips til byen på klodendanser.dk. Det er anden omgang, at jeg bor, arbejder og går i skole i Paris, og jeg elsker-elsker-elsker at gå på opdagelse i byens kringlede gader, drikke vin på tilfældige fortovscaféer og nyde solen ved Canal Saint Martin.
Mens jeg sidder her i vinduet i mit lille studio på sjette sal med udsigt over Paris’ tage og skribler, vil jeg de fire næste uger tage jer med rundt til nogle af mine absolutte sommer-favoritsteder i byen. I dag med rumlende maver.
emiliespisesteder

{ Spisesteder} 

La Marine er klassisk fransk og den rigtig gode af slagsen. Restauranten har den fineste indretning og ligger lige ud til dejlige Canal Saint Martin i Paris’ 10ende arrondissement. Deres forretter er vildt lækre (og store!), så jeg plejer gerne at tage to eller tre af disse i stedet for en hovedret. Husk at gemme lidt plads til desserten – deres mi-cuit au chocolat avec une boule de glace à la vanille (varm chokoladekage med is) skal prøves! Restauranten har desuden de skønneste fortovspladser, så et glas vin der i solskinnet en lun sommeraften kan anbefales.

La Marine
Åben alle ugens dage fra 07.30 til midnat
55bis, quai de Valmy, 75010 Paris (Métro République)

 
Le Petit Cambodge er et lækkert cambodiansk spisested, som jeg flittigt har besøgt siden 2013. Her er altid fyldt med mennesker, og det kan være svært at få bord, men maden er så meget ventetiden værd! Man bliver mæt for omkring hundrede kroner, og de serverer den lækreste kolde Kir Cassis (vi er vel i Frankrig). Når middagen er spist, og solen er på vej ned, er der fra restauranten kun en kort gåtur ned til Canal Saint Martin, hvor man kan nyde de sidste stråler langs kajen. Restauranten var desværre et af de steder, der blev ramt ved terrorangrebet i november 2015, og efter nogle måneders pause genåbnede de i marts måned. Det er heldigvis (hvis man kan sige det?) kun en endnu bedre grund til at tage forbi og støtte dem.

Le Petit Cambodge 
Åben alle ugens dage fra 12.00-23.00
20, rue Alibert, 75010 Paris (Métro Goncourt)

 
Le Marché des Enfants Rouges er fyldt med de lækreste boder med mad fra hele verden, og det overdækkede marked midt i dejlige Marais vrimler med parisere ved frokosttid. Selv er jeg ret vild med den japanske og den marokkanske biks – læg ved sidstnævnte mærke til manden, der serverer maden. Han har en helt særlig teknik til at bære de brandvarme tallerkner med de bare naller. Markedet har desuden enkelte traditionelle markedsboder, der ligeledes frister.

Le Marché des Enfants Rouges
Åben tirsdag til lørdag fra 08.00-20.30, søndag fra 08.30-17.00
Hjørnet af rue de Bretagne og rue Charlot, 75003 Paris (Métro St-Sébastien-Froissart)

 
Paname Brewing Company kan jeg på en varm sommeraften ikke anbefale nok. Restauranten, der i gamle dage blev brugt til at opmagasinere korn, ligger lige ud til Bassin de la Villette i det nordlige Paris og har den skønneste terrasse. Selvom det er øl, de specialiserer sig i, er spisekortet ligeledes pakket med de lækreste street food-retter (og mozzarella-pizzaen fylder stadig mine tanker, selvom jeg nu har spist den fem gange). Området er på samme tid skønt – stadig uopdaget af turister – og langs kajen er der altid proppet med sommerglade mennesker.

Paname Brewing Company
Åben alle ugens dage fra 11.00-02.00
41 bis, quai de la Loire, 75019 Paris (Métro Laumière)

 


Vi snakkes ved i næste uge, hvor jeg tipper om Paris’ bedste kaffebarer!
Bisous Emilie

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar