Find motivation til at løbe

I dette blogindlæg vil jeg forsøge at vække løbeglæden hos dig. Du kan læse om, hvordan du bliver glad for løb, en motiverende løbeudfordring samt finde din løbetype.

Når jeg bliver spurgt, hvordan jeg finder motivation til at løbe, ved jeg sjældent, hvad jeg skal svare. Sandheden er nemlig, at motivationen aldrig rigtig mangler.

Naturligvis er der uger, hvor jeg ikke har lyst (og så lader jeg bare være), men der skal ikke mere til end en lang dag foran computeren eller en solskinsdag til, før jeg får lyst til at løbe en tur i den friske luft.

Blogindlægget er et smugkig i min e-bog Hverdagsvelvære fra kapitlet “Find din motivation og løbeglæde“. For mere inspiration til inspiration til gode vaner, sunde opskrifter og skøn bevægelse, der giver mig velvære i hverdagen, kan du finde e-bogen lige her.

 

løbemotivation

 

Hvordan finder man motivation til at løbe?

Der findes ingen motionsform, der er for alle, og måske du er en af dem, som ikke bryder sig om at løbe?

Så vil jeg bestemt ikke tvinge dig afsted! I dette blogindlæg vil jeg dog alligevel slå et slag for løb og forsøge at give din motivation til at løbe. Fordi, det er en motionsform, som jeg personligt finder stor glæde ved. Fordi, det kan gøres over alt. Og fordi, det kan gøres på din måde.

Er du ikke en løber, og véd du, at det bliver du aldrig – enten på grund af skader eller personlige præferencer – kan du erstatte løb med rask gang. De råd og erfaringer, jeg deler, vil forhåbentlig inspirere dig til at bevæge dig udendøre, og så er det helt ligegyldigt, hvor hurtigt bentøjet bevæger sig.

 

find motivation til løb

Bliv glad for løb

Jeg køber ikke budskaber som ‘det skal gøre ondt, før det gør godt’. I hvert fald ikke, når vi taler om bevægelse. Det er et mindset, der resulterer i skader, og som kun gør det sværere at komme ud af døren.

I stedet for at se dine løbeture som noget, der skal overstås, og som du skal tvinge dig selv igennem, kan du arbejde med at ændre dit mindset, så løbeturene kan blive noget, du rent faktisk nyder og ser frem til. Jeg løber for at få frisk luft. For de humørboostende endorfiner. For at få kvalitetstid med mig selv. For at mærke mit hjerte slå, få varme i kinderne og sved på panden. Fordi det giver mig mere overskud og energi.

 

LÆS OGSÅ: Meditation for begyndere – start din egen meditationspraksis

 

 

sådan kommer du igang med at løbe

hvordan bliver man glad for løb

Din udfordring

Gå eller løb en tur et dejligt sted én gang i ugen – hvor hurtigt og langt, er der ingen regler for. Tag et billede af stedet fra samme vinkel hver gang, du er afsted. Efter få uger vil du kunne samle billederne i en mappe og dermed følge med i, hvordan årstiderne skifter. Hvis du en uge mangler motivation for at komme afsted, kan du prøve at bladre billederne i mappen igennem. Jeg tør godt love, at det vil give dig lyst til at komme ud i den friske luft.

 

Find din løbetype og find motivation til at løbe

For at finde din personlige løbeglæde, kan du tænke over, hvad der generelt motiverer dig i livet.

Holder du af udfordringer og af at sætte mål?

Kan du bedre yde mere, når du er en del af et fællesskab?

Bliver du ‘Rasmus-modsat’, og forsvinder lysten, så snart du skal følge andres regelsæt?

Er du alt-eller-intet-typen, der enten gør noget hver dag eller overhovedet ikke?

Ved at tilpasse din træningsrutine til din personlighedstype, er det nemmere at bevare motivationen.

Nogle har brug for at tilmelde sig en løbeklub og have en forpligtigelse overfor andre, for at de kan komme ind i en god rutine. Andre mister straks motivationen, så snart løb er noget, de ikke bare kan gøre, når det passer dem.

The Four Tendensies

I Gretchen Rubins bog ”The Four Tendensies” beskriver hun fire forskellige personlighedstyper, der reagerer forskelligt i vaneændringsprocesser. Du kan tage en test og finde din type lige her, men måske du allerede kan genkende dig selv i den korte beskrivelse nedenfor?

Upholders

… svarer prompte på ydre og indre forventninger. Du finder det nemt at nå deadlines og holde dine nytårsfortsæt. Beslutter du dig for, at du vil løbe en tur i morgen, kommer du med stor sandsynlighed afsted, for du elsker at udrette noget og krydse ting af din to-do-liste, og du vil nødigt skuffe hverken dig selv eller andre. Udfordringen for en upholder er ikke disciplin men tålmodighed og empati, når tingene ikke går efter planen. Du finder det sjældent svært at komme ud af døren, men husk, at du ikke kun skal løbe, for at kunne krydse det af din to-do-liste. Værn om din løbeglæde, ved at lytte til din krop, og drop den planlagte tur, hvis du er træt, eller det regner.

Questioners

… stiller spørgsmålstegn ved alle forventninger, og de lever kun op til dem, hvis det giver mening for dem personligt. Du kommer kun i løbetøjet, hvis du kan se en god grund til det. Er argumenterne tynde, kan du jo ligeså godt blive hjemme. Derfor er det en god idé, at du bruger tid på at researche, så du kan finde argumenter, der giver mening for dig. Der findes mange gode grunde til at gøre løb til en del af din rutine – både psykiske og fysiske. Skriv dem ned, så du har klare svar på, hvorfor du skal løbe. Hav listen klar, så du kan droppe den indre dialog med for og imod, når det er tid til at komme afsted.

Obligers

… møder ydre forventninger men har svært ved at møde indre forventninger. Du hader at skuffe andre, men kan være ret slem til at skuffe dig selv. Har du aftalt med en ven, at I skal løbe en tur kl. 06, møder du helt sikkert op, men aflyser vedkommende, kommer du lige så stensikkert ikke selv ud af dynen, selvom du egentlig gerne ville afsted. Du lever op til andres forventninger, men har svært ved at nå dine egne mål, og derfor er det vigtigt, at du bevidst laver aftaler med andre, så de kan hjælpe dig med at nå i mål. For en obliger er det en fremragende idé at være tilmeldt en løbeklub eller løbe sammen med en ven. Prøv også at teame op med en makker, der lover at holde dig kærligt i ørerne ved at skrive et par gange i ugen for at høre, om du er kommet afsted på dine planlagte løbeture.

Rebels

… kæmper mod alle forventninger – både ydre og indre. Du er impulsiv og motiveret af lysten i øjeblikket – ikke andres forventninger eller de forventninger, du havde for dig selv i går eller bare for en time siden. Du er god til at tage dagen, som den kommer, og du hader at have planer og føle, at andre kontrollerer din tid. Er det tilfældet, ender du ofte med at gøre præcis det modsatte af, hvad der forventes af dig, for du elsker at bryde reglerne. Drop at sætte mål for dit løb, at have en fast rute eller andre rutiner. Fokusér i stedet på at samle på gode løbeoplevelser, hvor du løber, fordi du har lyst, så langt og så hurtigt du føler for. På denne måde er sandsynligheden, for at du kommer afsted, langt større.

 


Flere gode vaner i Hverdagsvelvære

Opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og snacks til en hel uge.

Nemme og nærende hverdagsopskrifter, der alle er favoritter fra mit eget køkken, som jeg laver igen og igen.

5 træningsvideoer lavet i samarbejde med Malene Arvin fra YO Studios. 

Videoerne varer mellem 20-50 minutter, og byder på både Yoga, HIIT-træning, udstrækning, Shape og Barre, som du kan lave hjemme på stuegulvet.

7 inspirerende gode vaner, der kan give dig mere velvære i hverdagen.

Her deler jeg gode råd og min egen erfaring med meditation, mindfullness og små ritualer, som du let kan gøre til en del af din hverdag.

Køb Hverdagsvelvære her.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar