Fyldt græskar med pesto & mozzarella

Jeg kan virkelig ikke sige det her nok: I må simpelthen prøve denne opskrift!

Dette helstegte græskar fyldt med smeltet mozzarella og grøn pesto er noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Perfekt comfort food til de koldere dage! Og så er det tilmed virkelig (sådan virkelig!) let at bikse sammen. En ret der giver lidt ekstra hygge og efterårsfornemmelser ved bordet.

fyldt græskar med pesto og mozzarella

Helstegt græskar med pesto og mozzarella

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 1,5 time / i alt 1 t 45 min

Ingredienser

 • 1 stort eller to små hokkaido græskar
 • 1 dl pesto (en god færdigkøbt variant eller hjemmelavet)
 • 2 kugler frisk mozzarella (500 g)
 • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

 

Skyl og skrub græskaret, og skær derefter forsigtigt toppen af med en skarp kniv. Tag dig god tid, så du ikke skærer dig – man skal lige finde den rette teknik.

 

Brug en ske til at fjerne kernerne, og placér derefter græskaret på et tærtefad. Kværn salt og peber ned i hullet, og fyld derefter pestoen i. Smør det godt op af siderne på indersiden, og kom derefter mozzarellaen i (en eller to kugler alt efter hvad, der er plads til). Kværn igen let med salt og peber, og sæt tilsidst toppen på græskaret igen som et låg.

 

Bag græskaret i 1 time og 15 minutter, eller indtil kødet føles helt mørt, når du stikker i det med en gaffel. Tag derefter låget af, og bag derefter græskaret i yderligere 15 minutter, så osten smelter. Tænd gerne for ovnens grillprogram det sidste kvarter, så osten bliver flot gylden. Sæt låget på igen, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Fyldt græskar med pesto og mozzarella

Fyldt græskar med pesto er en enorm dekorativ servering. Og hvis du er lige så vild med græskar som jeg, vil du stensikkert elske smagen også! Med blot 3 ingredienser (hvis du vælger at købe pestoen) og 5 minutters forberedelse kan du sætte retten i ovnen. Så skal du blot værne dig med tålmodighed indtil græskarret er færdigt. Og det er uden tvivl ventetiden værd! Resultatet bliver lækkert, mørt græskarkød, smeltet mozzarella og fantastisk smag fra pestoen. Den perfekte ret til de grå efterårsdage, hvor man har brug for lidt ekstra hygge omkring middagsbordet. Det fyldte græskar kan sagtens serveres med en lækker salat som en couscous salat med abrikoser, en spinatsalat med figner og avokado eller en nem og grøn quinoasalat. Retten er dog også oplagt som overdådigt tilbehør til kylling eller lignende.

TIP: Læs med her hvis du har lyst til mere inspiration til efterårsopskrifter

 

fyldt græskar med pesto og mozzarella

fyldt hokkaido græskar

Opskrifter med hokkaido græskar

Når hokkaido græskar bages, bliver kødet sødere og dejligt mørt. Smagen passer heldigvis til det meste, og man kan derfor være kreativ med græskar. Jeg elsker særligt at lave min opskrift på græskarmos med tahin eller skære hokkaidogræskarret i skiver og riste dem sprøde, så de kan nydes som græskarfritter. Det ender dog ofte også i tern, som bliver brugt til alt fra tilbehør til kylling eller som del af en lækker efterårssalat. Og hvis man virkelig har lyst til at være kreativ, kan det også bruges til at lave græskar gnocchi eller trylles om til en sundere pizzabund. Sødmen fra græskarret gør desuden at man sagtens kan bruge hokkaido i en lækker græskarkage eller til morgenmaden som i denne opskrift med bagt græskar, granola og blodappelsin.

Til denne opskrift skal hokkaido-hovedet dog forblive helt, så det, når toppen er skæret af og kernerne fjernet, kan fyldes med et smagfuldt indre, der går perfekt i spænd med det sødmefulde kød. Pestoen og den milde ost tilføjer desuden ekstra smag, når ingredienser rigtig får lov at hygge sig i ovnen. Græskaret bliver mere saftigt, end jeg nogensinde har smagt det før!

TIP: Prøv også en af mine halloween inspirerede opskrifter såsom lækre græskarbollerhalloween romkugler eller mumie pølsehorn

 

Sådan laver du helstegt, fyldt græskar

Når du helsteger et græskar kræver det lidt ekstra tid, men så snart det er smidt i ovnen – og til denne opskrift tager forberedelsen altså blot 5 minutter – skal du ikke gøre andet end at vente på, at der er serveret. Spis gerne græskaret som tilbehør til kylling (måske også en helstegt én af slagsen?) eller som stjernen i et helt simpelt, vegetarisk måltid sammen med kogte linser og en frisk salat. Jeg har desuden serveret græskarret som hovedret før, hvor jeg serverede det helt simpelt med belugalinser og ruccola som topping. En simpel men herlig servering!

 

helstegt græskar med mozzarella

fyldt græskar med mozzarella og pesto

Græskar med grøn pesto

Opskriften indeholder kun tre ingredienser (salt & peber tæller ikke, gør det?), hvis du hopper over, hvor gærdet er lavest og køber pesto på glas. Så længe du vælger en variant af høj kvalitet lavet på olivenolie og uden funky ingredienser, vil du helt sikkert opnå et næsten lige så godt resultat, som hvis du laver en pesto fra bunden.

Du kan naturligvis også vælge at give retten lidt mere kærlighed ved at lave din egen pesto. Det er ikke svært, såfremt du har en køkkenmaskine og en smule tid i køkkenet. Hvis du har mod på det, så kan du finde den lækreste opskrift på grøn pesto lige her.

 

TIP: Prøv også mine andre opskrifter med grøn pesto såsom laks med pestocrust, butterbeans med asparges og pesto eller måske en lækker vegetarlasagne med linser, spinat og pesto?

 

Flere opskrifter med græskar:

Shop the post

- reklamelinks

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Mmh, hvor lækkert! Jeg troede egentlig ikke, hokkaidogræskar stadig var til at få? Det er da optur!

  1. Hejsa Laura 🙂 Jeg synes stadig, jeg kan finde det i de fleste butikker. Tror de har mærket en større efterspørgsel og købt flere ind – og heldigvis kan hokkaidogræskar jo holde sig længe efter, de er høstet 🙂

 2. Hej Emma.
  Mums det er lige noget for mig. Men hvis jeg nu vælger den lette løsning med pesto, alt efter hvornår jeg lige vælger at afprøve opskriften. Er det så en grøn basilikumspesto eller en rød.
  Hilsen christina

  1. jeg brugte en grøn 🙂 Men jeg kan også forestille mig, at rød ville være lækkert.

 3. Jeg har lige fået “Herlig og ærlig mad” i fødselsdagsgave, og jeg KNUSELSKER den! Madplanerne er pludselig blevet meget sjovere at lave, og madpakken er liiige det bedre med det gode rugbrød. 😉
  Men hold nu fast, det græskar ser lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves i weekenden. Tak fordi du deler dine fantastiske opskrifter med os! 🙂

  1. iiih, din kommentar gjorde mig SÅ glad!! Det er mig, der takker, søde Mie 🙂 Håber, du bliver glad for bogen!

 4. Hej Emma
  Det ser virkelig lækkert ud, men den eneste type græskar, jeg kan opstøve lige nu, er butternutsquash. Hvor har du fundet hokkaido henne nu? 🙂

  1. Hej du 🙂 Uha, jeg synes, de er at finde mange steder. Har fx set dem i superbrugsen 🙂

   1. Må altså også indrømme jeg ikke kan finde dem. Har været både i Kvickly, Rema 1000 og Irma. I Rema 1000 fortalte butikschefen at de ikke er i sæson lige nu og at han forventede at kunne bestille hjem i start februar. Typisk når man netop har handlet alt det andet ind til retten :p har du en idé til hvad jeg kan lave af vegetar aftensmad med pesto og mozerella, Emma? 🙂 Eller komme til København med Hokkaido græskar haha 😀

    1. Øvøv! Du må vente til februar med opskriften så. Pesto og mozzarella råber jo “pizza” ellers, synes du ikke? 😉

 5. Ajmen, den her opskrift kom som sendt fra madhimlen i går! Jeg havde en pakke mozzarella liggende i køleskabet (leftover fra en gang kartoffelpizzaer<3), som jeg et par dage havde gået og tænkt på, hvad jeg skulle bruge til – og så sender du denne afsted. Hold nu fast, hvor smagte det dejligt!! Jeg serverede det til en gang grønkålssalat (med din tahindressing, selvfølgelig) med sorte linser og æbler. Fremragende måltid. Og min kæreste var meget, meget tilfreds!

  1. haha, hvor er det bare godt at høre! 😀 Det lyder så lækkert!
   Kæmpe kram til dig, søde Ida.

Skriv en kommentar