Opskrift på fyldt kylling
Fyldt kylling kan laves med alverdens lækkerier. Jeg bruger her en klassisk og drøn god kombination med mozzarellaost, rød pesto og basilikumsblade, men variationsmulighederne er uendelige.
Her får du flere gode idéer til, hvad du kan bruge til fyld til kyllingekød:
- Erstat rød pesto med grøn pesto eller tapenade.
- Brug andre krydderurter såsom timian, rosmarin eller oregano
- Brug andre typer ost såsom parmesan, gedeost eller blåskimmel
- Tilsæt bagte grøntsager såsom aubergineskiver, tern af græskar eller peberfrugt.
- Drys hakket, sprødstegt bacon eller serranoskinke over.
- Rør flødeost med soltørrede tomater, hvidløg og hakkede svampe.
Tilbehør til fyldt kylling
Du kan servere retten med alt fra pasta, ovnbagte kartofler eller blot en god salat og godt brød. Alt italiensk inspireret tilbehør vil passe særligt godt dertil. Jeg kan også anbefale, at du jævner saucen på panden med fløde og bruger det som en sauce.
Kyllingelår uden ben – med skind
Til opskriften på fyldt kylling anbefaler jeg, at du vælger et helt kyllingelår uden ben. Det er en ny udskæring fra , som kan bruges i alle opskrifter, hvor man normalt bruger brystfilet. Her får man blot mere smag og et saftigt stykke kyllingekød med knasende sprødt skind. Af deres langsomt voksende Gårdkyllinger, der er opdrættet på lokale familiegårde og er vokset op i et naturligt tempo uden antibiotika
Udskæringen kan tilberedes både på pande eller i ovnen (eller på grillen til sommer!). Og så er den utrolig nem at fylde, uden at skulle bankes eller der skal skæres en lomme. Man skal blot brede kyllingekødet ud, så den ligger fladt, og dernæst kan den rulles med fyld og samles med tandstikker, kødnåle eler -snor.
TIP: Prøv også udskæringen til kylling saltimbocca eller klassisk cæsarsalat med kylling
Jeg foretrækker at stege fyldt kylling i ovnen, så kødet tilberedes mere jævnt. For at få skindet sprødt er det bedst først at bruge skindet på en pande. Steg det nogle minutter, så skindet bliver flot gyldent, på en pande der kan tåle at komme i ovnen. Dernæst kan du nemt flytte panden direkte i ovnen, og så er det blot at vente 20-minutters tid, før der er serveret.
TIP: