
Ingredienser
BAGEKARTOFLER
- 4 store bagekartofler
- ½ spsk. olivenolie
- 1 dl groft salt
FYLD
- 8 skiver bacon
- 4 æg
- 2 modne avocadoer
- 150 g blandet grøn salat
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld purløg
Fremgangsmåde
BAGEKARTOFLER
Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne, og skær et kryds i hver kartoffel, som går ca. halvvejs igennem. Smør kartoflerne ind i olivenolie. Drys salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå, så de står stabilt. Drys også lidt salt over. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time, til de er møre, og skindet er sprødt.
FYLD
Steg bacon spødt på en tør pande, og lad det afdryppe på en tallerken med køkkenrulle. Skær avocadoerne ud i skiver.
Giv de bagte kartofler et tryk, så krydset åbner sig. Udhul kartoflerne en smule, så der er plads til, at du kan slå et æg ud i hver kartoffel. Sæt fadet med kartoflerne i ovnen i yderligere 5 minutter, til æggehviderne er faste, og blommen stadig er smilende. Servér kartoflerne over en tallerken med salat, og top med bacon, avocadoskiver, salt, peber og klippet purløg.
Fyldte bagekartofler
Fyldte bagekartofler er utrolig nemme at lave, og så smager de herligt!
Min opskrift på fyldte søde kartofler med pesto-kyllingesalat er blevet vældig populær, og denne lignende opskrift med fyldte bagekartofler er mindst lige så lækker!
Den smilende æggeblomme får den bagte kartoffel til at smage helt vidunderligt, når man graver i den med en ske.
Jeg elsker at servere de fyldte kartofler med sprød bacon samt en grøn salat med avocado og et generøst drys purløg. Så simpelt, så godt!
PRØV OGSÅ: Brunchæg med bønner og tomater
Hvordan laver man den perfekte bagekartofler
Den perfekte bagte kartoffel får du efter min mening ved at bage kartoflen hel i ovnen, uden at den er pakket ind i staniol. Skær i stedet et kryds i rene og tørre kartofler, smør dem ind i lidt olivenolie, og placér den ovenpå en bunke salt i et ovnfast fad. Så skal kartoflerne blot hygge sig i ovnen i en times tid, så skallen bliver sprød og det inderste perfekt mørt.
Fyldte bagekartofler – variationsmuligheder
Denne udgave af fyldte bagekartofler er simpel og sommerlig. Den kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du er i humør til.
Prøv eksempelvis at toppe kartoflen med krydderier og/eller revet ost, inden du bager den i ovnen. Lav en italiensk variation ved at komme en teske pesto ned i kartoflen sammen med ægget og top med revet parmesan eller mozzarella. Eller lav en græsk variation med feta og serveret med tzatziki og en salat med tomater og oliven.
Prøv flere opskrifter med kartofler:
Fyldte søde kartofler med pesto-kyllingesalat
Græske frikadeller med rødbedetzatiki og feta-kartofler