Fyldte bagekartofler
Fyldte bagekartofler er utrolig nemme at lave, og så smager de herligt!
Min opskrift på fyldte søde kartofler med pesto-kyllingesalat er blevet vældig populær, og denne lignende opskrift med fyldte bagekartofler er mindst lige så lækker!
Den smilende æggeblomme får den bagte kartoffel til at smage helt vidunderligt, når man graver i den med en ske.
Jeg elsker at servere de fyldte kartofler med sprød bacon samt en grøn salat med avocado og et generøst drys purløg. Så simpelt, så godt!
PRØV OGSÅ: Brunchæg med bønner og tomater
Hvordan laver man den perfekte bagekartofler
Den perfekte bagte kartoffel får du efter min mening ved at bage kartoflen hel i ovnen, uden at den er pakket ind i staniol. Skær i stedet et kryds i rene og tørre kartofler, smør dem ind i lidt olivenolie, og placér den ovenpå en bunke salt i et ovnfast fad. Så skal kartoflerne blot hygge sig i ovnen i en times tid, så skallen bliver sprød og det inderste perfekt mørt.
Fyldte bagekartofler – variationsmuligheder
Denne udgave af fyldte bagekartofler er simpel og sommerlig. Den kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du er i humør til.
Prøv eksempelvis at toppe kartoflen med krydderier og/eller revet ost, inden du bager den i ovnen. Lav en italiensk variation ved at komme en teske pesto ned i kartoflen sammen med ægget og top med revet parmesan eller mozzarella. Eller lav en græsk variation med feta og serveret med tzatziki og en salat med tomater og oliven.
Prøv flere opskrifter med kartofler:
Fyldte søde kartofler med pesto-kyllingesalat
Græske frikadeller med rødbedetzatiki og feta-kartofler