Grillede porrer
De grillede porrer er en skøn sommeropskrift fra min kogebog Skønne salater & vidunderligt tilbehør. Porrerne får en helt anden helt ny og anderledes karakter, end vi er vant til, når vi oplever dem i tærter og supper.
De rustikke grillede porrer grilles, til de er helt sorte, og de overrasker, så snart man åbner op for deres møre, søde og milde indre. Kødet fra porrerne hakkes og blandes med en syrlig blanding af kapers, citron, oregano, rødløg og græskarkerner. Det giver både knas og bid og skaber et modspil, der er helt exceptionelt. Det er virkelig en af de opskrifter, der skal opleves. Næsten enhver jeg har serveret dem for har været blæst bagover! Særligt fordi porrer er en af de grøntsager, man ikke liiige får særlig tit – ofte kun som en smule topping til suppe. Så hvad med at give dem en ny chance? Opskriften er intet mindre end perfekt, når man har lyst til at prøve noget nyt, anderledes og måske endda grænsende til gastronomisk…
Inspiration til din grill menu
I dette blogpost kan du finde mere inspiration til sammensætte den perfekte grill menu. Jeg vil særligt anbefale dig at prøve disse skønne opskrifter:
- Grill kyllingespyd med barbeque-marinade
- Grillede majskolber med purløgssmør
- Grillet spidskål med parmesan
- Kartoffelsalat med quinoa og jordbær