Julet Gin & Tonic med tranebær & rosmarin

Det’ jul, det’ cool, og vi bruger dagen i dag på at hygge os med at gøre klar til i morgen. Med en to-do liste fyldt med ting såsom “lav risengrød”, “pynt juletræet” og “pak Johannes gave ind” gør det mig dog ikke spor, at der er en del, der skal nåes, for mon ikke vi når det hele til sidst.

I går lavede jeg en lækker tranebærsirup med rosmarin, som skal bruges til at lave velkomstdrinks, når gæsterne ankommer juleaftensdag. Det er den drink, I får opskriften på herunder.

julet gin og tonic

Julet Gin & Tonic med tranebær & rosmarin

 

Bedøm denne ret

Drink til 1 person
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

Tranebærsirup (sirup til 10 drinks)

 • 100 g friske tranebær
 • 1 dl ahornsirup
 • 1 dl appelsinjuice
 • 1 kvist rosmarin

Julet gin & tonic med tranebær & rosmarin

 • isterninger
 • 4 cl tranebær-rosmarinsirup
 • 4 cl gin
 • tonicvand
 • appelsinskal
 • friske tranebær
 • 1 kvist rosmarin

Fremgangsmåde

Tranebærsirup

Kom alle ingredienserne i en kasserolle, og bring det i kog. Sæt låg på, og lad det simre, så alle tranebærene “popper”. Mos derefter alle bærene med en grydeske, og lad det simre i cirka 5 minutter. Hæld kasserollens indhold gennem en sigte, så tranebærmosen skilles fra siruppen. Hæld din sirup i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar det på køl.

Julet gin & tonic med tranebærsirup & rosmarin

Kom et par isterninger i et glas. Hæld sirup og gin i glasset, og top med tonicvand. Skræl en appelsin, og skær skallen i tynde strimler. Rul strimlerne sammen, og pynt glassene med disse samt frisketranebær og en rosmarinkvist. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Gin og tonic med smag af tranebær

Gin og tonic er en af mine yndlingsdrinks (eller den jeg altid bestiller, hvis jeg er i tvivl). Derfor var min plan at lave en julet og ekstra dekorativ udgave, der ville passe godt som et festligt indslag inden middagen. Resultatet blev et kæmpe hit (vi blev jo ligesom nødt til at prøvesmage…), så jeg tænkte, jeg ville dele opskriften med jer i dag. Måske nogle af jer har lyst til at give glöggen lidt konkurrence i juledagene? Her er i hvert fald et fremragende bud, for det er sådan en drink, jeg tør vædde på, alle vil kunne lide.

julet gin og tonic

julet gin og tonic

Julet cocktail med rosmarin og tranebær

Julen er ofte den tid, hvor man samles og mødes med dem man holder af. Og med de mange festlige og hyggelige anledninger er det perfekt at servere en julet drink, for at skabe lidt ekstra julestemning. Særligt hvis man vil servere en lille velkomstdrink inden middagen eller hvis man er blandt dem, der ikke lige er til gløgg. Uanset så er denne drink perfekt. Det er jeg sikker på at dine gæster også ville synes, for se lige hvor fine de er!

gin og tonic med tranebær og rosmarin

den perfekte drink til julen

julet cocktail med tranebær og rosmarin

Flere opskrifter til julen:

… og for endnu mere inspiration kan du dykke ned i mit opskriftindeks til juletiden.

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma! Tænker du det ville være muligt at bruge tranebærsaftevand i stedet for siruppen?
  Mvh Emilie

Skriv en kommentar