Nem glutenfri pizzabund
Min glutenfri pizzabund er stjerne god! Hvad end du spiser glutenfrit, eller bare synes, det er rart med en lettere type brød som alternativ fra tid til anden, er jeg sikker på, at du vil synes om min opskrift på glutenfri pizza.
Opskriften er tilmed boyfriend-approved! Min kæreste elsker den og efterspørger den ofte. Men det, der gør den til en vinder hos mig, er, at den er glutenfri, og derfor ligger virkelig rart i maven. Det betyder ingen oppustede pizza-maver og god mavefornemmelse, selv efter en masse pizzaslizes. Pizzaen mætter nemlig både hurtigere og på en langt mere behagelig måde, da den er fyldt med fibre.
TIP: Prøv også min opskrift på nemme tortilla pizzas eller pizza med græskarbund
Ingredienser til glutenfri pizza
Ingredienserne til pizzaen er en kombination af forskellig glutenfri mel. Jeg bruger en blanding af boghvede-, majs- og rismel, der tilsammen giver en god smag og konsistens.
Når man bager glutenfrit, er det en god idé at mikse forskellige meltyper. Det gør nemlig, at man ikke får en gennemtrængende smag af nogle af meltyperne, og så fungerer det godt at mikse mel med forskellig “tyngde”. Fx den lette rismel og tungere majsmel.
For at give dejen en let og luftig konsistens, der hæver ligesom en klassisk pizzabund, tilsætter man fiberHUSK. Der er pulveriserede loppefrøskaller, der er ren fiber, som suger væske til sig og derfor gør det muligt at få en masse luft ind i dejen. Det er vigtigt, at du vælger pulveriserede loppefrøskaller, som man finder i den gule pakke. Hvis du har hele skaller (den grønne pakke), kan du evt. male dem helt fint i en kaffekværn.
TIP: Udforsk mine opskrift på glutenfri lækkerier her.
TIP: Prøv dejen til glutenfrie pizzasnegle
Dejen er hurtig at røre sammen og bliver super smidig, så pizzaerne er nemme at rulle ud og flytte rundt på. Jeg har også eksperimenteret lidt med at bruge dejen til pizzasnegle og lignende også, og det fungerer også helt kanon.
Vegansk pizzadej
Udover at dejen er glutenfri, er den tilmed også vegansk. Det kan være vanskeligt at finde en glutenfri dej, der ikke indeholder æg, men her er det lykkes – og tilmed med stor succes!
Det betyder, at du snildt kan lave 100% glutenfri og vegansk pizza, hvis blot du undlader kød og mælkeprodukter fra toppingen. I dag findes der jo alverdens veganske alternativer til fx ost, men pizzaerne smager også herligt blot toppet med pizzasauce og grillede grøntsager.
Idéer til pizzatopping
En helt klassisk pizza med pizzasauce og mozzarella går man aldrig galt i byen med, men jeg kan også anbefale dig at lave en kartoffelpizza. Det er en såkaldt “hvid pizza” hvor bunden smøres med cremefraiche, ricotta eller mascarpone, inden den toppes med tynde kartoffelskiver. Dryp med olivenolie, drys med salt, peber og rosmarin og afslut med mozzarella. Efter en tur i ovnen får du den lækreste kartoffelpizza.
Flere opskrifter på sund pizza
Jeg har masser af lækre opskrifter på pizza med et sundere twist på min blog. Prøv nogle af mine favoritter her: