Græsk frokostsalat med kikærter

Hvis du er træt af rugbrødsmadder og kedelige salater til frokost men ikke har lang tid til at forberede frokosten, så er denne opskrift perfekt. Den tager små(!) 10 minutter at bikse sammen og er tilmed madpakkevenlig. En skøn opskrift jeg ofte hiver frem, når man gerne vil have en sund og simpel frokost, der stadig forkæler mine smagsløg.

græsk frokostsalat

Græsk frokostsalat med kikærter

 

Bedøm denne ret

til 1 personer
forberedelse 10 min / i alt 10 min

Ingredienser

 • 2 store tomater eller 10 cherrytomater
 • 1/2 agurk
 • 1/4 rødløg
 • 1/2 - 1 dåse kikærter (alt efter hvor sulten, du er)
 • 1 lille håndfuld feta
 • 1 lille håndfuld basilikumsblade
 • 2 tsk. olivenolie
 • 2 tsk. balcamicoeddike
 • Salt & friskkværnet peber
 • Evt. en smule balcamicoglace

Fremgangsmåde

Skær tomat og agurk i mundrette bidder og rødløget i tynde skiver. Skyl og dræn kikærterne fra dåsen (grundigt), og bland dem med tomat, agurk og løg i en skål. Dryp balcamicoeddike og olivenolie over, og vend rundt.
Smuldr fetaen over salaten, og top med grofthakket basilikum. Kværn salt og peber over salaten, og pynt gerne med lidt balcamicoglace, hvis du har det på lager.
Nyd salaten med det samme, eller haps den med på madpakken.

Find flere opskrifter i samme kategori

P2030344

Græsk frokostsalat

Denne opskrift er perfekt, hvis du mangler lidt inspiration til madpakken eller sund frokost derhjemme. For mig er det virkelig en skøn go-to i hverdagen, når jeg gerne vil have en lækker, sund og mættende frokost. Og dér rammer en græsk frokostsalat altså plet!

Græsk salat består ofte af agurk, tomater, løg, feta og oliven. I denne opskrift har jeg tilføjet kikærter for ekstra mæthed, men du kan også sagtens erstatte dem med speltkerner eller lignende. Og hvis du tilfældigvis har peberfrugt, oliven eller avokado derhjemme, ville det også være skønt at tilføje til salaten. Opskriften er virkelig simpel og du kan sagtens udskifte et par ingredienser med, hvad der gemmer sig derhjemme. Prøv endelig at være kreativ!

TIP: prøv også en ristet græsk kartoffelsalat eller en græsk quinoasalat med pitachips

 

P2030351

Sund og lækker frokostsalat

En af de nemmeste og mest virksomme måder at forsøde hverdagen på, er for mig at spise sundt og godt. At bruge tid på måltiderne, både på at tilberede dem og at spise dem, at nyde dem og at glæde mig til dem. Vi kender vist alle sammen til, hvordan en leverpostejshverdag hurtigt kan blive en tand bedre, når bare man har en spændende frokost i tasken, at se frem til. Har jeg ret?
Hvis I har brug for en lækker frokost, der er værd at gå og glæde sig til, men som stadig ikke kræver en masse tid i køkkenet, er denne opskrift perfekt. Mange ingredienser har du muligvis allerede derhjemme, hvis du har handlet basisvarer ind til ugens løb. Salaten er en herlig hverdagsklassiker, som uden tvivl er en genganger i mit køkken. Og det bliver den muligvis også i dit, efter du har prøvet den!

 

TIP: prøv også min måltidssalat til flere dage eller en sund og billig frokostsalat til hele ugen

 

P2030338

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Elsker den måde, du skriver på! At du er så reflekteret og altid formår at have en positiv grundetone, også selvom livet er liiiidt trist. Det er SÅ inspirerende jo!

 2. Hvilken balsamico glanse bruger du, den ser dejlig mørk og cremet tyk ud:-)

Skriv en kommentar