Grøntsagsgryde som budgetvenlig hverdagsmad
En basis grøntsagsgryde er billig og sund – sprængfyldt med grøntsager! – og ved at dele portionen op i tre, kan du enten have aftensmad klar til de næste tre dage eller gemme en portion eller to i fryseren til travle og trætte aftener.
Nem aftensmad med variationer
Min basis grøntsagsgryde kan varieres i det uendelige, alt efter hvilke krydderier, hvilket fyld og hvilke toppings, du spæder til med. Lav eksempelvis en super nem kødsauce ved at brune kød i krydderier, inden grøntsagsgryden hældes over. Eller prøv at komme grøntsagsgryden i et ovnfast fad, læg fisk og friske krydderier i overfladen, og sæt fadet i ovnen, og så får du en lækker ret med saftig, dampet fisk.
Vegetarisk meal prep
I videoen nedenfor bruger jeg grøntsagsgryden til tre vegetariske måltider: En italiensk variant med mozzarella, butterbans og oliven, en mellemøstlig shakshuka med spejlæg og en mexicansk krydret skål toppet med cheddar og knasende nachos.