Gudindekugler

Jeg kalder denne sunde snack gudindekugler, da de er fantastiske til at holde blodsukkeret stabilt, hvilket er vigtigt, hvis man ønsker at få sine hormoner tilbage i balance.

gudindekugler

GUDINDEKUGLER

 

Bedøm denne ret

20 stk

Ingredienser

 • 100 g cashewnødder
 • 100 g kokosmel
 • 50 g kakaosmør*
 • 50 g kokossmør
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 nip salt
 • 3 dadler uden sten
 • 3 scoops collagenpulver
 • 1 dl kakaonibs

Fremgangsmåde

Kom cashewnødder, kokosmel, kakaosmør, kokossmør, vaniljepulver, salt, udstenede dadler og collagenpulver i en foodprocessor, og kør, indtil du opnår en glat dej. Tilsæt kakaonibs, og rør rundt. Rul kugler af dejen i den ønskede størrelse. Opbevar dine gudinde-kugler på køl i en lufttæt beholder.


*Kakaosmør kan erstattes af kokosolie. Jeg foretrækker dog både smag og konsistensen med kakaosmør, der også sikre, at powerkuglerne ikke smelter ved stuetemperatur.


KØB INGREDIENSERNE HER

kakaosmør
kokossmør
collagenpulver
kakaonibs

Jeg køber ofte produkterne på iHerb: Brug koden PRJ306, når I handler fra iHerb, og spar 5%. Find fem af mine favoritter fra webshoppen lige her.


Opskriften er løst inspireret af @leefromamerica ’s såkaldte ‘fatballs’. Hun har en helt fantastisk instagram, jeg vil anbefale jer at følge.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sund snack for blodsukker og hormoner

Opskriften på gudindekugler fandt jeg på, da jeg savnede en snack, der kunne holdde mit blodsukker stabilt.

I perioden døjede jeg med nogle hormonelle ubalancer, der resulterede i dårlig søvn og en uregelmæssig cyklus. Det er noget, jeg har prøvet før (hør min historie i dette podcast), og jeg ved derfor også, hvad kuren er: Mere ro. Mindre travlhed. Mere yoga. Mindre konditionstræning. Mere søvn. Mindre koffein. Flere sunde fedtsyrer. Mindre sukker.

Snack til stabilt blodsukker

Her kommer disse fantastiske gudindekugler ind i billedet.

Kuglerne smager af cookie dough men er spækket med sunde fedtsyrer, kollagen, vitaminer og mineraler. Ingredienser, der holder blodsukkeret stabilt, og som plejer vores fordøjelse og knogler samt hud, hård og negle. Det er den perfekte snack, når du er småsulten og trænger til noget, der rent faktisk mætter, istedet for noget, der sender dig tilbage til køleskabet (eller slikskuffen…) efter 10 minutter.

Jeg har lavet opskriften på mine gudindekugler flere gange end jeg kan tælle de seneste måneder, og jeg er mildest talt afhængig. De smager SÅ herligt, og er helt perfekt her i bachelor-perioden, hvor jeg ikke altid er lige god til at gå noget ordentligt mad indenbords. Kuglerne sikrer, at mit blodsukker forbliver stabilt, så det er helt perfekt, når energien gerne skal forblive høj og hovedet ekstra skarpt.

Shop the post

- reklamelinks

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Et par uger i køleskabet, vil jeg sige. Ellers kan du komme dem i fryseren, og så holder de sig flere måneder 🙂

 1. Er der en årsag til du ikke bruger kollagen fra fisk? Jeg er helt ny ift kollagen men synes at læse mig frem til at fiskekollagen er meget mere effektiv. Jeg tænker du måske har oplevet at det afgiver fiskesmag eller?

  1. Hej Maria 🙂 Jeg har ikke prøvet det fra fisk, men er sikker på, det er super. Det skulle være helt smagsneutralt.

 2. Hej Emma 🙂 Er det kokosmel og ikke kokosfibermel, der skal bruges? Mine kugler er ikke rigtig blevet som dine…

   1. Tak! Dejen blev ikke særligt smooth, ligesom din på billederne, selvom jeg kørte den længe i foodprocessoren.. Kokosmelet var stadig meget grynet.. Jeg må prøve igen 🙂

    1. Hej igen Sabrina 🙂 Du skal bare køre maskinen noget længere, indtil det bliver smooth og samler sig til en dej 🙂

 3. Har du ideer til noget man kan bruge istedet for collagen-pulver, hvis man vil prøve at lave dem vegansk? Ser lækkert ud 🙂

 4. Hej ? Ihh altså hvor er jeg glad for at have lært dine opskrifter at kende. Har prøvet lidt forskelligt og det smager bare altsammen fantastisk. Jeg er lidt helsefreak og øko. Disse kugler ser mega mums ud. Mit spørgsmål er bare om du ved børn også kan spise dem. I forhold til Collagen pulver. Har en dreng på to som vil have svært ved at holde sig fra dem hvis jeg begynder at spise dem ?

  1. Hej du 🙂 Dejligt at du synes om mine opskrifter :-* Børn kan sagtens spise kuglerne – kollagenpulver er bare en form for proteinpulver 🙂

Skriv en kommentar