Opskrift på gulerodsrisotto
Gulerodsrisotto er en både smuk og lækker udgave af den klassiske italienske risotto. Et helt kilo gulerødder skal der bruges til opskriften. Men rødderne er heldigvis nemme at få fingrene i til få penge fra danske producenter. Opskriften på gulerodsrisotto er altså en rigtig nordisk risotto, der beviser, hvordan en hverdagsingrediens kan forvandles til et rigtig luksus-måltid.
TIP: Brug rester af din gulerodsrisotto til at lave lækre risotto deller.
Cremet risotto med gulerodspuré og ristede gulerødder
Den gyldne risotto får først og fremmest smag og sin flotte farve af gulerødder. Halvdelen blendes til en helt cremet puré, der røres i gryden. Den anden halvdel ristes i ovnen, så de kan bruges som topping. Tilføj frisk timian og høvlet parmesan, og så har du en servering, der er selv de fornemmeste gæster værdig.
Gulerødderne giver en vidunderlig smag til risottoen på grund af deres sødmefulde smag. Pureen gør desuden risottoen ekstra cremet, så det er vigtigt, at den vendes i gryden, når risene stadig er al dente (stadig har en smule bid), så risottoen får den perfekte konsistens og ikke bliver for ‘grødet’.
TIP: Prøv også min opskrift på risotto med svampe
Risotto med grøntsager
Jeg er vild med at tilføje ekstra grøntsager til min risotto. Det smager vidunderligt og så tilføjer det også lidt ekstra plusser på grøntkontoen.
Prøv nogle af mine bedste opskrifter på risotto med grøntsager her:
Græskarrisotto med panchetta og salvie
Grøn risotto med spinat og ærter
Risotto med pastinak og hasselnødder
Risottofad med kylling og fennikel