Karamelliseret pære
Havregrød med karamelliseret pære er en vidunderlig – næsten dessertagtig – morgenmad. Måske har du prøvet at lave desserten “Poire Belle-Hélène”, på dansk bedre kendt som pocherede pærer? Pærerne i denne opskrift tilberedes på næsten samme måde som i den klassiske dessertopskrift. Her bliver de stegt i panden, og det går lynhurtigt. Resultatet bliver mindst lige så godt, hvis ikke bedre, fordi pærerne dækkes i den gyldne, søde karamelsovs.
Havregrød med karamelliseret pære er en rigtig luksus-udgave af den, ellers trivielle, morgenmadsret. Den er perfekt til weekend og selvforkælelse, og den perfekte start på en kold vintermorgen.
Hvis du har karamelliseret pære tilovers, kan du servere dem til dessert eller eftermiddagskaffe sammen med en kugle vaniljeis.
Madlavning med pære
Pærer er tilgængelige i Danmark stort set hele året. Smagen passer godt til mange af de smage, man typisk bruger i vintermånederne. F.eks. kardemomme, kanel, ingefær og nødder. Pærens milde smag og sødme giver et lækkert modspil til de mere intense og aromatiske krydderier.
Pærerne er ikke kun gode i søde desserter og bagværk, de egner sig også fremragende til salt madlavning. Hvis du har flere pærer, må du også prøve en pizza med pære og pancetta eller denne cæsarsalat med pære.