Havrevafler
Denne opskrift på havrevafler smager skønt! De er perfekte, når man har lyst til en lækker og overdådig morgenmad, der stadig er til den sunde side. Vaflerne er desuden glutenfrie, da der bruges havregryn fremfor almindeligt hvedemel. Hvis du skal servere dem for en, der er meget allergisk, skal du dog vælge glutenfrie havregryn for at være på den sikre side. Havregryn indeholder ikke gluten, men kan godt have været i kontakt med glutenholdige produkter, hvilket er vigtigt at have i mente.
I opskriften blendes havregrynene til fint mel i en blender eller foodprocessor, hvorefter de mikses sammen med de resterende ingredienser. Hvis du ikke har en køkkenmaskine, der kan lave havregryn til mel, kan du købe havremel. Så kan du nemt mikse alle ingredienserne i en skål med en håndmikser.
TIP: Prøv også vaffel toast med avocado og æg eller bagt gulerodskagegrød – begge opskrifter bruger havregryn og er derfor også glutenfrie.
Sød creme af tahin
Havrevaflerne serveres med den lækreste appelsin-tahincreme, som jeg måske får lidt sværere ved at overbevise jer om at prøve – for tahin kan man da ikke bruge i det søde køkken? Eller hvad?
Dét kan man! Og det beviser denne opskrift i stor stil. Særligt den lyse og lidt mildere tahin smager helt vidunderligt i søde sager (og faktisk også ovenpå havregrød!), hvor det giver en skøn, nøddeagtig smag og en ekstra cremet konsistens. Jeg køber min favoritvariant i Rema1000, og ellers kan man altid få lys tahin hos mellemøstlige købmænd.
TIP: Er du ikke til tahin kan du dog også spise vaflerne med mandelsmør, dadelkaramel eller min opskrift på sundere nutella
Appelsin-tahincreme
I denne opskrift blander jeg den lyse tahin med appelsinsaft samt en smule citronssaft og ahornsirup, og det giver en næsten karamelagtig creme. Smagt til med vanilje og appelsinskal får den en virkelig afhængighedsskabende smag, der giver en lyst til altid at have et glas stående i køleskabet. Hvad mere kan jeg sige? Prøv den, prøv den, prøv den!
Flere opskrifter på lækker glutenfri morgenmad
- Bagt havregrød med banan
- Morgenmadscookies med søde kartofler
- Granolatærte
- Boghvedebrød med rosiner
- Bircher müsli med æble
- Bananboller med chokolade
- Chiagrød