Fastelavn
En af de gode ting ved de kolde vintermåneder i det nye år er, at man kan se frem til fastelavn. Eller nok nærmere fastelavnsboller. Og jeg klager bestemt ikke over, at mange bagere allerede finder deres sortiment frem i midten af januar. Udvalget af fastelavnsboller har efterhånden vokset, og man finder flere og flere moderne tolkninger af den lækre sag. Men har du nogensinde prøvet at lave hjemmelavede fastelavnsboller? De smager mindst lige så godt som bagerens – og så er de tilmed det perfekte, hyggelige søndagsprojekt!
Vandbakkelse, creme, remonce, flødeskum, marcipan… Uanset om du er til den helt traditionelle gammeldags fastelavnsbolle eller har lyst til at prøve en nyere version, så har jeg virkelig nogle af de bedste opskrifter til dig! Prøv eksempelvis opskriften på de svenske fastelavnsboller semlor – det må være en af mine favoritter.
At lave fastelavnsboller behøver dog ikke at kræve timevis i køkkenet. Er du på udkig efter en nem opskrift, så er mine fastelavnsboller med vandbakkelse perfekt!
Filter
SÆSON
MÅLTIDER
KØD & FISK
VERDENSKØKKEN
HØJTID & FEST
DIÆT
Hvad er fastelavn og hvorfor holder vi det?
Fastelavn er en slags fejring, man tidligere holdte dagen inden, at fasten gik i gang blandt den katolske kirke. Her spiste og festede man, inden den 40 dages lange faste gik i gang.
Hvornår er det fastelavn?
For at finde ud af, hvornår det er fastelavn, skal man regne baglæns. Fastelavn falder nemlig på søndagen 7 uger før påskedag.