Halloween

Selvom efteråret ofte forbindes med ekstra hygge, så er der også et særligt tidspunkt, hvor det netop er uhygge som er i centrum: Halloween. Fejringen kommer af, at man troede, de døde genopstod på denne dag, d. 31 oktober. Derfor dekorerede man sit hus på uhyggelig vis og satte græskar foran sin dør – for ikke at blive hjemsøgt. I dag handler dagen dog oftest om børn, der klæder sig ud, banker på døre og råber “slik eller ballade!” Hvilket jo egentlig er meget hyggeligt.

Jeg håber, at du vil opleve, at hygge og uhygge fletter sig sammen, når du kaster dig over en af mine opskrifter. Så kan vi sammen holde lidt fast i de sjove traditioner og højtider!

Hvornår er det Halloween? Og hvorfor fejrer man Halloween?

Halloween fejres d. 31 oktober. Her klæder mange børn sig ud og går fra dør til dør for at bede om slik – “slik eller ballade!”

Det minder på flere vis om fastelavn. Men uhyggen kommer af, at man tidligere mente, at det var den dag om året, at de døde genopstod og kunne hjemsøge de levende. Derfor klædte man sig ud og lavede uhyggelige græskar for at holde de døde væk.