Honningristede mandler
Ristede mandler er en af mine yndlings-snacks, som jeg her deler opskriften på. Eller… Opskrift og opskrift… Det er måske så meget sagt. Lad os I stedet kalde det et lille tip til, hvordan I på ingen tid kan trylle de lækreste sprøde, søde, ristede honningmandler frem. Det er noget, jeg selv ynder at kaste i gabet som en lille snack, på morgenmaden (særligt godt som topping til havregrød og chiagrød) eller som knas på salaten.
Hurtig og sund snack
Opskriften er super nem at følge. Først rister du mandlerne på en tør pande, indtil de bliver let gyldne. Tilsæt herefter krydderier, alt efter hvad du synes om, eller hvad mandlerne skal bruges til. Jeg elsker eksempelvis at tilsætte chili, paprika eller rosmarin, hvis mandlerne skal bruges på en salat. Hvis jeg er i julehumør bruger jeg kanel, kardemomme, muskatnød og vanilje, der giver smag af søde, brændte mandler. Til sidst hælder du honning over panden, vender rundt og vupti – så er de klar til at blive spist, efter de er kølet af.
Flere opskrifter med mandler
- Granolatærte
- Ærtesuppe med bacon og mandelknas
- Kylling tikka masala
- Hjemmelavet grøn pesto
- Hjemmelavet Toblerone
Mandler er en helt igennem fantastisk ingrediens, som kan bruges til det meste. Det passer i alle slags retter: både salt og sødt, til morgen- og aftenmåltidet. Det afspejler ovenstående opskrifter vist også!