
Ingredienser
- 2 dl mandler
- 1 spsk. honning
- 1 nip salt
- evt. krydderier
Fremgangsmåde
Start med at hakke dine mandler. Det kan sagtens undlades, men jeg kan godt lide, hvordan det får dem til at samle sig i små, grove mandelbrud.
Rist mandlerne på en tør pande, indtil de bliver let gyldne. Tilsæt nu de krydderier, du har valgt at bruge.
Hæld honningen over panden, og vend hurtigt rundt, så den fordeler sig på mandlerne. Kom straks mandlerne over på en tallerken eller et stykke bagepapir og brug to gafler til at skille dem ad. Lad mandlerne køle lidt af, så du ikke brænder dig. Herefter er de klar til at blive spist – go’ appetit!
Honningristede mandler
Ristede mandler er en af mine yndlings-snacks, som jeg her deler opskriften på. Eller… Opskrift og opskrift… Det er måske så meget sagt. Lad os I stedet kalde det et lille tip til, hvordan I på ingen tid kan trylle de lækreste sprøde, søde, ristede honningmandler frem. Det er noget, jeg selv ynder at kaste i gabet som en lille snack, på morgenmaden (særligt godt som topping til havregrød og chiagrød) eller som knas på salaten.
Hurtig og sund snack
Opskriften er super nem at følge. Først rister du mandlerne på en tør pande, indtil de bliver let gyldne. Tilsæt herefter krydderier, alt efter hvad du synes om, eller hvad mandlerne skal bruges til. Jeg elsker eksempelvis at tilsætte chili, paprika eller rosmarin, hvis mandlerne skal bruges på en salat. Hvis jeg er i julehumør bruger jeg kanel, kardemomme, muskatnød og vanilje, der giver smag af søde, brændte mandler. Til sidst hælder du honning over panden, vender rundt og vupti – så er de klar til at blive spist, efter de er kølet af.
Flere opskrifter med mandler
- Granolatærte
- Ærtesuppe med bacon og mandelknas
- Kylling tikka masala
- Hjemmelavet grøn pesto
- Hjemmelavet Toblerone
Mandler er en helt igennem fantastisk ingrediens, som kan bruges til det meste. Det passer i alle slags retter: både salt og sødt, til morgen- og aftenmåltidet. Det afspejler ovenstående opskrifter vist også!
Mhm. Jeg elsker honningristede mandler og hvad der er mindst ligeså godt, er lakridsristede mandler. Nøj, de gør godt i min mave! 😀
ja, det er så lækkert! 🙂
Det kunne være, man skulle prøve det 😀
http://satinawandel.dk
Hej
Din opskrift smager skønt, jeg har fulgt opskriften, men mine er meget klistret Og våde, ikke tørre som dine. Hvad har jeg gjort forkert ?