Hormonel (u)balance med Emma Martiny

Hormonel (u)balance med Emma Martiny

 

Hormonel (u)balance bliver der efter min mening desværre talt for lidt om. I gennem det mest af min ungdom, oplevede jeg hormonelle ubalancer i form af en udebleven menstruation. Jeg fulgte trop da mange af mine andre veninder valgte p-pillen til, og satte ikke de store spørgsmålstegn ved det før flere år efter, da jeg oplevede betydelige bivirkninger. Efter at have truffet en beslutning om at droppe p-piller, kom min menstruation aldrig retur. Jeg gik til læge efter læge, uden at føle, at det blev taget seriøst. Og der skulle gå over 4 år, før jeg endelig fik mine hormoner tilbage i balance og fik en regelmæssig cyklus.

I denne episode deler jeg min egen oplevelse og erfaring. Fra da jeg fik min menstruation som blot 11-årig og første gang kom på p-piller, til hvordan jeg fravalgte hormonel prævention og stod tilbage med en udebleven cyklus. Jeg deler, hvordan det til sidst lykkedes mig at få en regelmæssig menstruation, og hvad jeg mener, kan være roden til de hormonelle ubalancer, mange unge kvinder oplever.

 

LYT MED HER ELLER I DIN PODCAST APP

LYT OGSÅ TIL: Hormonfri prævention med Carolina Cia Bruun eller Egenomsorg og ayurvedisk livsstil med Janni Daugaard eller måske endnu et soloshow om Hverdagsvelvære 

Indsend spørgsmål

Du har mulighed for at indsende mig spørgsmål til kommende Q&A-episoder på instagram eller til mail hello@emmamartiny.dk. Følg med på Instagram, hvor jeg laver spørgerunder i min Story eller send din undren min vej som en privat besked.

Anmeld podcastet

Anmeldelser (og især af den femstjernede af slagsen) betyder utrolig meget i iTunes algoritme. Derfor er det en enorm hjælp, hvis du har lyst til at skrive en lille anmeldelse af podcastet. Har du glæde af at lytte med, og vil du anbefale podcastet til andre, så Hop ind lige her. Tryk på view in iTunes, og så kan du nemt sende en anmeldelse afsted. Tak ♥

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma, tak fordi du åbner op om så vigtigt et emne. Jeg er der selv – har ikke haft en cyklus i årevis, også relateret til stress, for meget træning, målrettethed og mangel på egenomsorg. Har lige et spørgsmål til både løb og søvn. Kan du mærke en (negativ) påvirkning på cyklus, nu hvor du efter et have fået børn ikke bare kan sove så meget du vil? Og er du kommet igang med at løbe igen efter at have holdt pause?
  Tak fra Mette

  1. Hej Mette 🙂
   Jeg kan mærke, at det stresser min krop, når jeg sover for lidt. Og det er man ikke selv herre over, når man bliver forældre. Så når vi har perioder, hvor vi har sovet rigtig dårligt, prøver jeg at skrue på alle andre parameter for at passe på min selv. Nærende mad, ro, afslapning, yoga.
   I dag løber jeg igen. Nogle gange kan der gå et par uger uden en løbetur, og andre uger løber jeg mere og længere. Og min cyklus forbliver regelmæssig 🙂 Hvis den på et tidspunkt udeblev igen, ville det dog klar være et af de steder, jeg ville skrue.

Skriv en kommentar