Hormonfri prævention med Carolina Cia Bruun – Martinys podcast S5E6

 

I de tidligere sæsoner af Martinys Podcast har vi talt om kvindens cyklus og hvorfor nogle (inklusiv mig selv) fravælger p-piller. Det er et af de emner, jeg har oplevet størt interesse for, og derfor har jeg inviteret Carolina Sia Bruun forbi til en snak om hormonfri prævention.

Carolina står bag webshoppen og brandet Green Goddess, som blandt andet forhandler cyklus computeren “Daisy”.

Det er vigtigt for mig at understrege, at Carolina ikke er lægefagligt uddannet, men hun er uden tvivl en af de danskere, som har størt viden om brug af en cyklus computer.

Daisy er den præventionsmetode, jeg selv har anvendt i snart 7 år. Hver gang, jeg har fortalt om metoden, modtager jeg et hav af spørgsmål, og jeg håber derfor, at denne podcast kan være en ressource, jeg fremover kan henvise til.

Episode kan ikke bruges som lægefaglig rådgivning. Jeg vil altid anbefale dig, at du søger egen læge, hvis du er i tvivl om, hvilken præventionsmetode, der er den rigtige for dig. Men jeg håber, at de af jer, som er interesserede i et hormonfrit alternativ vil kunne bruge den information, vi deler i podcastet. Det er super nørdet at gå så meget i dybden om ét produkt, og det kan virke som massiv product placement. Men det er det ikke. Jeg laver blot den podcasteepisode, jeg ville ønske, jeg kunne have lyttet til, da jeg selv stod overfor valget om at droppe p-pillerne for efterhånden 10 år siden.

 

LYT OGSÅ TIL: bevidst forældreskab med Maria Anderson eller Bæredygtig og langsom livsstil med Christinna Thisgaard

 

Lyt til Hormonfri prævention med Carolina Cia Bruun – Martinys podcast S5E6

Find Carolina Cia Bruun her:

Green goddess

Instagram @greengoddesguide og @carolina_cia 

Yderligere ressourcer:

Weekendavisen “P-piller fucker med kvinders hjerne”

Caroline Fibæk podcast

Caroline Fibæk “Faktorerne, der påvirker din cyklus”

Pub Med; “Association of Hormonal Contraception With Depression”

Green Goddess: Sådan virker Daysy

Green Goddess: Bevar din ægløsning

I denne episode kan du høre om

… Carolinas arbejde med Green Goddess

… hvorfor flere kvinder søger hormonfri prævention

… hvad en cyklus computer er

… hvad vores temperatur fortæller om, hvor vi er i vores cyklus

… hvordan vores ægløsning kan blive påvirket af søvn, stress og ernæring

… hvordan Daisy cyklus computer fungerer

… sikkerheden af Daisy cyklus computer fungerer

… hvorfor p-pillen var kvindefrigørende. Og hvordan hormonfri prævention kan være det samme.

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar