ANNONCE

Hudpleje som gravid

 

Ved det første lægebesøg i min graviditet, var det, min læge brugte længst tid på at understrege vigtigheden af, at jeg undgik hormonforstyrrende stoffer. Hun anbefalede, at vi ryddede op i hjemmet, særligt i vores køkken og på badeværelset, og smed alt, der rimede på kemi og blød plast, langt væk.

Egentlig synes jeg, vi er ret frelste på det område, men der var alligevel en del, der blev kasseret. Særligt rengøringsmidler, og så fik jeg sorteret grundigt ud i mine skønhedsprodukter.

Min hudpleje som gravid

I dette blogpost kan I læse om de hudplejeprodukter, jeg bruger i min graviditet. Hvis I har lyst til et kig i min makeuptaske også, må I endelig sige til.

I den helt spæde start af min graviditet, indgik jeg et samarbejde med MDerma. Alle deres produkter er allergivenlige og uden parfume og farvestoffer, og de kan derfor trygt benyttes uden bekymring for unødig kemi, når man er gravid. Det var perfekt timing, og jeg har været så begejstret for deres produkter, at jeg i øjeblikket stort set ikke benytter andet. Deres allergivenlige hudplejeserie, er udviklet af en dansk hudlæge og biokemiker, der har forsket intensivt i fugtpleje, og de er derfor ikke bare skånsomme men også super virksomme.

Mine favoritprodukter, kan I læse mere om nedenfor.

 


RABATKODE TIL MDERMA

Hvis I har lyst til at forkæle jeres hud, kan I bruge min rabatkode: “emmamartiny” giver 25% på www.goodskin.dk, og du kan læse mere på MDermas hjemmeside


 

 

Hudpleje til ansigtet

Nu hvor vi har budt efteråret velkommen, har min hud brug for mere fugt. Særligt i ansigtet, hvor de kolde, blæsende dage sætter deres spor.

I øjeblikket bruger jeg MDermas Face11 Moisturzing Cream både aften og nat. Den indeholder E-vitamin, glycerin og sheasmør, hvilket fugter min hud i dybden, og det kan både ses og mærkes.

Hvis jeg føler mig lidt mere fedtet i huden (fx hvis jeg har lavet gua sha massage med olie), bruger jeg Face21 ansigtsgel som alternativ. Den trænger nemlig lynhurtigt ind i huden, da den ikke indeholder olie. Til gengæld indeholder den blandt andet niacinamid, som er lidt af en vidunder-ingrediens, der blandt andet styrker hudens elasticitet og reducerer pigmenteringer.

 

 

Hudpleje til hænder og fødder

Jeg kan godt mærke, at mine fødder trænger til lidt ekstra kærlighed her under graviditeten. De er oftere ømme, når jeg kommer hjem efter længere dage på farten, og så er det herligt at forkæle sig selv med et fodbad (eller tvinge kæresten til at give en omgang fodmassage …)

Når jeg laver fodbad, tilføjer jeg et par dråber af MDerma MD41 Body Oil til vandet. Efterfølgende får fødderne en tur med fodfilen, inden jeg smører dem ind i den utrolig fugtgivende MD03 Softening Balm og tager et par sokker på, så den rigtig kan få lov til at gøre underværker. Den indeholder nemlig blandt andet salicylsyre, som har en opløsende effekt på den hårde og fortykkede hud.

Balmen er jeg ofte utrolig glad for at bruge på hænderne, nu hvor de begynder at blive vintertørre. Den fugter helt fantastisk, siver hurtigt ind og har en helt neutral duft, hvilket jeg sætter pris på.

 

Hudpleje til kroppen

Til min krop bruger jeg en lotion, lige når jeg har tørret mig efter badet, når min hud stadig er let fugtigt. Så trænger cremen nemlig hurtigere ind.

Jeg bruger i øjeblikket MDerma MD21 Carbamide Lotion 5% hver morgen. Den indeholder carbamid, der er en af de bedste ingredienser til at tilføre og binde fugt i huden. Cremen indeholder også sheasmør, allantoin og niacinamide, der fugter og beroliger huden.

Strækmærker under graviditeten

Indtil nu har jeg ingen strækmærker. Men jeg tror langt hen ad vejen, at det skyldes genetik, og ikke hvor meget jeg smører min mave ind. Helt ærligt, er det ikke noget, der rører mig synderligt, og hvis jeg ender med at få stærkmærker, glæder jeg mig til at bære dem med stolthed.

Alligevel sørger nu for at pleje maveskindet lidt ekstra, så det er blødt og smidigt og nemmere kan klare det vilde vokseværk. Her bruger jeg enten en ren jojobaolie eller MDerma MD41 Body Oil, holder effektivt på hudens egen fugt og giver en smidig og blød hud. Den absorberes lynhurtigt og fedter ikke.

 


RABATKODE TIL MDERMA

Hvis I har lyst til at forkæle jeres hud, kan I bruge min rabatkode: “emmamartiny” giver 25% på goodskin.dk


 

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Dette indlæg mener jeg, er en super ubehagelig måde at du gør reklame på i forhold til dit eget samarbejde med en kunde.
  En læge må og bør oplyse og sundhedsfremme, men må aldrig begynde at fraråde eller på den måde som du beskriver opfordre til, at man skal smide hormonforstyrrende produkter ud, eller produkter som “rimer” på kemi – det er ikke lægens bord.
  At du er blogger og derfor kan få gratis produkter og indgå samarbejde er dejligt, men det er ikke i orden, at lave en “skræmme kampagne” med reklame til MDerma produkterne som “forkælelse”. Det er ikke ok at du benytter/misbruger en sundhedsprofession som lægens “ord” som du endda smøre tykt på i forbindelse med din egen kampagne.

  1. Hej Iben
   Jeg er ked af, at du opfatter det som en skræmmekampagne. Det var bestemt ikke tiltænkt.
   Jeg har oplevet, at både læger og sygeplejesker har lagt stor vægt på, at jeg skulle undgå hormonforstyrrende stoffer – faktisk mere, end jeg havde forventet. Egentlig troede jeg, at det var blevet helt normal rådgivning? Det er klart, at jeg kun beskriver min oplevelse, men jeg føler bestemt ikke, at jeg smører tykt på.

   I blogindlægget beskriver jeg min egen oplevelse: At jeg gerne vil vælge produkter, jeg kan bruge med god samvittighed under min graviditet. Og det mener jeg MDerma er. Jeg er oprigtigt meget begejstret for dem, og vil anbafale dem, hvad end man er gravid eller ej.

 2. Kære Emma.
  Jeg tænker jeg lige vil give mit besyv med ift. reklameindlægget her. Jeg forstår til dels Ibens anke, men jeg er slet ikke enig.
  Jeg synes på ingen måde, at du “misbruger” din læges råd (som jeg desuden læser som ANBEFALING fra din læge, et godt råd og ikke som en “ordre” eller specifik frarådelse) og jeg synes reklamen for Mderma er så naturlig og passer så godt ind i dit univers at jeg ikke tænker reklame som sådan.
  Det synes jeg bare er vigtigt at nævne, da man jo opfatter ting forskelligt, afhængig af hvem der læser.
  Derudover er jeg bare så glad over at se, at du lader alle kommentarer være synlige her på bloggen. Det er troværdigt.

  God weekend!

 3. Jeg bliver altså nødt til at spørge, er dette en almindelig offentlig almenpraktiserende læge? Det er helt modsat af min private oplevelse (som gravid og nu mor) samt som uddannet læge i det danske sundhedsvæsen(dog ikke i almenpraksis) at dette er noget der fokuseres på. Jeg tænker man som læge skal træde ret forsigtig i denne junglen af meninger og overbevisninger som det er højst sparsom evidens for.
  Jeg synes i øvrigt ikke det er noget i vejen med reklamen:-)

Skriv en kommentar