Idas Samsø // Gårdbutikker og loppeboder

idaboderidassamsø
Når jeg er på Samsø, er det næsten obligatorisk for mig at komme forbi en af de lokale grøntsags og loppeboder og tanke op på både friske grøntsager og alt fra finurlige lysestager til fine kaffekopper. I skal ikke snydes for herlighederne, så i denne uge vil jeg  som lovet give jer mine anbefalinger til, hvor på Samsø man finder de bedste grøntsager og de fineste loppefund. 
samsø3
{ GÅRDBUTIKKER }
På Samsø er der ikke langt fra jord til bord, og noget af det, jeg elsker allermest ved at være på Samsø, er at gå i køkkenet og trylle med nogle af de mange friske, lokale råvarer. Der ligger både større og mindre grøntsagsbutikker og -boder spredt rundt omkring på det meste af øen, og når man kører eller cykler rundt, støder man jævnligt på dem i vejsiden. De fleste steder kan man enten betale kontant i en lille pengekasse eller med MobilePay/Swipp. Da alle råvarerne er friskopgravede eller friskplukkede, kan man oftest kun købe det, der er i sæson, men det er nu engang også det lækreste.

smagen-af-øen 
1 // Smagen af Øen er en charmerende gammel købmandsgård ved havnen i Ballen, der sælger alverdens Samsø specialiteter og delikatesser. Her kan man få eddiker, olier, salatsirupper, saft, snaps, vin, specialøl, te, kaffe, brød, hjemmerøgede kødspecialiteter, ost og meget mere – og stort set alt er fra Samsø. Om sommeren sælger de også friske grøntsager og jordbær. Prisniveauet er meget rimeligt, og det er et perfekt sted at købe værtindegaver, hvis man mangler den slags. Jeg plejer tit at købe te fra Carstensens Tehandel her. Fyrstinde Glorias grønne teblanding og Mrs. Kellys grønne vidunderblanding er begge sikre vindere, hvis man er til grøn te.

Smagen af Øen
Strandvejen 76, Ballen, 8305 Samsø 

Åbningstider:
Mandag-fredag 10.30-17 
Lørdag 10-17 
Søndag 10-16  
Facebook: Smagen af øen 

2 // Samsø Bryghus er et mikrobryggeri i Nordby, der brygger alt sin øl på stedet i to ombyggede mælketanke. Så vidt jeg ved, er det Samsøs eneste bryghus. Bryghuset har 11 standardøl og en række forskellige årstidsøl, og en fin detalje ved øllene er, at de alle er opkaldt efter lokale steder og seværdigheder. F.eks. kan man få en Ilse Made Ale eller en Ballebjerg Stout. Hvis man ligesom mig er helt tosset med Fynsk Forår, er jeg sikker på, at de to lyse, sommerfriske øl Møgelskår m. hyldeblomst og Klokketårnet hvede øl vil være et hit. Bryghuset har også en tilhørende café og butik, hvor de bl.a. sælger mel, slik, vin, sirup, grøntsager og kød fra egne dyr.

Samsø Bryghus
Østre Ringvej 22, Nordby, 8305 Samsø 
Åbningstider:
Fra juni til august 2016 har bryghuset åbent alle dage fra 11-18, men udenfor sommermånederne varierer åbningstiderne, så tjek hjemmesiden
Facebook: Samsø Bryghus

ydunshave

3 // Yduns Have er et fællesskabsstøttet økologisk landbrug, der ligger i den lille hyggelige by Alstrup cirka midt på øen. Stedet bliver drevet af unge ildsjæle og har stor fokus på at drive landbrug med omtanke for både mennesker og miljø. Udover at være økologisk landbrug udlejer Yduns Have også hytter og driver en lille gårdbutik, hvor man kan købe lækre, lokale råvarer.

Yduns Have
Alstrup 2, 8305 Samsø

Åbningstider:
Skiftende, men jeg vil tro, de holder åbent de fleste dage i sommerhalvåret.
Instagram: ydunshave
Facebook: Yduns Have

langemarksgaard

4 // Gårdbutikken Langemarksgaard er en gammel slægtsgård, der har været drevet gennem flere generationer. Gården ligger mellem Langemark og Besser – lige ved siden af Besser Kirke og over for golfbanen. Gårdbutikken har et stort udvalg af friske grøntsager, frugt og bær, da de, udover egne råvarer, også sælger råvarer fra andre landbrug på Samsø.

Gårdbutikken Langemarksgaard
Langemarksvej 17, 8305 Samsø
Åbningstider:
Skiftende, men jeg vil tro, de holder åbent de fleste dage året rundt, da gårdbutikken er relativt stor.
Facebook: Langemarksgaard

samsø31

{BUTIKKER & LOPPEBODER }
Jeg elsker at gå på jagt efter sjove og anderledes loppefund, og jeg har efterhånden gjort mange gode kup i form af både møbler, porcelæn og vaser i de lokale loppeboder på Samsø. Så er man loppemarkedstypen, er Samsø et godt sted at gå på jagt. På øen hører det ikke til sjældenhederne, at folk har lopper (brugte nips, møbler og andre ting fra gemmerne) i baghaven eller garagen. Nogle har mere permanente små loppeboder, mens andre fra tid til anden stabler et lille hjemme-loppemarked på benene. Det er altid en god idé at tjekke i den lokale avis, Samsø Posten, om der sker noget på loppemarkedsfronten – det bliver som regel annonceret deri.
søstersidevind
1 // Søster Sidevind er en af Samsøs allerhyggeligste butikker. Butikken er indrettet i ægte mormor-stil, og her kan man købe både nye og gamle ting, vaser og kander, sølvtøj og porcelænsgreb, postkort og gamle skilte – og alverdens andre ting. Hvis I kommer forbi, så husk at kaste et ekstra blik på deres gamle (og meget pompøse) messing-kasseapparat, der pynter flot på disken. Hos Søster Sidevind kan man også få stillet sulten og tørsten med en ostemad eller kartoffelmad og en kop kaffe og te eller et glas vin, som man kan nyde ved spisebordet i butikken eller i baghaven, der ligger lige ned til Bessers charmerende gadekær.

Søster Sidevind
Besser Hovedgade 28, 8305 Samsø

Åbningstider:
I vinterhalvåret holder butikken åbent hver weekend.

I sommerhalvåret holder den åbent alle ugens dage undtagen maj måned, hvor der er lukket om mandagen.
Facebook: Søster Sidevind

 

2 // Lonas Lopper er mit selvopfundne navn til en lille loppebiks, der ligger i udkanten af landsbyen Pillemark. Loppeboden har til huse i et gammelt skur, og man kan kende stedet på skiltet ud til vejen, der består af en gammel dør, hvorpå der står ”Lopper og Antik”. Lona sælger både møbler, vaser, lysestager, sølvtøj og alverdens nips – og især hendes udvalg af porcelæn plejer at være godt. Jeg har tit gjort gode fund hos Lona, og mine fire spisebordsstole, der er gamle skolestole, har jeg købt hos hende til en meget rimelig pris. Man kan både betale kontant i den lille pengekasse eller med MobilePay/Swipp.

3 // Loppemarkedet ved den lille bakke i Brundby er igen et selvopfundet navn til en lille men god loppebod, der ligger i udkanten af Brundby. Stedet har skilt ud til vejen, så det burde være til at få øje på. Her er der både lopper i husets garage og i et lille skur på græsplænen, og man kan tit finde nogle fine ting her. Så vidt jeg husker, kan man både betale med kontanter og med MobilePay/Swipp.


 Det var alt fra mig for nu. Næste onsdag kigger jeg ind igen med mine anbefalinger til de bedste overnatningssteder på Samsø 🙂

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar