IDAS SAMSØ

collageidassamsøHej alle sammen! Det her bliver sidste Samsø-indlæg i rækken, men I slipper nok ikke for Samsø-snak helt endnu. Om et par uger tager Emma og jeg og en veninde veninde nemlig på en lille miniferie på Samsø, og hvis jeg kender Emma ret, deler hun nok lidt billeder fra vores tur. Jeg håber, I har kunnet bruge mine anbefalinger til noget, og jeg håber, at de har givet jer lyst til at tage et smut til Samsø. I dag vil jeg prøve at svare på nogle spørgsmål, der er af mere praktisk art ?
Her får I først et lille overblik over de tidligere indlæg. Klik på billederne for at navigere rundt:
natur
collage
collage
collage
{ SAMSØ Q&A }
Hvordan kommer jeg til Samsø?
For at komme til Samsø skal man med færge (surprise). Færgen sejler fra Kalundborg på Sjælland til Ballen på Samsø og fra Hou i Jylland til Sælvig på Samsø. For en måneds tid siden kom der endnu en færgeforbindelse til øen, så nu kan man også komme direkte fra Aarhus til Sælvig på Samsø. Jeg har ikke sejlet med færgen fra Aarhus endnu, da den først lige er begyndt at sejle, men fremover kommer jeg helt sikkert til at benytte mig af den. Færgeoverfarten fra fastlandet til Samsø tager lidt over en time.
De to færger, der sejler fra Hou og Kalundborg har plads til biler, men færgen fra Aarhus har ikke, da den er en del mindre end de andre to. Til gengæld er der plads til cykler på alle tre færger. Det er forskellige rederier, der driver færgerne, så man skal bestille billet via forskellige hjemmesider. Sjællands-ruten drives af SamsøFærgen, Jyllands-ruten af Samsø Rederi og Aarhus-ruten af Samsø-Aarhus Expressen.
Hvad koster det at komme til Samsø?
Priserne svinger lidt alt efter hvilken rute og hvilket rederi, man benytter sig af, men der er ikke stor forskel i priserne. Som hovedregel koster en almindelig gående passagerbillet den ene vej lige omkring 100 kr. Det er selvfølgelig dyrere at tage bil med, men hvis man er nok personer, til at man kan fylde bilen, plejer det faktisk at være billigere pr. person at tage bil med frem for at være gående. Efter min mening er den hyggeligste måde at komme rundt på Samsø på cykel, og det koster ikke mere end 30 kr. hver vej at få sin cykel med på færgen, så det vil jeg helt klart anbefale.
Hvor skal jeg bo?
Som jeg nævnte i indlægget om overnatningsmuligheder er mine yndlingsbyer på Samsø Besser og Nordby (og området nord for Nordby), men generelt er der dejligt på hele øen. Eftersom Samsø er relativt lille, er der ikke langt til hverken hav eller natur, uanset hvor på øen man er. Så om man bor det ene eller andet sted er ikke så betydningsfuldt. I indlægget om overnatning har jeg tippet om nogle hyggelige hoteller og B&B’s, og ellers er det jo muligt at leje noget gennem Airbnb.
Hvor kan jeg få mere at vide om Samsø?
Min forældre abonnerer på øens lokalavis, Samsø Posten, så den plejer jeg at bladre igennem, når jeg kommer derover. Bagerst i avisen er der en det-sker-på-Samsø-sektion, hvor man bl.a. kan danne sig et overblik over, hvilke film, der går i den lille (men virkelig hyggelige) biograf i hovedstaden Tranebjerg, hvor der er loppemarkeder, om der afholdes yogakurser eller koncerter og andre ting i den dur. Man plejer at kunne købe avisen på færgen for få penge. Ellers er Visit Samsø et godt sted at starte, og her kan man finde guides til overnatning, restauranter, caféer, shopping, transport og meget mere.


Jeg håber, I har nydt at læse med – skriv og kommentér endelig, hvis I har spørgsmål ?

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Jeg vil bare lige sende et kæmpe taknemmelig hilsen til Ida og hendes skønne Samsø-indlæg!Tager selv afsted med min kæreste her i ferien og glæder mig simpelthen bare meget mere til det hele efter al den fantastiske inspiration 🙂

Skriv en kommentar