ANNONCE

Hudplejende salat – Indre skønhedspleje

Skønhed kommer både indefra og udefra

“Når jeg ikke prioriterer min hudplejerutine, sladrer huden i mit ansigt ret kontant.”

Sådan skrev jeg for et par måneder siden, da jeg delte mine bedste hudplejetips i dette blogindlæg. Her gennemgik jeg min hudplejerutine og hvad, jeg oplever, har størst indflydelse på min huds udseende: Gode produkter men også vand, mad, kosttilskud, bevægelse, frisk luft, søvn og ro.

Skønhed kommer nemlig ikke kun udefra. Vi kan smøre os ind i nok så mange cremer, men hvis vi ikke også plejer og nærer vores hud indefra, spænder vi ben for de skønne resultater.

Ambassadør for Raunsborg Nordic

Dette blogpost er udgivet i samarbejde med Raunsborg Nordic, der netop har lanceret en serie af veldokumenterede kosttilskud med fokus på at styrke hud, hår og negle. Jeg bruger dagligt deres produkter, og jeg synes simpelthen, det er drøn sejt, at en hudplejevirksomhed minder os om, at det er lige så vigtigt at pleje huden indefra som udefra.

Hvad kosttilskudene helt præcist indeholder kan I læse mere om nedenfor, men først vil jeg dele en opskrift på en hudplejende salat. Den er fyldt med væske, fibre og sunde fedtstoffer og ingredienser med højt indhold af vitamin C, A og E (hvorfor kan du læse mere om nedenfor). Jeg ladet mig inspirere af kosttilskudenes indhold – særligt Skin Perfection, der blandt andet indeholder granatæblefrugtekstrakt og boghvedefrøekstrakt.

 

Hudplejende salat

 

Bedøm denne ret

Måltidssalat til 2 personer personer
i alt 10 min

Ingredienser

SALAT

 • 1 fennikel
 • 1 lille agurk
 • 1 avocado
 • 2 håndfulde spinat

VINAIGRETTE

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1/2 citron
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. dijonsennep
 • salt & friskkværnet peber

POCHEREDE ÆG

 • 2-4 æg
 • 1 spsk. eddike
 • 1 liter vand

TOPPING

 • 1 håndfuld granatæblekerner
 • 1 håndfuld græskarkerner*
 • 1 håndfuld ristede boghvedekerner*

Fremgangsmåde

* Køb allerede ristede græskarkerner og boghvedekerner, eller rist dem selv på en tør pande, til de bliver sprøde og let gyldne.

SALAT

Halvér fennikel fra top til bund, og snit den dernæst i helt tynde skiver. Halvér agurk fra top til bund, og skær den i skrå skiver. Flæk avocadoen på midten og fjern stenen. Scoop kødet ud fra hver halvdel med en spiseske, og skær det i skiver.

Fordel spinat på hver tallerken, og top med de snittede grøntsager.

VINAIGRETTE

Pisk ingredienserne sammen i en lille skål. Fordel det over salaten, og vend rundt.

POCHEREDE ÆG

Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.

TOPPING

Anret de pocherede æg over salaterne, og drys med granatæblekerner, ristet boghvede og græskarkerner. Pynt evt. med en smule skovsyrer eller friske krydderurter.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Hudplejende hverdagskost

Når vi vil nære vores hud indefra, skal vi naturligvis starte med at kigge på vores kost. Og her tænker jeg på det store billede, og altså ikke om du nyder en kanelsnegl en gang eller to i ugen. Overvej, om din hverdagskost indeholder masser af friske, fiber- og farverige grøntsager. Gode fedtkilder såsom olivenolie, avocado og nødder. Mættende proteiner og grove kulhydrater.

Udover en fornuftig hverdagskost kan jeg godt lide støtte op med en række kosttilskud. Jeg ser det som et ekstra boost eller som at have sikkerhedsvest på: Så er jeg sikker på, at jeg giver min krop, hvad den har brug for, også selvom det sommetider glipper med de sunde måltider i en travl hverdag.

 

Raunsborgs nye kosttilskud

Den nye serie af kosttilskud fra Raunsborg indeholder en række veldokumenterede ingredienser, der styrker hud, hår og negle. Serien består af tre kosttilskud: Hair & Nail, Skin Glow og Skin Perfection. De er udviklet og produceret i samarbejde med Natur Drogeriet i Århus, der er en dansk virksomhed med speciale i kosttilskud.

Nordiske urter fra naturens hemmelige skattekammer

For at udvikle kosttilskudene, har Raunsborg fundet frem til de bedste nordiske urter, planter og blomster. De har hentet inspiration og viden fra Flora Danica og sammensat nøje udvalgte ingredienser, der tilføjer hud, når og negle pleje og næringsstoffer indefra.

Skin Glow

Skin Glow er fantastisk til dem, som gerne vil have mere glød til huden. Kapslen indeholder brændenældepulver, der hjælper med at vedligeholde kredsløbet, og birkeblade bidrager til normal lever-, nyre- og tarmfunktion. Tilskuddet indeholder også Vitamin E og vitamin A som er vigtig for vedligeholdelse af normal hud.

Indeholder også: birkebladeekstrakt, løvetandblad ekstrakt og burrerod
ekstrakt.

Hair & Nail

Denne kapsel er udviklet til at tilføje næringsstoffer til hår og negle. Den indeholder blandt andet styrkende brændenældepulver, Vitamin E, der beskytter cellerne mod oxidativt stress, samt biotin, der hjælper hjælper med at vedligeholde stærkt og glansfuldt hår.

Indeholder også: røllike, rosmarinbladekstrakt, kiselgur, Ginkgo biloba ekstrakt

Skin Perfection

Skin Perfection arbejder særligt på at støtte dannelsen af kollagen, og det er derfor et oplagt tilskud til en mere moden hud. Kapslen indeholder Vitamin C, der netop støtter dannelse af kollagen, Vitamin C og A samt brændenældepulver, der hjælper med at vedligeholde et normalt kredsløb.

Indeholder også: hyldeblomst ekstrakt, morgenfrue ekstrakt, boghvedefrøekstrakt og granatæble ekstrakt.

Læs mere om kosttilskuddene her. 

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Godt spørgsmål, Winni! 🙂 Jeg hører lige folkene fra Raunsborg ad, så jeg kan give dit et stensikkert svar.

Skriv en kommentar