ANNONCE

Indretning af hjemmekontor

Hjemmearbejde er blevet hverdagskost for mange. Enten fordi, vi har været nødt til – eller faktisk har fundet ud af, at vi trives med – at tage arbejdet med hjem.

Er dit hjem også din arbejdsplads, er det er vigtigt at skabe en behagelig oase, hvor du kan fordybe dig. Hvad end du arbejder fuldt eller delvist fra dit hjemmekontor, skal det indrettes med omtanke. Det skal være et sted, du har lyst til at opholde dig, og som kan afgrænse den svære skelnen mellem fritid og arbejde. Rammerne skal både tage hensyn til din æstetik og kroppens behov, så du skaber et rum, hvor du har lyst til at tilbringe mange timer.

 

hjemmearbejde indretning

 

Råd til indretning af hjemmekontor

I denne artikel finder du gode råd til at indrette et både behageligt og funktionelt hjemmekontor, det fungerer for både krop og sind.

Det rette lys

Dårlig belysning kan give hovedpine og føre til dårlige arbejdsstillinger. Vælg derfor gerne at placere dit hjemmekontor ved et vindue med dagslys. Det mest optimale er at sidde med siden til vinduet, så du kan få glæde af dagslyset, uden at skarpt sollys kommer direkte ind i skærmen eller dine øjne.

Supplér gerne dagslyset med en arbejdslampe. En arkitektlampe, hvor lyset kommer ind fra siden og lyser skråt hen mod tastatur og papirer, er at foretrække.

TIP: Læs også om indretning med egetræsmøbler eller indretning af soveværelse – eller måske mit indlæg om vores snedkerkøkken?

 

dynamostol

hjemmearbejde indretning

 

Den rigtige stol

Det vigtigste møbel på dit hjemmekontor er kontorstolen. Hvis du bruger dit kontor flere timer dagligt, er det ikke optimalt at sidde låst på en spisebordsstol med dårlig holdning.

Ved stillesiddende arbejde går din krop i står – og det gør din hjerne faktisk også. Derfor er en Dynamostol et fornuftigt valg til dit hjemmekontor. Deres stole er designet ud fra et princip om, at du skal sidde i balance og aktivere dine muskler. På den måde styrker du din krop, fordi den aktiveres og ikke fastlåses.

Med en InCharge Dynamostol får du den optimale ergonomiske støtte og styrke til kroppen, der gør det muligt at sidde dynamisk og bevægeligt og få det optimale ud af din hjemmearbejdsdag.

 

RABATKODE: Med ”EMMA10” kan du spare 10% indtil 31/12-2021

 

Hvis du ønsker at prøve, om en Dynamostol er det rette valg for dig, kan du prøve stolen i 14 dage kvit og frit. Ønsker du at beholde den betaler du efter de 14 dage, og ellers er det helt gratis.

LÆS OGSÅ: renoveringsupdate før/efter eller renoveringsupdate klar til genopbygning

 

hjemmearbejde indretning

 

Korrekt arbejdsstilling

Selvom du har valgt en god kontorstol, bør du sætter dig ind i, hvordan du opnår en god arbejdsstilling. Det er vigtigt at sidde rigtigt, så du kan forebygge smerter og holde dig stærk hele livet.

  • Placér bordet i én højde, så du holder albuerne i en vinkel på cirka 90 grader og klapper af i skuldrene.

 

  • Hav begge fødder placeret soldt på jorden. Sid aktivt på en stol, så din rygsøjle har din naturlige S-kurve. Det vil sige, at du ikke hænger hverken forud eller bagud men løfter dig selv.

 

  • Brug en skærm eller placér din laptop på et bordstativ, så skærmens øvre kant er i øjenhøjde. Vinkel let skærmen væk fra dig, og lad den stå med cirka 50 cm afstand fra bordkanten.

TIP: læs også gode råd til hjemmearbejde

korrekt arbejdsstilling

 

Rolige omgivelser

Indretningen af dit hjemmekontor skal naturligvis afspejle din personlige smag. Samtidig er det værd at have fokus på at skabe rolige omgivelser, der ikke forstyrrer dit arbejde. Vælg rolige, få farver, og prioritér gode opbevaringsløsninger, som hjælper dig til at undgå for meget rod på skrivebordet.

Indret gerne hjemmekontoret med planter eller sæt en vase med blomster på bordet. Det bringer liv til rummet på en rolig måde.

 

TIP: Læs hvordan du tørrer eucalyptusgrene, der holder længe på kontoret. 

 

Selvom du ønsker at indrette kontoret, så møblerne tager hensyn til ergonomien, kan du sagtens finde smukke løsninger. Bestseller modellen InCharge fra Dynamostol er designet af Nanna Ditzel. Du har mulighed for at sætte dit eget præg på modellen, ved at vælge farve, stof og stil, når du bestiller.

 

RABATKODE: Med ”EMMA10” kan du spare 10% hos Dynamostol indtil 31/12-2021

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar